19.03.2014

Beğendik Çalışma Şartları




Eminim bir çoğunuz meraklı bir şekil de internette,bu sorunun cevabını aramışsınızdır.Lakin nedense bu sektörde çalışan bir çok kişi,çalıştığı firma hakkın da bilgi vermeyi sevmez.Bunun asıl sebebi kişinin işini sevmiyor olması da diyebilir.Zira günün neredeyse yarısından çoğunu kapsayan bir iş,doğal olarak bir çok kişi tarafından sevilmeyecektir.

Neyse asıl bir çok kişi tarafından merak edilen ayrıntılara geçelim.

Maalesef Beğendik marketler zincirinde de orta reyon olarak çalışan kişiler asgari ücret almaktadır.Bu rakam çok nadiren de olsa 20-40 TL arasın da asgari ücretin üstüne çıkabilmektedir.Keza kasiyer ve temizlikçi olarak çalışanlar da aynı maaş potansiyeli ile istihdam edilmektedir.

Lakin kasap,manav ve şarküteri olarak görev yapan arkadaşlar için durum farklı.Nitekim sıkı pazarlık yapan biriyim diyorsanız ve bu mesleklerden birisine vakıf bir kişi iseniz,1,250 TL maaş ile işbaşı yapmanız işten bile değil.



Gelelim başka bir konuya,bu işletmede çalışma saati 8,30 saat olarak dikkatimizi çekiyor.Bir çok markette olduğu gibi hafta da bir gün tam gün çalışılabiliyor.Bunun haricin de ayda bir veya iki kere,ekstradan tam gün çalışmanız istenilebiliyor.Ve bu tamamen sizin tarafınızdan şirkete hibe edilmiş saatler olarak çalışma saatlerinize ekleniyor.Zira bu durum da fazla bir mesai ücreti talep edemiyorsunuz.

Beğendik Yönetici Adaylığında Şartlar 
Beğendikte Kasiyer Kasiyer Çalışma Şartları

Adlı yazılarımızı da okumanızı tavsiye ederim.

5 yorum :

  1. asgari ücretten 1 tl fazla alamadığınız gibi, fabrikada çalışıyor zevkinden mahrum da kalmayacağınız bir çalışma ortamı sunar beğendik, ve fabrika ortamını bilen bilir...Sanırım yöneticilerin tek derdi mesai doldurmak, çünkü hiçbiri çalışanının müşteriye karşı, iş arkadaşlarına karşı nasıl bir tutum içinde olduğunun farkında değildir keza olsalar da umursamıyordur. Yani bu gayri seçkinleşmiş ancak kendini seçkin statüsünde gören mağaza, sanırım tercih ettiği yöneticiler ve onların tercih ettiği elemanlar vs vs. netice olarak kendi visyon ve misyonunun yansıması olsa gerek ki bu da kesinlikle müşteri ilişkilerine değil de iş biliyor ve yapıyor gibi görünmeye dayalı; müdür görünce en çalışkan eleman ortada yoksa patron patroniçe mentalitesinde bir yapılanma... ne kadar üzücü olsa da iflasa mahkum bir sistem! Dediğim gibi maaşı 10 yıllık elemanda olsan asgari ücret, şef isen 150 tl fazla; istersen 30 yıllık eleman ol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen doğru söylüyon kardeşim bi kere yöneticileri yönetici değilki! varsa yoksa egoları neyin egosunu yasıyorlarsa anlayamadım ben. yöneticilerin bu kadar cahil olduğu bir kurum
      elemanların seviyeleri okadar düşük ki lanet ediyorum orda çalıştığım günlere. ama şuna eminim beğendik özenle seçiyor
      personellerini yöneticilerini vs. vs. daha diyecek çok şey var ama neyse iyiki çıkmışım diyorum. not=seyran bağları
      beğendik teydim.

      Sil
  2. Beğendik kadar şerefsiz bir firma yok maaş günün ayın 10 derler maaşın yatmaz bide üstüne satış yap diye sana bir ton laf söylerler çalışanların hepside enayi eşşekler biriside çıkıp benim maaşım ne zaman yatacak demez!!!

    YanıtlaSil
  3. Beğendikte tam iki sene çalıştım bölge müdürü ve mağaza müdürlerinin çoğu beş para etmez insanlar maaşlar yatmaz fazla çalıştırırlar maaş yatırmazlar reyonlara ürün alamazlar ama satış isterler satış için baskı yaparlar sen önce personelinin maaşını yatır sonra bişeyler bekle sakın ola beğendiğe girmeyin uzak durun sakın beğendikte iki senesini çürütmüş biri olarak söylüyorum yükselirim şef müdür vs. olurum diyorsan boşuna deme olamazsın saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Beğendik iki sene çalıştım.İlk zamanlar güzeldi ama sonra işler değişti bölge müdürü değişti şirket maddi sıkıntılara girdi.Bölge müdürü ve mağaza müdürlerinin çoğu beş para etmez insanlar.Maaşlar geç yatar raflara ürün gelmez.Ama satış beklerler.Sen önce personelin maaşlarını yatır reyona mal al sonra bir şeyler bekle.Beğendikte iki senemi çürüttüm sakın ola beğendiğin yanından bile geçmeyin.

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda