27.04.2014

BaşGimpa Çalışma Şartları/Maaşları




Ankara merkezli ve çok kısa süre de büyüyen,birden fazla il de hizmet veren yerel bir işletmedir BaşGimpa.Tek şubeli bir marketten bir zincire uzanan klasik bir hikayeye sahiptir.İzlenimlerimize göre daha da büyümeye devam edecek gibi.

BAŞGİMPA MARKET ÇALIŞMA ŞARTLARI

BaşGimpa Market'de günlük çalışma saati yasaların belirlediği şekilde 7,5 saattir.Çay ve yemek molanız bu saatlere dahil değildir.Molalarınız ile beraber mağazalarda geçireceğiniz,toplam süre 8,5 saati bulur.Haftada bir gün izin ve yılınızı doldurmanız durumunda,14+2 gün şeklinde yıllık izin kullanma hakkınız bulunmaktadır.

Personel her hafta değişen vardiyalar ile çalışır.Vardiyalar sabahçı ve akşamcı şeklinde olur.Vardiya düzenini ve haftalık izin düzeninden birim şefiniz sorumludur.

BAŞGİMPA MARKET PERSONEL MAAŞLARI

Bir çok yerel perakendecide olduğu gibi BaşGimpa Markette de personel maaşları farklılık gösteriyor.Yerel perakendeciler personel konusunda biraz daha vefalı ve tutucudur diyebiliriz.Zira şirkette uzun yıllardır görev yapan,tezgahtarlar bu konuda biraz şanslıdır diyebiliriz.

Firmada tezgahtarlar yani Kasap-Şarküteri ve Manav haricinde kalan çalışanlar Kasiyer,Reyon Personeli vb... Asgari Ücret ile istihdam edilmektedir.Tezgahtar maaşları ise çalıştığı yıl ve iş tecrübesine göre Asgari Ücretin bazı durumlarda %40 üzerine çıkabilmektedir.

Tabi sadece maaş ile sınırlı değil ödemeler.Firma personel yemeğini  karşılıyor ve Prim sistemi ile satışa göre ödül veriyor.Her ay mağazalara hedef cirolar verilir bu hedef ciroların aşılması durumunda,her personel maaşına ek olarak prim almaya hak kazanır.

Kısaca özetlemek gerekirse Maaş + Yemek + Prim şeklinde bir tablo çıkmaktadır karşımıza.Mağaza yöneticilerinin çalışma saati ve maaşları personelden farklıdır.

15 yorum :

  1. haftada 1 gün açılış kapanış yaptırılıp ücret verilmemesinin sebebi nedir ?
    2 kişinin çalıştıgı bır tezgahta birinin gelmemesinde yada yıllık izine çıkmasında diğerinin onun yerinede çalışıp açılış kapanış yaptırılması ve ücret verilmemesinin açıklaması ne olabilir anlamıyorum...göz göre göre hak yemek değilmi ? ücretsiz kimler çalışır ücretsiz çalışana ne denir köle denmezmi ? market çalışanları gerçekten çok ağır şartlarda ve çalışma saatlerini ve şartlarını göz önüne aldığımızda asgari ücretin altında çalıştıkları görülüyor belki bu şartlardan dolayı köşedeki bakkalda 1 kilo şeker 3 liraya satılırken bu tip marketlede iki buçuk lira olmasının sebebi herhalde budur..

    YanıtlaSil
  2. full yapma gibi bir zorunluluk yok. bu ülke de işçiler kuzu gibi olduğu için ne denilirse yapıyor. resmen hakkınızı emeğinizi sömürüyorlar. bunca yediklerin hakkını ahirette nasıl verecekler bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Haftada 1 gün kesin full yaparsınız. Buna ek olarak pazar günleri yemek gelmez ekmek arası çikolata verirler( en iyi ihtimal hazır çorba verirler). Maaşlar yılda en az 4-5 kere gününde yatırılmaz. Diğer marketlerde 20 kişinin çalıştığı şubelerde siz 10-13 kişi çalışırsınız. Resmi tatillerde çalışmanın ücreti ödenmez. Ramazan falan kimsenin umrunda olmaz 8:45-18:30 mesai saatiniz bir anda 8:45-20:00 olur. Bayramın ilk günü rakip firmalar kapalıyken siz çalışırsınız. Tabi ki buna karşılık olarak ücret ödenmez, beğenmiyorsan çık felsefesi dayatılır. İstifa ettiğinizde işten ayrılırken her türlü zorluk çıkarırlar vs. vs. İşin özeti kesinlikle yaklaşmamanız gereken bir firma. Diğer firmalara yönelin arkadaşlar...

    YanıtlaSil
  4. Aylık Hedefi tutturduğunuzda sadece mağaza müdürü asgari ücretin %10'u kadar prim alır. Diğer personellere prim verilmez. Yanlış açıklama yapmışsınız düzeltin lütfen.

    YanıtlaSil
  5. suanda basgimpada calisoyorum bu kadar rekzl bi firma gormedim sskdan bile kaciriyorlar elemanlarina sskdan kacirip para yatiriyorlar sonra o yuzle geri verin vermezseniz yillik izinleriniz iptal diyorlar issizlikten mecbur katlaniyoruz bulamiyoruz is

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,şikayetlerinizi 170 numaralı çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının şikayet hattına yapabilirsiniz.Emin olun bahsettiğiniz konuda hemen işlem yapmaya başlayacaklardır.

      Sil
  6. Bu markette 11 ay çalıştım keşek çalışmaz olaydım kasiyer olarak başladım haftada 1 gün izin 1 gün full çalıştım. Badym yıllık izne cıktıgında 7 gün full çalıştım bi sadece orada 50 lira fazladan maaş verdiler 11 ay boyunca maaşım 1399 tl ile 1430 tl arasında sürekli değişik yatırdılar. Kasa hedef ürünlerinde sattığınız uründen prim almassınız müdürler hep akrabalardır yani boluluysan yukselirsin yoksa hiçbirsey olamassın bölge müdürleri ayrı bi havadalar. Günlük 9 saat çalıstırırlar haftalık 60 saate kadar çalıstırırlar ama mesai ücreti vermezler vermiş gibi gösterip alamassınız yıllık izinleri istediğiniz zaman kullanamssınız onlar nezamn canları isterlerse kullanırsınız. Bi işiniz olur 2 saat izin istersiniz çok zor veririler ve karşılığında fazlasını alırlar. Ayda bir sayım olur sabah 8.45den gece 12 ye kadar çalıştırırlar ucret vermezler. Resmi tatilkerde calıstırılar ama ucret yıne vermezler. Sürekli eleman cıkar müşteri sürekli şikayetçi olur bu konuda ama onlar ilgilenmezler Bile. İşten çıkanın yerıne eleman getirene kadar o kişi haftalarca full çalışır yıne ucretını vermezler. Yani kısacası bu mağazaya mümkunse bulaşmayın okul derdınız vs gıbı nedenleriniz yoksa kesinlikle çalışmayın. Allah onları bildiği gibi yapsın başkada bişey demiyorum ben

    YanıtlaSil
  7. Bu markette 11 ay çalıştım keşek çalışmaz olaydım kasiyer olarak başladım haftada 1 gün izin 1 gün full çalıştım. Badym yıllık izne cıktıgında 7 gün full çalıştım bi sadece orada 50 lira fazladan maaş verdiler 11 ay boyunca maaşım 1399 tl ile 1430 tl arasında sürekli değişik yatırdılar. Kasa hedef ürünlerinde sattığınız uründen prim almassınız müdürler hep akrabalardır yani boluluysan yukselirsin yoksa hiçbirsey olamassın bölge müdürleri ayrı bi havadalar. Günlük 9 saat çalıstırırlar haftalık 60 saate kadar çalıstırırlar ama mesai ücreti vermezler vermiş gibi gösterip alamassınız yıllık izinleri istediğiniz zaman kullanamssınız onlar nezamn canları isterlerse kullanırsınız. Bi işiniz olur 2 saat izin istersiniz çok zor veririler ve karşılığında fazlasını alırlar. Ayda bir sayım olur sabah 8.45den gece 12 ye kadar çalıştırırlar ucret vermezler. Resmi tatilkerde calıstırılar ama ucret yıne vermezler. Sürekli eleman cıkar müşteri sürekli şikayetçi olur bu konuda ama onlar ilgilenmezler Bile. İşten çıkanın yerıne eleman getirene kadar o kişi haftalarca full çalışır yıne ucretını vermezler. Yani kısacası bu mağazaya mümkunse bulaşmayın okul derdınız vs gıbı nedenleriniz yoksa kesinlikle çalışmayın. Allah onları bildiği gibi yapsın başkada bişey demiyorum ben

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. 2 yıl çalıştım çalışmayı düşünen arkadaşlara fikir olur belki,
    1.sizinle konuşulan maaş ve bodro farklı dır.2.işe başlayınca ikili yani ekürili çalışırsın ekürün izinli ise ful hasta ise ful yıllık izdeise ful
    işte ayrılırsa yeni biri gelene kadar ful yaparsın ilk işe başlayınca 2 veye 3 ay onların OLMAYAN VİCDANINA kalmış ve bu ful yani tam gün 8,30 akşam 22,00 çalışırsın ama kesinlikle MESAİ ALAMAZSIN 3.Abartmıyorum tüm personel her ay ins kaynaklarını arar maaşım neden eksik diye 4.bayramlar öncesi hazırlık için ful bayram sonrası mağza toplamak için ful yaparsın ama MESAİ YİNE YOK 5.Mutfakta yazı asılıdır yasal olan yemek saati molasını umursamazlar duvara 30 dk yemek molası asarlar ellerini yıka daha masaya oturmadan çağrırlar.6.yılbaşında aynı ful yaparsın mesai yok.7.aylık haftalık sayım olur msj atarlar su saaten once cıkan olmasın diye yine mesai yok 8.hakkını iste işe gelirse derler 8.geç 10 dk kalırsın müdür 30 dk ceza verir9.tazminatsız çıkarmak için evine uzak subeye tayin çıkar işi bırakmak zorunda kalırsın 10.devletin personelde kestiği işsizlik parasını tazminat hakkın yok anlaşmalı çıkış verelim diyim personelin yasal hakkını bağaş yapmış gibi sunarlar11.hasta olma şansın yok ilginçtir ama devletin verdiği raporu bile kabul etmezler mecburi ederler ama ondan sonra vay senin haline müdür takibe alır baskı yapar hatta şubeni bile değiştirir.12.bir zaman nasıl olduysa 3 gün personele bayram mesaisi yatırıp (ihtimalle bir çok şikayetten dolayı inceleme falan oldu) daha sonra yatırdığımız paraları yıllık iznlerden düşeceğiz dendi :) komik

    YanıtlaSil
  10. İş Mahkemesinde yemin edip hakim karşısında yalancı şahitlik yapan ins kay müdürü ve kazan 1 şube müdürünün çalıştığı zincir market.

    YanıtlaSil
  11. 1.5 yil kadar bir sure calistim kesinlikle calisan hakki die birsey yok full var calisma saatlerinin karsiligini alamiyorsunuz isten ayrilinca tazminat vermemek icin ellerinden geleni yapiyorlar alakasiz subelere gonderip sizin ayrilmanizi saglamaya calisiyorlar mahkemelik bile olsaniz yalan ifadeler kullandiklarina kadar duydum yemekler deseniz icinden kil bovek ne ararsan cikiyor yani berbat bir firma

    YanıtlaSil
  12. Değerli arkadaşlar basgimpanin yayınlamış olduğu şartlar tamamiyle yalan yanlış sadece kağıt üzerinde geçerli olan ancak uygulamaya alınmayan şartlardır 2014 & 2017 yılları arasında basgimpada bir mağazada yönetici yardımcısı olarak görev yaptım haftada iki kez 8:30-22:00 kapanış yapılır full un biri badine izin kullandırmak için diğeri en çok ciro yaptığı gündür onada müdür karar verir ayriyeten bayramlara 3 gün kala full yapmaya başlarsın arife günü açılış 8:00-24:00 olur yılbaşında açılış 8:30 kapanış 23:45 olur izin günün müdürün belirlediği gün olur ancak bayram izinine gelen hafta tatilin yanar bayram izinleri 2+1 olarak kullanılır badin işten çıktığı zaman mağazada personel sayısı yeterli değil ise müdürün isteğine göre açılış kapanış yaparsın önemli acil bir işin olduğu zaman mağaza müdürünün izin verme yetkisi yoktur bölge mudurunden onay almadan izin verilmez karakter yönünden 0 olan bir yönetim sistemi ile yönetilmektedir sen ne kadar çalışırsan çalış hiç bir şekilde hakkını yani mesaini alamazsın çünkü basgimpada mesai diye bir sistem yok ay sonu geldiği zaman mağaza müdürü eline puantaj evraklarını alır haftada 45 saat çalışmış gibi doldurur personelede göstermelik bir imza attırılır maaşlar asgari ücret yatar bu markette 3 yıl çalıştım en sonunda bana yapılanları hakkima geçmelerini bir kenara bıraktım insan sağlığına ve cevre kirliligine zarar veren hareketlerde bulunduklarını görünce daha fazla dayanamadım gerekli mercilere şikayette bulundum ve istifa yazarak işten ayrıldım kısacası kül hakkına girmek ve kendinizi ezdirmek istemiyorsanız dikkat edin hiç bir şekilde hakkınızı alamaz sadece size yapılan ve kül hakkına girdiğinizde kalırsınız

    YanıtlaSil
  13. Beni sebepsiz yere işten çıkardılar ayımı doldurmama izin dahi vermediler birde utanmadan sen istifa et bu senin için daha hayırlı olur diye tehdit ettiler. Yemekler berbat malumu üzere ücretsiz mesai yaptırıyorlar enaz 4 5 kişinin çalışması gereken mağazada yeri geldi 2 kişi çalıştık açlıkdan ölmüyorsanız sakın girmeyin.

    YanıtlaSil
  14. Çalışanın hakkını yiyorlar uzak durun aman ha mesai yok bişey yok !

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda