21.04.2014

Bim Çalışma Şartları




Kendi alanın da lider olan ve kendine has bir konsepte sahip olma özelliği taşıyan yegane bir işletmedir bim.İşletme giderini düşük tutmaya çalışarak,bu giderin azalması ile eş orantılı olarak fiyatlarını düşük tutmak gibi bir ticaret misyonu benimsemişlerdir.Az elaman,mağaza tasarımın da sade arayüz ve en önemlisi kendilerine hususi yapılan ürünler.

Firma hakkın da kısa bilgiler verdikten sonra gelelim mevzuya.Bim de çalışma saati gün başına 8,30 dur.Bu süreye çay ve yemek molalarınız ekli değildir.Hafta bir gün izin kullanma hakkınız bulunmasına karşın yılınızı doldurmanız durumun da,yıllık izin kullanma hakkına da sahip olursunuz.Lakin bu yıllık izin genel de işlerin en vasat olduğu dönemler de verilir.

Sizden aynı hafta boyunca bir ya da daha fazla gün fazla çalışmanız istenilebilir.Bu istek Mağaza Sorumlusuna ve mağazanızdaki eleman oranına göre değişkenlik gösterebilir.Bu fazla çalışma için personele herhangi bir ücret ödenmemektedir.Ayrıca şirkette mesai adı altın da,personel iş saatinden fazla istihdam edildiğin de ödenen ücret gibi bir bedel ödenmemektedir.Yani BİM de "mesai yapmak" gibi bir kavram yoktur.Sadece resmi tatiller de çalışmanız durumun da,günlük ücretiniz üzerinden maaşınıza bir bedel yatar.
Şirkette maaş ücretleri farklı olup,asgari ücretin üstün de bir bedel ile işçi çalıştırılmaktadır.İşe girmeniz durumun da ilk altı ayınızı düşük bir ücret ile çalışıyor olmanız mümkün olabilir.Lakin bu düşük ücret asgari ücret olarak bilinmektedir.Altıncı ayın dolması ve sizden beklenilen istihdam performansının alınması durumun da maaşınız artmaktadır.Dikkat edilmesi şu ki,bu altı ay için de Bim aynı zaman da performansınızın olumsuz olduğunu öne sürerek sizi işten çıkartabilir.

6.Ayını doldurmuş elamanlar yaklaşık olarak asgari ücretin %30 üzerin de bir maaş almaktadır.Mağaza sorumlusu ve yardımcısının maaşı ise bu ücretlerin üzerindedir.

Konudaki yorumların çokluğundan ve karmaşadan dolayı sorularınız aşağıdaki başlığa tıklayarak sorabilirsiniz.



221 yorum :

  1. Bim pismanliktir...

    YanıtlaSil
  2. Kasiyerlerin maaşI nasIl?

    YanıtlaSil
  3. Uzun süre bim de çalışmış biri olarak size şunu söyleyebilirim ki,bim marketler için de en yorucu olanıdır. Gün gelir kasaya bakarsınız gün gelir temizlik, gün gelir mal açarsınız. Tüm bunlara bir de fazla çalışma eklendiği zaman çekilmez bir hal alıyor bim. Çalışmak isteyenler bunları düşünüp öyle karar versin.

    YanıtlaSil
  4. işe başlarken size bir sürü imkan sunulduğu söyleniyor ama işe başlayınca bunların nedense hepsi unutuluyor. fazla çalışma vs konuların da kimse sizi dinlemiyor. yani çalışan hiç bir şekil de hakkını arayamıyor bim de.

    YanıtlaSil
  5. bimde bende çalıştım koca markette çalışan 4 kışıyı geçmiyor kasiyer yada orta reyon diye birşey yok her işi yapıyorsun vasıfsız elemansın beni kasaya geçirdiler müşteri sırayla geliyor ayaktayım belime agrılar girdi oturmuyorsun bir an boşluk oldu kafamı toplamak istedim yukardan magaza sorumlusu bagırıyor boş durmayın reyonları düzeltin diye akıl alacak gibi değil...tam bir emek sömürüsü onlar için sen insan değilsin ..ve birde sözde müslüman geçiniyorlar paraları nerelere aktardıkları belli bu cumhuriyet düşmanlarının..

    YanıtlaSil
  6. iyi olan yönleride var mesela maaşınız gününde yatar sigortanız eksiksiz yatar.ama çalışma şartları biraz ağır tabi.

    YanıtlaSil
  7. Yıllardır bim de çalışıyorum aslın da işinizi yapıp kimsenin etlisine sütlüsüne karışmazsanız sizden iyisi yok. Ama çok bilmişlik ve dalkavukluk yaparak bir yerlere gelmeye çalışırsanız sonunuz başkaları tarafından işten çıkarılmak olur.Hala da çalışıyorum şu an da merak ettiğim tek şey şubat ayın da gelecek zamlar.

    YanıtlaSil
  8. bu ay maaşlarımızı zamlı aldık şu an da mağaza sorumlusu ve yardımcısının haricinde diğer işçilerin maaşı 1300 TL gibi aslın da bu ücretler konusunda da bir yazı yazsanız çok iyi olur genel de herkes bu maaş konusunu merak ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1300 toplam mi Artı prim de var mi

      Sil
    2. 1300 tamamı mi yoksa arti prim de var mi

      Sil
    3. 1375 brüt maaş + 290 yol yemek+ p.c.primi (mağazaya göre değişir)+ agi 90 + envanter primi varsa o... yalnız bunların hepsi brüt şu anda newt yaklaşık 1450 lira maaş alıor bir personel ... mağaza sorumlu yardımcısı net 1650 kalıyo.. mağaza sorumlusu 2250 net alıyor.. tabii 5 yılını dolduranlar daha fazla alıyo ...

      Sil
  9. cuma namazları ve 5vakit namaz serbestmi bilen varsa yazarsa sevinirim

    YanıtlaSil
  10. Cuma namazlari olsun,gerek vakit namazları olsun herhangi bir sorun ile karşılaşmazsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yoğun olsada cuma ya izin veriyorlar mi

      Sil
    2. Zaten cuma saati mağaza kapanıyor erkekler cumaya gidiyolar

      Sil
  11. 50 tane form verdık gerı donen olmuyo

    YanıtlaSil
  12. Bir tane form vermeniz yeterli.Bazen geri dönüşler bir kaç ayı bulabiliyor,o an ki elaman ihtiyacına göre dönüşler erken yada geç olabiliyor.Siz aranılan kriterlere uygun iseniz er yada geç işe alınırsınız.

    Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  13. Ben disardan lise okuyorum kesiyer deneyimim var acaba alirlarmiBim e

    YanıtlaSil
  14. İş başvurusu yapabilirsiniz.Deneyim sahibi olmanız sizin işe alınmanız da yarar sağlayabilir.

    Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  15. 12 yıldır mağaza sorumlusu olarak çalışıyorum ama şu son dönemler de oldukça sımmaya başladılar. yok mağaza gideri yok personel gider yok ciro arttırmak vs inanın hayli bir yorucu olmaya başladı. size tavsiyem işe başlarken normal personel olarak başlayın ve öyle kalın en azından kafanız rahat olur...

    YanıtlaSil
  16. Bolge sorumlusu olarak basvurdum
    Onlarin calisma sartlari hakkında bilgi sahibi olan varmı

    YanıtlaSil
  17. Belli bir çalışma saati yok Bölge Sorumlularının.Kaç mağazadan sorumlu olursunuz ve tam olarak ne yaparsınız Bim de bunu tecrübe sahibi olmadan cevaplamak zor.

    Umarım en kısa süre de işe alınırsınız.

    YanıtlaSil
  18. Sayın,ken

    Cuma namazı zamanın da istediğiniz de namaza gidebilirsiniz,herhangi bir sorun olmaz.Sadece maaş 1.300 TL bildiğim kadarı ile bim de prim yok.

    YanıtlaSil
  19. Bende bim de calismaya başlıcam inşallah açıkçası biraz korku var çünkü hiç bilmediğim bir iş ya açık verirsem kasada :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikkatli olmanız durumun da kasiyerlik son derece rahat ve kolay.

      Başarılar dilerim.

      Sil
  20. Bimde Çalışıyorum Net 1300 Tl Maaş Alıyorum. 2 Ay Doldurmadan Prim Alamıyorsunuz Daha Sonrasında Magaza Ciro Primi Ve Kasa Primi Alıyorsunuz. Yorucu İştir Ama Keyiflidir En Azından Bizim Mağaza Öyle Maaş Ve SGK Günü Gününe yatar her ayın son günü (hafta sonuna denk geliyorsa cuma yatar) Namaz olayına gelince kimse kimsenin ibadetine karışamaz müsade ister kılarsın cuma günleri namaz saatinde zaten magazalar kapanıyor. çalışma saatleri esnektir şehire göre ve magazaya göre değişir 17:45 çıkışım vardı 18:30 da magazamı toparlayıp hadi bana eyw diyip çıktım. düşünenler kendine güvenmeli ben bu işi yapabilirmiyim diye çünki ağırdır iş temposu.

    YanıtlaSil
  21. magza sorumlusu nasıl olunuyor kendi içinde sınavlarımı var , varsa şartları nedir ?

    YanıtlaSil
  22. 2 seneyi bitirdim bimde. Yeni giren personelin alacagi en dusuk ucret 1300 tl. En dusuk diyorum cunku cirolu magazada calisirsaniz alacaginiz ciro primi yuksek olacagi icin maaşınızda yükselir. Sorumlu olmak icin yukselmeniz gerekir. Personelken gunluk temsilci olursunuz. Gunluk temsilcilikten magaza sorumlu yardimcisi olursunuz. Yardimciliktanda sorumlu olursunuz. Yardimci ve sorumlu olurken sinavlara girersiniz. Sinavi gecerseniz pazarlama muduru sizi sozlu mulakata sokar. Ondan sonra onaylanirsiniz. Yeni yardimcilarin maasi 1700 sorumlularin maasi 2300 tl civarindadir

    YanıtlaSil
  23. Arkadaslar sofor olarak basvurdum calisma sartlari nasil bilen vaarmi maas gibi ayrintilari bilen varsa yazarsa sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevkiyat şöförleri sanırım 1,200 Lira kadar bir maaş alıyor. cumartesi yarım gün ve pazar tatil. gün de 8 saat çalışma deseler de bazen 10 saati bulabiliyor.

      Sil
  24. Baş vurduktan sonra kaç günde işe girebiliriz

    YanıtlaSil
  25. Bu tamamen o an ki personel ihtiyacına bağlı.Zira bir gün de olabilir,bir hafta da.Bu radde de önemli olan insan kaynaklarının sizin hakkın da olumlu düşünmeleri.Nitekim tarih belli olmasa da bir geri dönüş olması olasıdır.

    YanıtlaSil
  26. Lise mezunuyum işe girebilirmiyim

    YanıtlaSil
  27. Sadece Bim değil perakende sektörü yoğun bir personel arayışı için de,lise mezunu olmanız sizi bir basamak daha tercih edilen yapacaktır.Korkmayın iş başvurusu yapın,Perakende zorlu olmasına karşın zevkli bir sektördür...

    YanıtlaSil
  28. Yeni işe girenlere ne kadar maaş veriyorlar

    YanıtlaSil
  29. Şimdi den baş vursam en yakin zaman da işe girebilirmiyim

    YanıtlaSil
  30. Namazı kılmaya izin veriyorlarmi bide saç sakal serbestmi

    YanıtlaSil
  31. Namaz kılmanıza karışan olmaz,zira namaz konusun da sıkıntı yapacak son market Bim'dir herhalde.Sakal bırakmaz yasak lakin,bıyık hakkın da tam olarak bir bilgim yok.

    Maaş hakkın da aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

    http://www.perakendekulis.com/2015/02/bim-personel-maaslar-2015.html

    YanıtlaSil
  32. Çagirdiklari zaman yanimizda ne götürmemiz lazim o konu hakkında bilgi alabilirmiyim

    YanıtlaSil
  33. Bimde 1 sene calistim sozlesmeli aldilar lise mezunu olmadigim icin mecvur ciktim sunu diyebilirim market sektorunde en iyisi bimm parasi olsun calisma saatleri ben calidmayi cok seviyordum bimde isimi severek yapiyordum ms dr memnundu ama malesef cikmak zorunda kaldim bimi tavsiye ederim cok iyi bir sirket

    YanıtlaSil
  34. Hicbirsey goturmene gerek yok kendin gitsen yeterli :)

    YanıtlaSil
  35. Diplomayi götürmemize gerek yokkmu syn skrnksll ilk işe girdiğinizde nekadar maaş aliyordunuz

    YanıtlaSil
  36. 11. sınıfta okuyorum bu yaz bimde çalışmayı düşünüyorum sizce alınır mıyım

    YanıtlaSil
  37. Beyler bimde bilgi işleme girme şansım var acaba maaş ve çalışma saatleri hakkında bilgisi olan var mı ? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  38. Bimde yaş sınırı varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      18 yaşının altındaysanız,işe alınmanız mümkün değil.Ayrıca 40 yaşının üzerinde başvuru yapan kişilerin işe girmeleri hayli zor olabiliyor.Bim genel de genç ve dinamik personeller ile çalışmayı tercih ediyor.

      Sil
  39. Ben 18 yaşindayim herhangi bir sıkıntıyla karişmam inşallah

    YanıtlaSil
  40. ne bimmiş arkadaş.. :D

    YanıtlaSil
  41. 5 aydır çalşyrum arkadarlar bu ay 1340 yattı bana maaş ama bakın bunun içerisinde yol ve yemek masraflarınız da var onu unutmayınn.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstteki yorumlarda net maaşı 1300 diyor. Nasıl oluyor anlamadım siz yemek yol da var diyorsunuz

      Sil
  42. Bim pişmanlıktır..Müşteriler uzuca ürün aldığını düşünür ama çoğu adidir.Çalışanları eşşek gibi çalıştırırlar.part derler günlük 5.5 saat çalışacaksın 1 saat iznin var derler 8 saat çalışırsın 1 saatin 10 dk sını kullanırsın.Kapitalizmin tam uygulandığı market zinciridir.Din üzerinden iyi para kazanmayı öğrenen kul hakkı yemeyi huy edinmiş insanlar tarafından yönetilir

    YanıtlaSil
  43. Part timeler kaç saat çalişirlar

    YanıtlaSil
  44. Yanıtlar
    1. part time çalışanlara ne kadar ücret verilmektdir

      Sil
    2. Aşağıdaki bağlantı da detaylar mevcut.Okumanızı tavsiye ederim.

      http://www.perakendekulis.com/2015/05/bim-part-time-calsma-sartlar.html

      Sil
  45. İşe alimdiğimiz zaman kendi istediğimiz şu be ye veriyorlarmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel de evinize yakın mağazalar da istihdam edilirsiniz.Lakin istediğiniz mağazaya vermeyebilirler.

      Sil
  46. Merhaba
    Yorumlarda 40 yaşın üzerindekilerin işe girmesinin zor olduğunu belirtmişsiniz. Hangi bim mağazasına gitsem gençler çalışıyor.. Şu an 28 yaşındayım işe girmede bir sorunum yok ancak 10-15 yıl geçince yaş yüzünden işten çıkarma gibi bir durum olur mu ?

    Ayrıca mağaza sorumlusu olduktan sonra yükselme imkanı var mı ? bölge sorumlusu nasıl olunuyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Murat Bey,

      28 Yaşın da Bim'e girip emekli olmanız mümkün,lakin 40 yaşın da Bim de iş başı yapmanız zor olsa da imkansız değil.Nitekim bir yakınımın 42 yaşın da Bim de hala çalışmakta olduğuna şahidim.

      Tabi mağaza sorumlusu olduktan sonra yükselmeniz mümkün.Fakat bu çok zor,zira perakende konusun da hayli yetkin olmanızın yanı sıra iş hayatınızdan zaman mefhumunun değerini yitirmesine sessiz kalmanız gerekmektedir.Bölge satış direktörleri çoğu zaman haftalık izinsiz ve gece geç saatlere kadar çalışabiliyor.Şayet bölge sorumlusu olmak istiyorsanız,hem satış bazın da hem de,perakende bilgisi alanın da kendinizi kanıtlayıp sabretmeniz gerekmektedir.

      Sil
  47. Ben başvurdum bimde çalişan bi abi beni aradı sen 18 yaşindsin dedi evet dedim askerliği yapmadinmi dedi evet dedim sonra seni arayacam dedi bide isteyeceğim şube evime daha yakin o şubeye verirlermi sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bim genel de personelleri evlerine yakın mağazalar da çalıştıran bir markettir.Lakin bazen aşırı derece de personel ihtiyacından dolayı uzak mağazalar da,çalıştırma durumları da olabiliyor.Tabi siz evinize yakın bir şube isteyin büyük ihtimalle olumlu düşünürler.

      Sil
  48. Ben başvuru formunu bir şubeye verdim o şubede çalişan personel beni aradi sen 18 uaşindamisin dedi askerliği yapmadinmi dedi evet dedim daha yaşim 18 liseden yeni mezun olacam herhangi bir sıkıntı olurmu sizce işe alinabikirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşınız 18 ise herhangi bir sıkıntı olmaz.İsterlerse sizi hemen işe alabilirler.

      Sil
  49. Yaşim 18 işe alinirmiyin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşınız ile ilgili bir sıkıntı yok.Nitekim aranılan niteliklere uygunsanız alınmamanız için bir sebep yoktur herhalde.

      Sil
  50. Net maaşı ne kadar bilgisi olan var mı ? Mesai parasını falan veriyorlar mı ?

    YanıtlaSil
  51. 1.300 TL net maaş.Resmi günler haricin de,mesai verilmez...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1.300 tl nin içine yemek de dahil mi ?

      Sil
    2. Yemeği firma karşılıyor.

      Sil
    3. Bimde yemeği kendi cebinizden ödüyosunuz. Marketten alışveriş yaparsanız da prim olarak maaşa yansıyo

      Sil
  52. Bn arayan personel bana 18 yaşidamisin dedi evet deddim askerliğini yaptinmi dedi yapmadim dedi lise yeni mezun olacam beni görüşmeye çağrirlarmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüştüğünüz kişinin son kararı kalmış,sizi çağırıp çağırmamak.Zira bir çok Bim de askeriğini yapmamış,18 yaş üstü personel çalışmaktadır.

      Sil
    2. admin part time çalışma süresi ve maaşı ne kadar acaba ?

      Sil
  53. Seni arayacam dedi personel

    YanıtlaSil
  54. Par timelerin maaşi ne kadar bide partime olarak çalişmayi çağirdiklari zaman kendi isteğimizle oluyor değilmi bilen var mı

    YanıtlaSil
  55. Part time çalışma koşulları için aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp,tarayıcınıza yapıştırın.

    http://www.perakendekulis.com/2015/05/bim-part-time-calsma-sartlar.html

    YanıtlaSil
  56. Ben başvuru formu doldurup bir şubeye verdim bide internet üzerinden baş vuru yapmayi düşünüyorum herhangi bir sıkıntıyla karşilaşailirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şubeden başvurunuza herhangi bir geri dönüş olmazsa,internet üzerinden de başvuru yapabilirsiniz.Sorun olmaz,lakin bir kaç gün bekleyin.

      Sil
  57. Formu vereli 2hafta oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Formu verdiğiniz mağazaya gidip,formun merkeze gönderilip gönderilmediğini sormanız da yarar var.Daha sonra dilerseniz internet üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

      Sil
  58. Sayin perakende kulis A101 hakkinda bilgi alabikiyormuyuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşağıdaki bağlantıyı inceleminizi tavsiye ederim.

      http://www.perakendekulis.com/2014/04/a101-calsma-sartlar.html

      Sil
  59. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışma saatleri ve maaşlar aynıdır değişmez.Mağaza seçimini İnsan kaynakları yapıyor.Tabi istediğiniz veya evinize yakın mağazalara verme olasılıkları da var.

      Sil
  60. ben 9 aydır bimde calısıyorum aylığım yol yemek pirim vsvs vs 1450 ye geliyo envater olursa 1550 oluyo . gayette menmunum . kurumsal bi şirket . kolay kolay işten cıkarılmıyosun . aylık çalışma saatin 195 saat buda günde 7-8 saat ediyo. bu işte 6 7 yıl çalısanlar var . ve en sevdiğim yönü yükselebiliyosun ben part time başladım şimdi kadroya geçtim ve sorumlu yardımcısı olacağım 1 ay sonra . pazarlama müdürüne kadar yükselebiliyosun . severek yaparsan bu işi cok güzel bi iş türkiyede binlerce bim var bimde calısma sartları kötü olsa bu insanlar neden calıssın . ben başka marketlerdede calıstım ama bim gercekten cok iyi . patronda sensin işcide sensin . sen işini adam gibi yaptıgın sürece kimse sana bişey demez . eğer adam gibi çalısmak istiyosanız bimi tercih edin derim . benim calısma saatlerim 09:00 - 17-45 / 14:15 - 21:00 . gayette güzzel birgün sabah birgün öğlen .

    YanıtlaSil
  61. Bn formu vereli 1 ayi bulacak hala bir haber vermediler bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam sizin durumunuzu ben de anlamadım.Oysa şu an da yoğun bir personel eksikliği var sektörde.İmkanınız var ise,bir de internet üzerinden başvuru yapın.

      Sil
    2. aynı durum bnimde başıma geldi eleman eksiği olduğu ve askerliğim 4 yıl tecilli olduğu halde kimse geri dönüş yapmadı çok şaşkınım bu işe

      Sil
  62. Merhabalar yukarıda yorumlarda 1 senelik sözleşmeden bahsedilmiş.İşe girerken min kaç aylık sözleşme imzalayabiliriz?

    YanıtlaSil
  63. Birde bimden alış verişe prim verildiği yazılmış yorumlarda.Örneğin aylık 100liralık bir alışverişin ne kadarı maaşa yansır?

    YanıtlaSil
  64. Merhaba... lisans mezunu 28 yasindayim 10 yil2 adet mini market sahibiydim yaklasik 4 yil kargo sirketinde şube mudurlugu yaptım magaza sorumlusu olarak basvuru yapmaya yeterlimidir ? Maas nekadar ve magaza sorumlusu olarak basvuru nerwden yapılıyor ? Tesekkurler

    YanıtlaSil
  65. Merhaba,

    Dediklerinize göre olur veya olmaz demek yanlış olur.Lakin işe alınmanızı kolaylaştıracak niteliklere sahipsiniz.Bim için de bit mağaza sorumlusu refaransı bulursanız işiniz daha da kolaylaşır.

    Maaşlar 2.000 - 2.500 TL arasındadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Magaza sorumlusu olarak nasil basvuru yapacagim bimin ik sayfasindada kariyer nettede baktim acik pozisyonlarda boyle bi secenek yok genel basvurulara ist avrupa yok nasil basvura yapabilirim?

      Sil
    2. Herhangi bir Bim mağazasından Mağaza Sorumlusu olarak başvuru yapabilirsiniz.

      Sil
  66. Bim e basvuru yaptim magaza sorumlusu aradi maazada konustuk daha sonra bana kagitin icinde yazanlari gtir dedi hepsini getirdim saglik raporu flan sonra magazaya gittim magaza sorumlusu seni ararim dedi. 2 gun oldu aramadi sizce ise alinmadim mi baska i basvurusu yapayim mi yoksa magazaya gidip konusayim mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mağazaya tekrar gidip durumu öğrenmeniz de yarar var.Zira evraklarınız merkeze gönderilmemiş olabilir.

      Sil
  67. Bime başvuru yaptım. Çevrede iki bim daha var. Hangisi alım yaparsa birine hemen girmek istiyorum. Birine başvuru kağdı versem yeterli mi? Yoksa diğerlerine de başvuru yapmalımıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Mağazaya form vermeniz yeterli.İşe alınmanız durumun da,personel ihtiyacı en acil mağaza da iş başı yaparsınız.

      Sil
  68. Ben üniversitesi öğrencisiyim okuduğum yer farklı yaşadığım yer farklı iş kur dan kasiyerlik sertifikası aldım sizce çalışabilirsiniz? Ise baslasim 3 ay sonra okul basliyo mağazadan başka bi mağazaya aktarım oluyorum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      zaruri durumlar da mağaza değişikliği yapılmaktadır.Bu şekil de bir mağaza da işe başlayıp,çeşitli sebepler ile evine veya yaşadığı yere yakın mağazalara transfer olan personeller hayli çok.

      Sil
  69. Admin minimum çalışma süresi gibi bir madde var mı çalışma kuralları arasında

    YanıtlaSil
  70. Öyle bir şey yok günlük çalışma süresi,8 saat olarak belirlenmiştir.

    YanıtlaSil
  71. Arkadaşlar bende bim için görüştüm ve kabul edildikten sonra fazla masraflı olmayan işe giriş belgelerini hazırladım bölge sorumlusuna evrakları dün teslim ettim ve haber beklememi söyledi.yaşım 33 ve ortalama 1400 tl kazanacağımı görüşmede öğrendim.fabrikalarda tozun içinde sıcaktan kavrulup senelerdir çalışıyorum birde böyle deniyim bakalım neler olucak deneyimlerimi yazarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe başladıktan sonra,düşüncelerinizi bizimle paylaşmanız çok yararlı olur.

      Sil
    2. Bugün itibarı ile iş başladım mağaza sorumlusu ve diğer personel arkadaslar gayet yardımcı tavırlarıyla iyi bir gün geçirdim. ilk günden yoğun bir tempoydu ama kasayı tam anlamıyla kavradığımda herşey cok kolaylaşacak.çalışmak isteyen ben yaparım diyen herkes yapar bence . Ben ev geçindiriyorum 7 yıl fabrikada çalışacağıma burada olsaydım eminimki kariyerim çok değişirdi mağazadaki arkadaşların anlatımı bu yönde.Size yazmaya devam edeceğim çünkü aradığım ön bilgiyi bu sitede buldum teşekkürler.

      Sil
    3. Görüşmeye gittikten kaç gün sonra aradılar ise alindiniz diye acaba ?

      Sil
  72. merhaba ben kasımda askere gidicem gidene kadar calısa bilirmiyim acaba ?

    YanıtlaSil
  73. Merhaba ben de bim e iki gün önce basvurdum. Tahminen kaç gün içinde geri dönüş yaparlar. Acil ise ihtiyacım var. Beklemek sıkıntı . Yer kayseri . Netten de başvuru yapacaktim kayıt oldum ancak açık pozisyon yoktu kayseri de . Genel başvuru yapın diyor ancak genel başvuru die de bişey yoktu .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri dönüş yapmaları bazen 1 haftayı bulabiliyor.Personel ihtiyacı anlık bir şeydir.İnternet üzeri pozisyonlar bazen geç güncellenebiliyor.Lakin şu an genel anlam da her marketin personele ihtiyacı var.

      Başarılar dilerim.

      Sil
    2. Teşekkürler . 1 hafta bile sürmedi 3 gün içinde görüşmeye cagirdilar. Yarın görüşmeye gideceğim. Inşallah olumlu sonuçlanır.

      Sil
  74. Merhaba antalyadayim bine qirmek istiyorum nerwrye baswurmam lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antalya da bulunan herhangi bir Bim mağazasından,başvuru yapabilirsiniz.

      Sil
    2. Ana merkez binası nerde pwki biliyor musunuz

      Sil
    3. Bu bilgiyi de Bim mağazalarından öğrenebilirsiniz.

      Sil
    4. ana merkez binası gerekli değil size sadece cv oluşturun size en yakın Bim e verin.

      Sil
  75. Merhaba BİM in çalışma şartları hakkında bilgi verebilir misiniz

    YanıtlaSil
  76. İyi günler, üniversite öğrencisiyim ve okullar açılana kadar çalışmak istiyorum. Bugün Bim e internet üzerinden başvuruda bulundum işe alındım varsayarsak size sorum, sigortasız çalışmak istesem bu kabul görülür mü acaba? Bursumun kesilmemesi için yani. Şimdiden teşekkürler herkese ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sigortasız çalışmanız söz konusu olamaz.Zira hiç bir markette sigortasız çalışamazsınız.Hem burs alan,hem de çalışanlar olduğunu biliyorum.Bu konuyu bir araştırmanızı tavsiye ederim.

      Sil
    2. çok çok sağolun, iyi günler

      Sil
  77. Bimde maaş ne veriyorlar acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.perakendekulis.com/2015/02/bim-personel-maaslar-2015.html

      Sil
  78. Bim de deneme süresi var mı ? Deneme süresinde maaş veriyolar mi ?

    YanıtlaSil
  79. Merhaba ben 24 yaşındayım GIDA MÜHENDİSİYİM kpss'den yüksek puan aldım atama dönemini bekliyorum. Bu süre içerisinde geçici bir işte çalışmak istiyorum. BİM'e başvursam mühendis olmamın herhangi bir avantaji veya dezavantajı olur mu? Bir de 1 yıldan önce işi bırakmak istersem sorun çıkarırlar mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,gıda mühendisiyseniz size Bim değil de Migros,Beğendik,Real,Kipa gibi unlu mamüller satan ve üreten perakendeciler de çalışmayı tavsiye ederim.Zira Bu saydığıma benzer marketler hem çalışma yönünden hem de,maaş yönünden gıda mühendisleri için tatminkardır.

      İstediğiniz zaman işi bırakabilirsiniz.Hiç bir firma bu konu da sorun yaşatmaz.

      Sil
  80. Merhaba Bim de finansal konularla ilgilenen genel merkez personeli maaşı hakkında bir bilgisi olan var mı ? Bim'e finansal biriminde çalışmak üzere başvuru yapacağım. Maaşı konusunda bilgi veren olursa sevinirim.

    YanıtlaSil
  81. Ama ben mühendis olarak değilde normal eleman olarak girmek istiyorum. Migros, Real, Kipa gibi marketlere gıda mühendisi olarak girmek çok zor tecrübe istiyorlar. Ben sadece mühendis olmamın herhangi bir etkisi olur mu onu merak etmiştim.

    YanıtlaSil
  82. Ben bime çalışmak için başvurdum dün gelen mesaj bugun şöyle : Mesaj



    Sayın ,

    "Takibimdeki ilanlar" listeniz güncellenmiştir. 

    İlanın Detayına buradan ulaşabilirsiniz.

    Kariyer.net

    Acaba kabul etmediler mi??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Firmadan bir haber gelmedi sanırım.Size gelen mesaj,kariyer.net'in sıradan bir mesajı

      Sil
  83. Görüşmeye cagirdilar beni gittim görüşmeyi yaptık ancak bir haftayı gecti hala aramadilar. Ise alinmadim demek mi oluyor bu. Part time olarak başvurmustum ve semt farketmez dedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir hafta için de geri dönüş yapılmadı isse olumsuz olabilir.Lakin net konuşmak yanlış olabilir.Zira görüşmeden 20 gün sonra işe başlayanlar var.

      Sil
    2. Arayip sorsam durumu kötü bir izlenim bırakmış olurmuyum. A101 e basvursam part time aynı ücreti alirmiyim ordada.

      Sil
  84. 25 yasinda evli bir bayanin BİM'e girme şansi var midir?
    (Bu tip firmalar evli bayan tercih etmiyor diye duymustum)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardır tabi neden olmasın.Bim de binlerce evli bayan çalışmaktadır.Siz yanlış duymuşsunuz.

      Sil
  85. Herkes bimde calisamaz oncelikle kendinizeguvenmeniz gerekiyor once lasoyerlikle baslarsiniz kasayi Kimi var 1 gunde Kimi var 6 suds alisiyor Ben bir. Yildir bimde calisiyorim suanda gt lik yapip no magaza sorumlusunun yapacagi butun islemleri yapiyorum irsaliye kesme siparis verme kasayi baglama gibi hi cok sey ogrenmeniz gerkikoyor sunuda soylemek gerekirse kolay bin personnel almaz yanliz refaransiniz varsa olabilir simdi. Yeni bi magaza daha acilacak me lazim oraya ms msy yoksa gonderilecek kisi gt isbasina girer bi sozlu mulakat kazanirsan aninda magaza sorumlu yardimcisi olarak is basi yaparsin isimi seviyorum yukselebiliyorumda tabi akil ve sabirla maasim da iyi hersey yolunda Allah sizede nasip eder ins kib

    YanıtlaSil
  86. Bir yılda her şeyi öğrenen arkadaş! 12 yıllık öğrenim hayatında Türkçeyi de öğrenseydin iyi olacaktı.

    YanıtlaSil
  87. internet üzerinden başvurmak yada mağazadan başvurmak fark eder mi?

    YanıtlaSil
  88. İnternetten yapılan başvurular,daha çabuk değerlendirmeye alınıyor.

    YanıtlaSil
  89. 6 aydır Bim`de part time olarak çalisiyorum.
    maas saat uzerinden yatiyor. Aylik 45 saat ile 127.5 saat arasinda calisiyosun.haftada 2 gun iznin var.bu ay 127.5 saat calistim 874 tl maas aldim. Gunluk saatin sabit degil. yeri geliyor 4 saat calisiyosun yeri geliyo 11 saat...
    11 saat calismakda soyle oluyo sabah 8:30 da magazayi aciyosun aksam 22:00 civari kapatiyosun ve 11 saat calismis sayiliyosun...

    YanıtlaSil
  90. Görüşmede 3 ay çalışıp çıkacağım dersem olurmu yoksa devamlı olarak burada kalmayı düşünüyorum deyip 3 ay sonra çıkmalı mıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her market öncelikle sürekli personeli tercih eder.İşe çok ihtiyacınız var ise,çalışacağınız süre ile ilgili bilgi vermeyin.

      Sil
  91. üstad kariyer.net ten genel başvurudan başvursam hemen dönerler mi yoksa genel olduğu için ihtiyaç oldugundamı dönerler

    YanıtlaSil
  92. İhtiyaç olması durumun da,hemen dönerler.

    YanıtlaSil
  93. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  94. Bim de çalışma saatleri ne kadar ilk giren ne kadar maaş alıyor şuan 3 sene oldu kurumsal bir cafe de çalışıyorum mutlu değilim çıkıp bime girmeyi dusunuyorum. Evliyim bir çocuğum var part istemiyorum kariyer planim var yükselme konusuna gelince nasıl oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaş 1,300 TL

      Sabredebilirseniz Bim de kariyer yapmanız olasıdır.

      Sil
  95. Hocam bim açık pozisyonlardan evime uzak olsada genel başvurudan başvurayımmı. Onlar semte göre aktarırlar mı ? Mesela Kartal diyor..

    YanıtlaSil
  96. Merhaba, ben almanyada yasiyorum ve almanyanin perkane lideri aldi süd calisiyorum, ikinci sube müdürüyüm 6 senedir. Ben aldi akademisinde yetisdim. Personel, satis alani, büdgeleri düsük tutmak, günlük gelirini nasil yüksetilir, vs alanlarda cok tercübem vardir. Ben türkiyeye kesin dönüs yapmak istiyorum, bimde kariyer yapma imkanim olurmu? Yasim 24

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi bu dedikleriniz sizin için çok avantajlı bir durum oluşturacaktır.İşe girdikten sonra bilginizi doğru şekil de kullanırsanız kariyer yapmanız olasıdır.Lakin evvela Mağaza Sorumlusu olarak işe başlamanız gerekiyor.

      Sil
    2. Adam pazarlama müdürü seviyesinde eğitimli. Sen a101e de başvur abicim. Belki orayada alabilirler.

      Sil
  97. İlk alımda part mi alıyorlar

    YanıtlaSil
  98. Sube müdürü olduktan sonra bölge müdürü olmak imkani varmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi var.Lakin bu süreç çok uzun bir süreç olabilir.Bölge Müdürü olmak için Perakende konusun da hem bilgili hem de ilgili olmak gerekir.Kısacası kendinizi kanıtlayabilirseniz ve gerçekten isteyerek,severek çalışırsanız olabilir.

      Sil
  99. daha önce markette hiç çalışmadım. allah kısmet ederse evrak teslimi yaptıktan sonra işe başlıyacam full time olarak. ne gibi zorluklarla karşılaşırım.beni orda neler bekliyor. yeni işe başlıyacak birine tavsiyeleriniz neler olur.

    YanıtlaSil
  100. ben 20 yaşındayım ve lise bitti ünversitede okumayacam askerlikte 4 yıl kadar tecilli alırlar mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almak ne kelime hava da kaparlar.

      Sil
    2. almazlar çünkü bnde aynı durumdaydım fotmu verdim ertesi gün cagırırlar dediler cagırmadılar gittim sordum askerlik tecilli oldugu için alınmıyomuş.burdaki adminse askerlik sorun olmaz diyodu hani olmazdı bimin calışanlarının birbirinden haberleri yok pehh

      Sil
  101. İlk 2 ay 1200 alırsın dediler sonra 1300 sizce deneme suresi felan mi 1200 lira olacak ilk aylar.

    YanıtlaSil
  102. saygıdeğer kulis , hijyen belgesi istediler.Halk eğitim merkezinden mi alınıyor.Başvurduktan sonra hemen alınıyor mu? kaç saat sürer

    YanıtlaSil
  103. Evet Halk Eğitim Merkezinden alınıyor.Sekiz saatlik bir eğitimden sonra belgeyi almaya hal kazanıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  104. özürlü çalışan haklarıda mı aynı normal çalışanla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadaşlar 09 07 2015 başvurdum 10 07 2015 de aradılar özürlü olarak çalışacam yaş 42 normal çalışanla aynımı özürlü hakları bilen varmı bana 7.5 saat çalışma dediler part time istesem oluyormu bilen varsa cvp layın

      Sil
    2. Özürlülerde de part time seçeneği mevcut lakin,Bim de bu şekil de çalışan yok.Özürlülerin diğer personelden tek farkı,özürlü kadrosun da çalıştırılmaları.Onun haricin de diğer çalışma şartları aynı.

      Sil
    3. Bimde Çalışıyorum Yaklaşık 6,5 7 Aydır Günlük Temsilcilik Yapıyorum. Engelli Personel Engelli Kadrosuna Dahil Olunuyor. Buda Şu Demek Sgk Yarım Yatıyor Maaş Yarım Yatıyor. Sgk'yı İsterseniz Siz Tam Olarak Geri kalan Kısmını yatırabilirsiniz. Ama maaş yarım yatıyor malesef. Bilmeyen arkadaşlarımada söyleyim şartları biraz ağırdır esnek çalışma saatleri uygulanır ilk 2 ay 1350 tl maaş alınır 2 ayı doldurduktan sonra ciro ve kasa primi alınır şuan bir personelin alabileceği net maaş 1450 tl + yüksek prim sigorta dır.

      Sil
  105. merhabalar 1 hafta önce başvurdum belgelerimi istediler hatta referanslarımı aradılar lakin çalışmak içi çağırmadılar promlem falan olmuşmudur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvurunuzu tekrar bir hatırlatın.Zira belgeleri de vermişseniz,işbaşı yapmış olmanız gerekiyor.

      Sil
  106. bime başvuralı iki hafta oldu alınmadım ailem alevi ama bn sünniliği benimsedim acaba bim mezhep ayrımımı yapıyo?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle yapmıyor.Zira bu şekil de işe alınmayan kimseyi görmedim.

      Sil
    2. askerliğimi yapmadım bundan dolayı işe almamış olabilirlermi?ayrıca tipe bakıyolar mı ?

      Sil
    3. Tiple veya askerlik ile alakalı değildir.Lakin siz bir kez daha başvuru da bulunun.

      Sil
  107. merhaba ben bugün bime tekrar başvurdum ama aklımda hep şu soru işareti var askerliğim tecilli lise mezunuyum gencim ve dediklerine göre eleman eksiğide çok peki madem öyle neden daha önce basvurdgumda alınmadım ?ayrıca bn cv yi hep çalışan personele verdim yoksa onlar bilerek cv yi atıyomu ya depresyona girdm nerdeyse . herkes griyo bni nie almıyolar diye

    YanıtlaSil
  108. Sanmıyorum,lakin bu yön de şüpheniz varsa,İnternet üzerinden başvuru yapın.

    YanıtlaSil
  109. Ben başvuruyu dün yaptım, geri dönüş ise hemen ertesi gün oldu, hem bime, hem A101e, hem de Pehlivanoğlu geri dönüş yaptı, acaba maaş ve çalışma şartları bakımından öncelik hangisi olmalı??? Bimin maaşı güzel deniyor ama sanırım müşteriside çok, o yüzden az müşteri az maaş mı, çok müşteri çok maaş mı fikir alabilir miyim sizden mümkünse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki Bim'i tercih edin.Ayrıca Pehlivanoğlu'nun şartlarını bize mail atarsanız,Sitemiz de paylaşırız.En azından merak edenlere yardımımız dokunur.

      Sil
    2. pardon kaç yasındasınız askerliğinizi yaptınızmı ?bnde bime basvurdum ama hicbiri cagırmadı askerliğimi yapmadığım içinmi sence ?

      Sil
  110. meraba daha önce askerliğimi yapmadım bu yüzden almamış olabilirlermi dedim hayır dediniz ama bim öyle demedi ertesi gün güya çağırcaklardı askerliğim 4 yıl tecilli olduğu halde askerlik yapmadığım için almamışlar ya neden biriniz ayrı diğeriniz ayrı şeyler söylüyo yakışıyomu bu size

    YanıtlaSil
  111. merhaba pazarlama müdürü olmak için aranan şartlar nelerdir ve ne kadar maaş alıyorlar acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaşlar 2.000 - 3.000 TL arasındadır.Lakin kuvvetli referans ve deneyim gerektirmektedir.

      Sil
  112. Kolay gelsin iyi günlerDepo şefliği iş ilanı var ayrıca Bim'de Mağaza sorumlu yardımcısı teklifi var sizce hangisini seçmeliyim

    YanıtlaSil
  113. kolay gelsin.işkur vasitasiyla bime başvurumu bugun bizzat gerceklestirip gerekli evraklari teslim edip imzaladim bir iki gune kalmaz ariyacaz dediler bekliyorum.yalniz iskur tarafindan yonlendirildigim icim maasimi iskur bizaat 1000 tl'e olarak verecek. 160 gun calisma surem var.lakin maas cok az magaza gorevlisine bu durumu izah ettim iki ay calis elamana cok ihtiyac oldugunu ve bu tarihten sonra maasini zamli alacagini ve kadroluya gececegimi soylediler.sizce ne yapmaliyim iki ay beklesem mi yoksa baska isleremi baksam. tavsiyeniz? simdiden tesekkurler.

    YanıtlaSil
  114. Sakal konusunu konuşsak halledebilirmiyiz. Kesmesem olmaz mı?

    YanıtlaSil
  115. yazdiklarim cokmu agir geldiki yazimi kaldirdiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,sizin yazdığınızı yanlışlıkla silmiş bulunduk,bir daha da geri getiremedik.Kusurumuzu affedin.

      Sitemiz sektör de çalışanlar tarafından kurulduğundan,çalışanların yorumlarını ahlaki değerler için de,mümkün olduğunca yayımlıyoruz.

      Dilerseniz fikirlerinizi tekrar yazın,yayınlayalım.

      Sil
  116. ahlaksiz yazi yazmadim sadece 14 yil calismis oldugum bir sirketin yapmis oldugu yanlisi yazdim bimde calismak isteyenler iki kere dusunsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ahlaksız bir şey yazmadınız.Dediğim gibi yanlışlık ile silindi sizin yorumunuz.

      Sil
  117. Arkadaşlar bimde kariyer yapmak yükselmek çok kolaydır sadece teknik bilgi yetrli 3. Senesi de pazarlama müdüru 1. Senesinde veya 6. Ayında mağaza sorumlusu olan arkadaşlarim var

    YanıtlaSil
  118. admin msjm cvpsiz kaldi cvp verilmeyecekse bi daha siteye girmiyim..

    YanıtlaSil
  119. 14 yil bimde calistim ve emekli oldum ayrilirken fazla calisma ve kasa tazminatini istedim verilmedi bundan dolayi magazalara alinmamami soylediler calisan arkadaslarada telofonla dahi gorusen olursa sonucuna katlanirsiniz diye tehdit ettiler sorsaniz en cok maasi onlar veriyor egerki sivrildiysen isten cikarmak icin magaza magaza gezersin kisaca bim boyle

    YanıtlaSil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda