11.04.2014

Şok Market Çalışma Şartları




Migros alt yapısın da hizmet veren firmayı hatırlarsanız kısa bir süre önce Ülker Grubu satın almıştı.Konsept olarak daha çok Bim gibi marketler ile kıyaslanabilecek Şok marketlerin de çalışma süresi 8 saattir.Hafta da bir gün izin olması kaidesinin geçerliği olduğu firma da bir yılınızı doldurmanız durumun da yıllık izin kullanmaya da hak kazanmış olursunuz.

Şok personeli günde 8 saat çalıştırmaktadır.Çay ve yemek molaları bu saatlere dahildir.Lakin hafta da bir gün tam,ve diğer günler bir kaç saat çalışmanız istenilebilir.Bu tam ve fazla çalışmalar için ek bir ödeme almanız söz konusu değildir.Çünkü Şokta mesai adı altında bir kavram yoktur.Lakin resmi günler de çalışmanız halin de,günlük ücretiniz üzerinden maaşınıza ek bir ödeme alırsınız.
Ayrıca firma yemek parasını personelin setcart olarak bildiğimiz manyetik bir karta yatırmaktadır.Bunun dışın da Şok Kart adı verilen personele hususi bir alış veriş kartına,personeline göre değişkenlik gösterebilecek ödemeler yapılmaktadır.Bu ödemeler her ay tekerrür etmektedir.

Firma da personel maaşları asgari ücret olup,yemek parası,şok kart alışveriş ödemesi vb. bir kaç ödeme ile 1000 TL'nin cüzzi bir miktar da,üstüne çıkmaktadır.Lakin Mağaza Sorumlusu diğer personellerden farklı bir ücret almaktadır.

Bu Konu yoruma kapatılmıştır.

2017 ŞOK MARKET ÇALIŞMA ŞARTLARI MAAŞLARI İÇİN TIKLAYIN

119 yorum :

  1. sakın bulaşmayın derim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aç ve acıkta deilseniz kesinlikle bulaşmayın 2 yılımı boşa vermişim kimse gözünün yaşına bakmaz öle bi vururlarki tekmeyi

      Sil
    2. çokokrem'in de fındığını azalttılar.. üst yönetim yanlış kararlar veriyor sanırım.

      Sil
  2. Bim şok a101 gibi marketler insanı sömürmekten başka bir şey yapmıyor. Hiç bir zaman hakkınızı alamazsınız!!!

    YanıtlaSil
  3. arkadaşlar full tıme çalışacak mutfak işinden anlayan istanbul avrupa yakasında yada avrupa yakasında çalışabilecek olan varsa ciddi iş ihtiyacı olan 5424761552 nolu telden ulaşmanız yeterli çalışma saatleri sabah 11:00 ile 22:00 arasında arayın bilgi alın konuşalım arkadaşlar yada mail de atabilirsiniz

    YanıtlaSil
  4. Ben 2010 ile 2012 yılları arasında tam 2 yıl şok marketlerde çalıştım. Sizin anlayacağınız hem Migros zamanını hemde Ülker zamanını gördüm.

    Migros zamanında hiç yoktan ”iyi” olan şartları Ülker ‘ e geçiş ve ülker döneminde tamamen bozuldu. Bana yapılan haksızlıkların , hadsizliklerin ,huysuzlukların haddi hesabı yoktu. Aynı zamanda benimle birlikte ezilen arkadaşlar içinde aynı şeyi söylüyorum. Ben yinede 2 yıl sabrettim. Çalışma saati mevzusu Şok market ‘ in klasik tartışma ve gerginlik mevzusudur. Bu yüzden defalarca master ve yöneticilerle kavga ettim. Hatta öyledir ki bazen fazla çalışıpta bunlara yalakalık çeken personellerle bile kavga etmişliğim vardı. Durduraksız abartısız 18 saat çalıştığımı bilirim .Her işi usanmadan adamı işten usandırana dek yaptırırlar. Kasaya bak ,reyon çek , mal al , mal vur , insört dağıt , paspas at ,depo temizle vs… Şok ‘ta sizin anlayacağınız boş durmak yoktur. Tabi bu durum biraz da başınızdaki yöneticilerle alakalı bir durum. Ama yöneticiler genelde hep altındakini ezmeye çalışan yalaka tipler olduğu için genel olarak durum personelin aleyhinedir. 1 sene çok zorluk çektim alışmakta. Askerliğim mevzu bahis olduğu için iş bulamıyordum dolayısıyla çalışmak zorundaydım. Ama 1 sene geçtikten sonra artık dizginleri elime almıştım. Yeri geldiğinde anlattığım gibi şereften yoksun yöneticilere kök söktürdüğümde oldu. Sesinizi çıkartmazsanız sizi Şok’ta çok fena ezerler öyle ki Şok olur kalırsınız.

    Migros zamanında hiç değilse düzenli olarak yatan maaşlar Ülker zamanında ”düzensiz” olarak yatmaya başladı. Master personel 900TL alır iken 1 ay boyunca haftalık izin dahi kullanamayıp aç – kapa yapan master elemanın 750TL aldığını , alıpta ağladığını personelinde 850TL aldığını bilirim. Muhasebeye sorgulasan saçma sapan cevaplarr… bordro deseniz zaten alamıyorsunuz. Sizin anlayacağınız haksızlıklar vardı… Biz zannediyorduk ki Ülker alınca durumlar çok daha iyileşecek , maaşlar yükselecek , çalışma saatlerine ayar çekilecek , her mağazaya usgurup verilecek , herkes sadece kendi işini yapacak falan… Ama alakası olmayan şeyleri aşılamışlar bize , Ülker ‘ e geçtik iyi olacağız der iken , beterin beteri olduk. Ülker mağazacılık portfoyünde beklediğimiz üzere bir dinamizmde getirmemişti. Şimdi hala çalışan arkadaşlar var , ara sıra gidip soruyorum nasıl durumlar diye.? Hepsi değişen hiçbirşey yok diyorlar. Şok gelmiş şok gider diyorlar. Ülker gelir gelmez Sendikayı ‘ da feshetti ve zamanında bizi zorla kendi dayattığı sözleşmeyi imzalamak için zorladı. Ben hiçbir zaman imzalamadım ve imzalamayacağımı belirttim. Bunun için bana yapmadıkları kalmamıştı, anlatsam roman olur o kadar lanet mevzular geçti. Daha çok şey yazardım ama şu an çıkmam lazım. Son olarak Şok Market ‘ e girecek olan arkadaşlar 2 kere düşünsünler. Yazdıklarımı iyice sindirip ona göre hareket etsinler yoksa hiç gözünüzün yaşına bakmazlar EZERLER.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardes kusura bakma bu anlatıklara baktıgımızda adamlar haksız sayılmazlar sen calısmaya deıl orda sıyaset yapmaya gıtmısın. onan dolayı sana calmak zor gelmıstır .

      Sil
  5. Bende 2yila yakındır sok market bursa mustafakemalpasa subesubesinde çalışıyorum 2yil once bi arkadaşım sayesinde girdim girmez olaydim ne maaşı maas ne Isi is Bim market dunya siralamasina girmisken biz her hafta planogram yapıyoruz o kadar gereksiz işlerle uğraşıyoruz ki anlatamam bolge sorumlusu kendini bisey sanar sürekli 5karis surat yüzüne güler sizinle çalışmak istiyorum der baska yere gider hic sevmiyorum onları çalışmak istemiyorum der daha 2hafta once bizi tehtit etti kac defa yeni çocuğu oldu işsiz gucsuz kalmasin die uğraşmak istemedim ama bi yere kadar artik. Kimsenin kimseyi isten soğutmaya hakkı yoktur. Belki cok ust yöneticiler durumun farkında dgildir. Böyle bolge sorumlusu bolge müdürleri oldukça bu cok asla ilrrlemez. Yukarıda arkadaslar demiski sok dışarıdan müdür almaz die 1 tane müdür aldi 1tane smdi master aliyor neymiş efendim tecrubelymis ve 1kisiyi de 1haftalik ken master yaptı tecrubeli eleman varken. Suan master arkadaşım askere gidiyor onun yerine dışarıdan mastrr alıyor ha bu arada bende masterim ama mağazanin en yetkilisiyim (yapılan açıklama da tecrubesizmisim daha yeniymisim) benim is ogrettigim adam yönetici yardımcısı neden cunku yalaka ben hakkımı aradığım icin bu konumdayim yıllık ızin kullandigim icin bu konumdayim daha neler neler neler bence calismak isteyen arkadaslar gitsin amelelik yapsın daha iyidir stresinden çalışma saatleri zaten hic acmiyorum verilmeyen mesailer bu Ise girdiğinden beri belki 2maas mesaim verilmemiştir belkide daha fazla sürekli saçma sapan kasa aciklari yani uzun lafın kısası şok marketten uzak durun bendr 4ay sonra evlilik dolayisiyla çıkıp kurtulucam o zaman kim naparsa yapsın ama şikayetimi de edicem

    Belki inanmazsiniz askere gidicek olan arkadaş ayağından amilyat oldu ona bile laf soylediler neden amilyat oluyomus diye burda ki müdürler sadece ciro yu düşünürler sizi asla düşünmezler arkadaslar ona gore bir kerre degil yuz bin kere düşünün bence benim de ayağımda problem var amilyat olmam lazim. Bolge sorumlusu cok olyyosunuz ama diyor amilyat olmama ızin vermiyor. Bir kerre cok kotu hastalanmistim konusucak halim yoktu 5kere acillik oldum rapor aldim eve adam yolladı kontrol etmek icin hastamiyim degilmiyim die arkadaş söyledi baska bi arkadaşta soyledi bunun gibi neleri var

    YanıtlaSil
  6. Selamlar.1 yildir şokta calisiyorum.eğer mecbur değilseniz çok büyük sikinti içinde değilseniz kesinlikle şoka baslamayin.bi kere ameliligin her turlusu mevcut.paspasidir camidir hic bitmez deposu ayri bir dert 10 palet mal gelir tek basina indirirsin.sonra hoop kasaya bi yandan kasaya bakar obur taraftan mal açar diğer taraftan müşterinin gönlünü etmeye calisirsin.basindaki adam denyoysa hepten yandin.yarim saat bi yemeğe cikarirlar tamam sabah 7:30 da gelirsin artik aksam allah kerim kacta cikarsan sözleşmede 7;30 – 15;30 yazar ama ben hic bilmem o saatte ciktigimi genelde 5 tir.oda bi bölge müdürü gelir sana derler mudur gitsin sonra cikarsin.!!.banane kardesim diyrmessin dediğin anda hemen izdirap olunur.veya kapi orda denilir.ise ihtiyacın olduğunu belli ettinmi bittin demektir.maaşlar iki parcadir zamanında yatar sigortan yatar ilki avans 400 civari diğeri maaş kasa acigin yoksa 700 civari alirsin tabii cirolu bi magzaysa 700 alirsin.size tavsiyem gidin sokakta mendil satin insaatcilik yapin burada calismayin.ben is bulduğum anda cikicam çünkü tahammül sinirim kalmamis durumda şirket yetkilileri yediğiniz fazladan calistirdiginiz saatler harrram zikkkim olsun obur dünyada hakkimi alacagim sizden bakalim orda da kiviricak haliniz olacakmi bide ülker bunu yapan yaziklar olsun utanin !!!! Zehir zikim olsun colugunuz cocugunuzdan ciksin emi.!!!!.

    YanıtlaSil
  7. Arkadaşlar herkese söylenen çalışma saatleri yemek ve çay molasıyla birlikte 9.30 saattir fakat 1 aydan bu yana 1 kere olsun vardiya nedir bilmeden çalıştık bütün mağaza çalışanları olarak 1 aydan beri hep aç kapa yaptık buda yetmezmiş gibi diğer çevre mağazalara desteğe gittik tam bir köle gibi çalıştık fakat maaş günü geldiği zaman bize yapılan açıklama şuydu :
    ” Arkadaşlar mağazaya gelmenizin üzerinden bu yana siciliniz gelmediği için mesailerinizi yazamadım bu yüzden maaşınız normal bir ücret olarak yatmıştır.Fakat biz bunu telafi etmek için yol parası istedik buda bi 450 TL olarak 1.000 TL lik maaşınıza ek olacak.Bununla birlikte maaşınız 1.450 TL olacaktır.”Dendi ve maaş günü kasamda hiç bir zaman açık olamamasına rağmen 1.000 TL para elime geçti.Bunun üzerine mağazada doldurulmuş olan mağaza sorumlusu ve bölge sorumlusunun imzalamış oldukları personel devam çizelgesi ve ŞOK.net ‘ e girilen puantaj tablosunun çıktısını alıp şikayet edeceğimi söyledim ve kime ne derseniz diyin dediler bugün ayın 12si ve maaş bordrom halen daha gelmedi neden diye sorduğumda sistemsel hata denilip geçiştirildi.Sizlerden tek ricam benim yaptığım gibi yapmanız ve çalışma bakanlığını arayıp elinizdeki belgelerle birlikte şikayet etmeniz unutmayın arkadaşlar 1 elin nesi var 2 elin sesi var eğer bir yerine 100 kişi bu şikayeti yaparsa işte ozaman iş ciddiye binecek ve herkes hakkını alacaktır arkadaşlar.Okuyanların okumayanlara iletmesini şiddetle rica ediyorum arkadaşlar.Yayalım herkes bilsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. murat ülker'e bu konuları bi anlatın..gerçi çokokrem'in de fındığını azalttılar kalitesi düştü...kafasına göre iş çevirenler var sanırım.

      Sil
  8. Maaşlar ne kadar?

    YanıtlaSil
  9. arkadaşlar çalışmayı düşünüyorum ama onca evrak toplayıp işe başladıktan sonra memnun kalırmıyım. bir de net maaşlar hakkın da bilginiz var mı???

    YanıtlaSil
  10. ben 1 yıldır mağaza müdürlüğü yaptım …müdürler brüt 1705 TL alıyor ,1800 alan arkadaş kıdemi vardır uzun süredir şoktadır…kardeşim bende 4 yıllık üniversite okudum(örgün öğretim) ama aklın varsa sakın ama sakınnn girme derim,bölge sorumlusu olarak girebiliyorsan bir şey diyemem…şokta geçirdiğim hergün isyan ediyordum o üniversiteyi kazanmak için günde 1 saat uyuduğumu bilirim ama ordaki iş ortamı çok farklı …paspas atıyorsun sefkiyat geliyor malı çekiyorsun ,reyon çekiyorsun ,dolapları temizliyon depoyu topluyorsun..yani sonuç olarak hamallık yapmak istiyorsan git HAL de çalış en azından günlük yevmiyen 50 + başişlerin var en azından pazar derdin yok yada motorla su dağıt …kesinlikle gitme KPSS çalış…orada geçirdiğin zamana yazık

    YanıtlaSil
  11. Bütün söylenenlere katılıyorum herkes en doğrusunu yazmış kul hakki fazlasıyla yeniyor genel itibari ile en azından ayda 10 gün fazla dan saat olarak çalışırsın ama bir saat bile fazla girilmez mesailer görülse bile bölge sorumlusu onaylamaz ve kızar tersler kotu olursun yapacak birşey olmadığı için mecburen çalışıyor herkes tamam kolayindan is yok ama en azından kul hakki yemesinler isimden dolayı bel fitigim var ve ameliyatı uzun sürecek diye yaptiramiyorum çıkarırlar diye mucburen…. Üst yoneticelerinde haberi var bence ama birinin yol gösterip bu isin düzene girmesi lazim nisanlim 101 de çalışıyor orası daha kotu hepsi ayni yani kasiyer reyon görevlisi mal açan birisi değil amelesin….

    YanıtlaSil
  12. Öncelikle şunu belirteyim; “Herhangi bir kurumu övmek ya da yermek” bir niyetim yok.
    Bugüne kadar çeşitli firmalarda çeşitli pozisyonlarda yöneticilik tecrübelerim oldu. Bugüne kadar çalıştığım hiç bir firmada mesai bitiş saatinde işten çıkamadım. Sektöründe iyi bir isme sahip bir firmanın ege bölge müdürlüğünü yaptım, sabah 7’de çıktığım evime akşam 9’da döndüğümde kendimi erken dönmüş hissettim. Bunun bir çok sebebi vardı. Bazen son anda mal çekmek için arayan müşteri bazense günlük siparişleri zamanında hazırlayamayan depocu, hazırlanan siparişlerin irsaliye/fatura işlerini eksik/yanlış yapan muhasebe personeli ya da bu işlerin zamanında yapılmasını sağlamak için personelin başında durmamdan kendi işlerimi yapamayışım oldu. Hiç kimse üstüne alınmayacak ama bizim insanımızın en büyük problemi işi; sabah belli bir saatte gidilip akşam belli bir saate kadar orada olmakla sınırlı görüyor. Oysa firmalar size görevler verir (çoğu zaman bu görev listesi mesai saatine sığmayacak kadar çoktur) ve siz bu görevleri yetiştirmek için tüm gün canla başla çalışıyorsanız yetişmediği için ekstra performans gösterip mesaiye kalıyorsanız karşılığını mutlaka alırsınız. Eğer alamıyorsanız bu sizin pasifliğinizden kaynaklanır. Maalesef ki ağlamayan çocuğa meme vermezler. Kapitalizim hep daha fazlası üzerine kurulmuş bir sistemdir. Eğer mağazanızda 10 bin lira ciro yapıyorsanız bir sonra ki hedefiniz 12 bin lira olacaktır sistem bunu ister. Bu tüm sektörlerde aynıdır. “Bu mağaza benim ve kasaya giren her bir kuruş bile benim cebime giriyor, yaptığım harcama benim cebimden çıkıyor, eğer gereksiz elektrik su vs sarfiyatı yaparsam bunun bedelini ben öderim” mantığıyla çalışırsanız kimse size laf söyleyemez, söylemeye yeltenirse ağzının payını verirsiniz ya da kimse sizi işten çıkarmakla tehdit edemez ancak blöf yapar! Bu mantıkla çalışan personeli hiç bir yönetici kaybetmeyi göze alamaz. Ama sabah 8 akşam mantığıyla çalışırsanız her lafı yersiniz “gık”ta diyemezsiniz (tecrübe ile sabittir)
    Ben kendi işimi de yaptım, battım. Makine mühendisim vardı 3 tane! (2010 yılında 2500 lira maaş veriyordum en düşük alanına) Al birini vur ötekine! Akşam 7 olsun kaçalım mantığındaydılar. Yani bu paraya bu kadar iş diye bişey yok. 1000 lira alanlarda aynı işi yapıyordu. Bugün olsa vermem o paraları. Şimdi ise eşimin memuriyeti dolayısı ile onun görev yerinde yapabileceğim tek iş olan A 101’e başvurdum. Haber bekliyorum..
    Bir çok arkadaş tecrübelerini buraya aktarmış elleri dert görmesin. Yazılanların tümünü okuyacak sabrı gösteremedim ancak bir çoğunu okudum. Herkesin ortak şikayetinin çalışma saatlerinin uzun olması ve karşılığında mesai verilmemesi. Verilebildiğini/uzun çalışılmadığını belirtenlerde olmuş az sayıda.
    Bende kendi tecrübelerimi aktarmaya çalıştım elimden geldiğince. İş hayatınızı kendinize kabus etmeyin. Sakın sistemi savunduğumu düşünmeyin. Değiştirmek için elden bir şey gelmiyor! Maalesef pollyannacılık oynamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KARDEŞİM BİZ İNSAN DEĞİLMİYİZ BAK SANA SORU SORUYORUM ANLAŞMA NEDİR ? ADAM DİYORKI SANA BU SAATLERDE GELİCEN BU SAATTE ÇIKACAN DIOR DİMİ EE BEN O SAATTE GELIORUM ÇIKAMIORUM EE OZAMAN BLADER BENM PERFORMANSIM TABİİKİ DÜŞER SEN ÖNCE ADALETİ SAĞLA BAKAYIM ÖNCE ADALAETI SAĞLA SONRA PERFORMANS BEKLE BÖLE LAF SÖYLEMEK MÖYLEMEK HİKAYE ADALET DİYE BİŞEY YOK NEDEN FAZLA ÇALIŞALIM BİZ SALAKMIYIZ ?

      Sil
    2. ŞOK ŞOK ŞOK BİR B...K YOK

      Sil
  13. Arkadaşlar ben 6 senedir kayseri şubede çalışıyorum ve bu şubede çalışan bölge müdürü murat Arslan,bölge soruNlusu ali matsar,Latif dağlı ve diğer yalakalık yapan bölge sorumlularını Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.Yazılan tüm yorumlara Katılıyorum.Kul Hakkı’nın ben bu kadar yenildiği bir firma görmedim.Bölge müdürü hiç işten anlamıyor bölge soruNluları zaten Allah’a emanet birde bunların Ankara’ya giden Eski şube müdürleri vardı Mesut salar denen karaktersiz oda çok afedersiniz karı kız peşindeydi,bölge müdürü gelir akort der mağazanın aktördü bozulmuş der o akort birgün onun neyse etiket bas desen bölge müdürü etiketin e sinsen anlamaz böyle adamları getirip Başımıza bölge müdürü olarak atarlar.Ülker firmasını. Sahibi murat Ülker beye sesleniyoruz burdan işten anlamayan adamları getirmeyin şirketin başına.bölge soruNluları bu kadar maaşa bu kadar iş der.arabayla alem yapar bira tenekeleri arabasından çıkar bölge müdürü içer milleti rahatsız eder bağırır millete ben şokların bölge Müdürü’nün diye daha neler neler.Şok Allah’a emanet ben zaten askere gidiyorum ve birdahaki bunların mağazası ın bulunduğu sokaktan dahi geçmem .Mağazadaki ÇOĞU yönetici iş bilmez iş bilir gibi Görünür yalakalık onların genindede var bölge soruNluların arkasından küfür eder yüzüne geldiğinde canının ver ek gibi konuşur yalan dünya gibi bir dizi her türlü fırlamadık düzenbazlık sahtekarlık adam kayırma yalakalık iş bilinmezlik Saygısızlık seviyesizlik Yaptığın işe SAYGI göstermeyen yapılan iş için eline sağlık bile denmeyen Günlerce aç kapa yapılıp en ufak bir şeyde üzeri çizilen daha ne sayayım insan kaynaklarının hiçbir işten anlamadığı kayseri bölge için herkes bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın tarzında uygulama ŞOK KAYSERI YÖNETİMSİZLERİ HEPINIZ BEŞ PARA ETMEZSİNİZ

    YanıtlaSil
  14. Su an mağaza sorumlusu olarak Şok marketlerinde çalışmaktayım halende devam ediyorum işe gireli 3 sene oldu genel olarak işe girmek isteyen arkadaşlar olursa nasıl koşullarının olduğunu eksilerini artılarını anlatayım ona göre kendilerini karar verir.

    Çalışma saatleri vardiyalı olarak 8 saat olarak söyleniyor fakat çalışma saatleriniz 8 saatı gecebilir geciyorda gectiği zaman fazladan kaldıgınız süre kadar alacak izniniz oluyor fakat bu izin tamamen magaza sorumlusu ile bolge satıs sefinizin vicdanına kalmıstır.İsterlerse kullanırsınız isterlerse kullanmazsınız.
    personel iş bakımı ve ücret olarak 3 kısma ayrılıyor.
    full time magaza personeli (kasiyer)
    master eleman (magaza sorumlu yardımcısı)
    magaza yoneticisi

    full time elemanlar suan için 1250 lira para alıyorlar bunun yanında aylık 50 tl sok kart diye bır kart veriliyor bu kart ile magaza içinde alısveriş yapabiliyorsunuz.yemek ise set kart ile anlasmalı olan lokantalardan kullabiliyorsunuz ( eger kasıyer olupta kasa acıgınız cıkarsa aysonu acıklarınız sizden kesiliyor ne kadar acık o kadar az para bunun yanında bazı magaza yoneticileri magazanın acıklarını kasiyere söylemeden kasiyere isleyebiliyor ay sonu niye bu kadar yattı denildiginde acık vermişin kesilmiş kardeşim deniyor )

    master eleman aylık 1500 lira + 50 tl sok kart alıyor kasaya gecerse acıgı cıkarsa tabikide aynı kesintiler ondan da kesiliyor ek olarakta ana kasa acıgıda kesilebiliyor eger meydana gelirse)

    magaza yöneticisi magazasının satısına baglı olarak 1600 ile 1900 arası maas almaktadır.

    her magaza her bölgenin durumu magaza sorumlusunun karakterine ve bölge satıs sefine farklıdır.cok memnunda olabilirsiniz lanetde okuyabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  15. Yaklaşık 2 yıldır şokta çalışıyorum ve yazılan yorumların çoğuna katılmıyorum.. O kadar memnunum ki ya ben cennete düştüm yada yanlış yerde yanlış yazıları okuyorum. Bölge sorumlusu olsun onun en üst düzey yöneticileri olsun hepsinden o kadar memnunum ki gerçekten işimi severek yapıyorum. Haftada iki sever yaş kuru nakliyatlar alıyoruz, ha zor mu zor evet ama bizim insanımız hiç bir işin kolay olmadığını unutuyorlar. Yazıları okudum yok mal çek reyon çek önyüz yap yani bunlar size zor geliyorsa siz evde oturun. Çok şükür benim müdürümde iyi masterimda iyi bölge sorumlularımda çok iyi. Mağazanız sorunlu bir mağazaysa tabiki de memnun kalmazsınız. Önemli olan personellerle iyi anlaşmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BENDE 2 SENEDIR CALISYUORUM 2 SENEDIR AMA AFEDERSIN HAK YIYOLAR 1 AY SIGORTAMI ÖDEMEDILER OYALAYIP DURDUULAR MESAI DESEN AFEDERSIN BODROMDA HI BI ZAMAN FAZLA GORMEDIM RESMI TATIL HARIC SABAH 7 30 GIDIYORUM 15 30 DA CIKMMAM GEREKIRKEN 5 E KADAR ZOR CIKYORUM USTUNE USTELIK 1 GUNDE FULL 12 SAAT CALISTIRYOLAR AMA LAF GELINCE 11 SAAT DIYOLAR YERI GELIYOR AFEDERSIN 15 DK ZOR DINLENEBILIYORUM NERESI IYIYMIS BUNUN EKPSS VEYA KPSS BISE TUTTURMAYA CALISIYORUM ONDAN SON RA BIRAK SOKA ALISVERIS ICIN BILE GIRMEM

      Sil
    2. 4 yıldır yöneticiyim kardeş sen şok ta filanmısın

      Sil
    3. aynen kardesm hak yıyor benm hakkımı calısma sartları 7 30 15 30 der haftada bir gun full dıger eleman ızınlı haftalık calısma saati 45 ken bu fulle 50 saat oluyor hesablayabılırsın 2 senedır çalışıyorum mecburum engellı olduğum ıcın ama afedersn burama kadar geldı ekpss den bısey çıkmadı ısım de verırım ama gıcıklık gıderler burda ısmımı vermıyom ama öle yada böle alcam hakkımı suan tum fazla calısmalarımn yıllık ıznıme werılmesı taleb ettım hala cıt yok yonetcısını suan ayrıca en önemlısı 1 ay sıgortam ödenmedı 3 kere sölememe rağmen koskaca ulker dımı bu ne dezsemde sana gore bıse yok belkı sana verıyolardı hakkını abicim hee? suana dek 1 saat bıle kullanmadım alçaklar dan taleb ettım ama sonu yok sua n yabcak başka bıse bırakmıokzr ıhtr cekcem bu gıdısle yazık deılmı her ay 16 saat fazladan calısım eleman ızınlı dıye yıl sonuna kadar 1 aylık maas edıyor resmen 1 ay bedawa çalışıyorum sana soruyoırum yazık deılmı

      Sil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 haftada master olunan bir markette şok gibi yerde ayda 50.000 ciro yapamazzın sen orda master değil tabela bekçisisin

      Sil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İYİMİS ÜSTEKİ YAZDIGIMI OKU HA DIGRU BELKI SENDE YALAKASINDR GENELDE BÖLE OLUYOR 2 SENEDIR GORDUM BEN GORCEGIMI MERAK ETME LAFA GELINCE ON MUMARA MESAI DESEN YOK HAFTADA 1 GUN IZIN +12 SAAT CALISYORSUN KANUNDA HAFTALIK 45 SAAT YAZIO AMA ORDA HAFTADA 4 SAAT FAZLA CALIOSYORSUN EDER SANA 20 SAAT
      AYDA 20 SAAT MESAI VERIYORMUYMUS MERAK ETIM ? 2 SENEDIR CALISYORUM AYRILICAGIM DEWLET MEMURLIGINU BEKLIYORUM

      Sil
  18. bence bu tür durumlar bölgeden bölgeye farklılık gösterebilir. bir bölge kötü şekilde bir işleyiş var diye yakın bir bölgedeki işleyişte aynı şekilde olacağı düşünülmemeli.

    YanıtlaSil
  19. 4haftaya kalmaz müdürde olursun

    YanıtlaSil
  20. şok ta hızlı bir şekilde müdür olmak için bölge sorumlusunun kıçını yalar iş arkadaşlarınızın hakkını yersin olur biter

    YanıtlaSil
  21. arkadaşlar şok durmadan olmadık yerlere mağaza açıyor son açtığı mağazalar günde 1500-2000 tl zor yapıyor yakında ülker sok u satar çünkü ülkerin diger iştirakleri şok taki payını sattı kendilerini kurtardı durmadan mağaza açıyorlarki şirket değeri artsın fazla değerden satalım diye ayrıca şirketin üst yönetiminden çok kişi istifa etti

    YanıtlaSil
  22. Ben 7 yildir sokta calisiyorum su anda dogum iznindeyim on gun sonra ise baslayacagim bolge sorumlumuz degismis yanina gittim mudurlugumu yazin dedim sanki beni yeni ise aliyomus gibi adi seni 3_4ay deneyecegim hak edersen. Yazarim dedi o anda burnuna kafa atasim geldi bu sokum basina gelenlerin allah belasini versin sokta hakkini almak icin ya kicin basin oynayacak yada yalakaligi guzel yapcan bu arada bolge mudurumuzun. Kiristirdigi kart ablamiz coktan mudur olmus

    YanıtlaSil
  23. Şok markette hızlı yönetici olmak sartları: bay iseniz sitdetli yalaka ve kaypak olmak bayan iseniz yırtik olmanız gerekiyor yoksa 3 yılda anca olursun:.

    YanıtlaSil
  24. bende giricem yakın zamanda şoka hiç biriniz dediginide siklemiyorum sankı okumuşlarda iş begenmıyorlar ameleler gidin o zaman masa başı iş yapın okuyanlara soruyorum nie bu meslek ülkenin kökümü kurudu ? okuyamanlar ne iş arıyordun kardeşim patronun yanındamı calısmak amacın ? hadi abi yol alın ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D kardeşim burada kim yazmış ben patronun yanında çalşcam veya yatarak para kazancam diye. herkez HAKSIZLIK DEMİŞ HAKSIZLIIIIK sana bu saatte çıkcan bu saatte gelcen denılıor ama girişin belli çkşn firar neyse ya gir gör nasıl bi yer oldugunu

      Sil
    2. hayırlısı artık bakılm bende başlayacağım bir kaç gün sonra amann bize iş mi yok baktın çok zorlanıyorum çıkarım orası olmaz başka yer olur

      Sil
    3. KARDEŞ KAÇ GÜN AÇ KAPA YAPTIN MESAİNİ ALDINMI ALIRSIN TABİ

      Sil
  25. şuan şok marketlere iş başvuru formunu doldurdum, göndermeden önce şikayet varmı diye bir araştırayım dedim, form felan göndermiyorum :) şanssız insanımdır kesin kötü şeyler beni bulur :) yorumlar için tşkler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen karar vermeyin,bu firmada çalışıp memnun kalanlar da çok.

      Sil
  26. Ne kadar çok kötü yorum okudum harbi şok oldum. Çalışmak başlı başına zor onu anlıyorum. Her yerde insana aynı davranıyorlar. Benimde kıçım başım oynamaz yalakalığı beceremem efendi olmak işini doğru yapmak yetmiyor malesef! Bilmiyorum yinede çalışmak istiyorum nereye kadar giderse artık evde oturmaktan iyidir baktığımda her yer aynı çünki! Allah hepimize yardımcı olsun.

    YanıtlaSil
  27. Bursada şok magazalarından birinde calışıyordum.1 ay ya oldu olmadı işten çıktım.ben böyle iş görmedim.baş vuruken anlattıklarıyla alakası yok.bide ibne insanların arasına düştünmü vay haline.sabahtan aksama kadar calış mal vur,depo temizle,kasada dur,Ön yüz yap aksam ibne müdür gelsin aksama kadar yatıyon desin ,kendi kafasına göre sana çalışma süresi bulsun.ters düstunmu full yaptirsin valla ben dayanamadım en altta ezilen sensin kaymğı yiyen onlar master magaza müdürüne yalaka magaza müdüdürü bölge sorumlusuna yani anlayacagın bu iş çekilecek is degil .saygılarımla

    YanıtlaSil
  28. gerekirse aç kalın ama çalışmayın şok mağazalarında
    1. si psikolojikman çökersin çok hem de çok kısa zamanda
    2.çalınan ürünü o mağazanın personeline ödetirler.gerekçesiyse sahip çıksaydın mağazanadır.
    3,müdürlerin hepsi değil ama çoğu eğitimsizdir seni ezdikçe ezerler
    kısacası demem o ki aç kal ama şok'ta çalışma

    YanıtlaSil
  29. Gerçekten şok ta çalışılmaz müdür oturur yer içer yardimci aynı hep oturur sorumlular geleceğe zaman çalışır lar ezerler hep müdür saati gelmeden 1 de çıkar hep 1 saat çalışır geri kalan zaman hep oturur hep meyva yer durmadan ayıp ya benim bayram mesaimi kendisine yazar gelmez ama gelmiş gibi gösterir of of yardımcı şeytan gibi

    YanıtlaSil
  30. Müdür hep oturur sorumlular geleceğe zaman çalışır hak yerler kimsenin haberi yoktur beleşçiler

    YanıtlaSil
  31. Şokta depo ya muhasebe veya insan kaynaklarına nasıl başvuru yapılıyor. İnternette hep mağaza için başvuru çıkıyor depo muhasebesine nasıl başvuru yapabilirim ? Yardımcı olabilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mağazalardan ve bulunduğunuz ildeki Şok'un genel merkezinden.

      Sil
  32. Şokta depo ya muhasebe veya insan kaynaklarına nasıl başvuru yapılıyor. İnternette hep mağaza için başvuru çıkıyor depo muhasebesine nasıl başvuru yapabilirim ? Yardımcı olabilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ŞOK DEPODA PERSONEL MAAŞ ALAMADIKLARI İÇİN EYLEMDE BU YÜZDEN İKİ GÜNDÜR SEVKİYAT ALAMADIM ONA GÖRE KARAR VER

      Sil
  33. Şokta depo ya muhasebe veya insan kaynaklarına nasıl başvuru yapılıyor. İnternette hep mağaza için başvuru çıkıyor depo muhasebesine nasıl başvuru yapabilirim ? Yardımcı olabilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Figen Hanım,herhangi bir Şok mağazasından veya bulunduğunuz ildeki Şok Merkez binasından,başvuru yapabilirsiniz.

      Sil
  34. Bu yorumlardan sonra şok ile uzaktan yakından alakam olamaz.
    Böyle iş ahlakı mı olur ? hiç yakıştıramadım. Müşteri temsilciniz bile daha konuşmayı bilmiyor :)

    YanıtlaSil
  35. ŞOK BATTI DİYORLAR MAAŞ ÖDEMEDE SIKINTI OLURMU ACABA

    YanıtlaSil
  36. dün itibariyle şok marketle olan alakamı kestim işi bıraktım, insanı resmen köle gibi çalıştırıyorlar, vardiya sistemi diye birşey yok yalan söylüyorlar, ben sabah 8.30 da iş başı yapıyordum gece 9.30 paydos ediyordum, sabahtan akşama kadar boş durmak yok, ne iş olsa yapıyorsun, kasa, temizlik, mal taşıma, reyona bakma, resmen kölelik yapıyorsun, ben bir ara acaba suçmu işledimde beni buraya cezalandırmaya gönderdiler diye düşündüm, şok markete güzel hayallerle gitmiştim, sabah gider saat 4 gibi paydos ederim diye düşünmüştüm ama tabi bunların hepsi bir hayalmiş, daha hiç o saatlerde evime gittimi hatırlamıyorum, markette kimin ne yaptıgı belli degil, daha dünkü çocukları müdür yapmışlar burunları bir karış havada şunu yap bunu yap diye elemanları akşama kadar analarından emdikleri sütü burunlarından getiriyorlar, siz siz olun şok markette kesinlikle çalışmayın ve eşinizi dostunuzu çalışmaması için uyarın, kendinize yazık günah edersiniz, size yemin ederimki limon satmak şok markette çalışmaktan daha iyidir...

    YanıtlaSil
  37. Maaşlari suan net nedir sokta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 ayı "deneme süresi" olmakla birlikte 3 ay çalıştım, mobbing sebebiyle 3 gün önce istifaya zorlandım; aldığım 3 aylık toplam maaşım ŞOKKART'la birlikte 4.350 falandır.

      Sil
  38. şok market mi asla kesin girmeyin pişman olursunuz şok olursunuz şok salak saçma eğitimsiz kışileri müdür etmişler ben böyle çalışma sıstemı gormedım giriş zamanı belli çıkiş saatın bellı degıl aklı olan gırmez ben bu yorumları okudum gırdım ıse 4 gun çaılstım gerçekten bu yorumlara kulak asın kesın gırmeyın akıl işi değil şok bim a101 hepsı aynı yukardakı lımon satın dıye yazan arkadaşa kesınlıkle katılıyorum yarın bir kasa limon alacagım :)

    YanıtlaSil
  39. Merhabw arkadaslar oncelikle ac veya acikta degilseniz hic bulasmayin diyorum ve anlatiyorum oncelikle isin iyi tarafindan basliyorum birtane iyi yonu var paran tam gununde yatiyor onda sikinti yok sigortada hic sikinti yok fakat kotu yanlarina gelirsek cok var oncelikle masai kalmak zorunda birakiyorlar ve alacagini mesai olarak vermiyorlar saat karsiligi ya erken cikis veriyorlar ya gec gelis onuda her turlu yiyorlar alamiyorsun basindaki magaza sorumlusunun vicdanina kalmis bu olay ve 8 saat calisma diyorlar ben hic gormedim en asagi 10 saat koyuyorlar maasa gelince maas yemek yol hepsi 1200 alirsan on basina koy hesabi yapiyorlar yemek yok cepten yiyorsun maasa yatiyor diyorlar ama hepsi fasa fiso magaza sorumlusu eger bayansa boku yedin dostum hic cekilmiyor kendisi aksama kadar oturup emir veriyor 2 bin lira maasi cepe koyuyor beles hesabi resmen.kasaya bakarsin reyon diziyorsun bir yandan mal indir mal diz kasaya kos tuvalet yika her aksam paspas at yani kardeslerim arkadaslarim uzun lafin kisasi yapilacak is degil ama bazen gun oluyorki mecbur yapiyoruz.soka girecekseniz iyi dusunun tasinin dost tavsiyesi benden.tesekkurler.

    YanıtlaSil
  40. Arkadaşlar yaklaşık 3 yıldır şokta çalıştım 1 ay oldu çıktım ve hakkımı kuruşu kuruşuna haram ediyorum mecburiyetten farklı iş bulamadığım için çalıştım haftada en az şanslıysam 4 gün aç kapa yani sabah 7:30 akşam 9:30 ama sözleşmende 8 saat yazar fazlasını saat olarak alırsın tabi alabilirsen :) ama aldığına dairde aylık shift doldurup imza attırıyorlar uyanıklar vardiyalıdır iş mağaza müdürünün keyfine kalmıştır vardiyan giriş saatini söylerler çıkış saatini 8 9 saat diye hesaplama çıkamıcan psikolojini alıştır.Mağazanın yolunda gitmesi için aç kapa yapılması şartı var sözleşmende bu durumlar şunlar
    Sevkiyat gelir (haftada 3 gün banko fazla çalışacan)
    Adam eksik olur (Banko çoğu mağaza 4 kişidir ve personel sirkülasyonu vardır)
    Mağaza açılacak veya yenilenecek(Banko aç kapasın mutlaka mağazandan birilerini alırlar )
    Yönetici ziyareti(Banko aç kapasın mağazayı A dan Z ye ip gibi yapıp temizlenmeli)
    Kampanya geçici (Banko aç kapasın haftalık ürünler hazırlanacak)
    vs vs. vs.

    Hiç bir şekilde hakkınızı alamazsınız savunamazsınız ve eskidikce üç kuruşa psikolojiniz bozuk olur onurunuzu kaybedersiniz emeğinizi çalarlar şerefinizle oynarlar bir zaman sonra kapıyı gösterip işine gelirse yaparlar.

    Yiyecek lokmanız varsa şoktan uzak durun bulaşmayın merakta etmeyin vallahi billahi pişman olursunuz çoluğunuzu çocuğunuzu uzak tutun özellikle kız çocuklarınızı çok tezgahlar var yönetim kadrosu hepsi içinde ibret alın ibretlik olmayın.
    Allaha emanet olun.

    YanıtlaSil
  41. Arkadaşlar yaklaşık 3 yıldır şokta çalıştım 1 ay oldu çıktım ve hakkımı kuruşu kuruşuna haram ediyorum mecburiyetten farklı iş bulamadığım için çalıştım haftada en az şanslıysam 4 gün aç kapa yani sabah 7:30 akşam 9:30 ama sözleşmende 8 saat yazar fazlasını saat olarak alırsın tabi alabilirsen :) ama aldığına dairde aylık shift doldurup imza attırıyorlar uyanıklar vardiyalıdır iş mağaza müdürünün keyfine kalmıştır vardiyan giriş saatini söylerler çıkış saatini 8 9 saat diye hesaplama çıkamıcan psikolojini alıştır.Mağazanın yolunda gitmesi için aç kapa yapılması şartı var sözleşmende bu durumlar şunlar
    Sevkiyat gelir (haftada 3 gün banko fazla çalışacan)
    Adam eksik olur (Banko çoğu mağaza 4 kişidir ve personel sirkülasyonu vardır)
    Mağaza açılacak veya yenilenecek(Banko aç kapasın mutlaka mağazandan birilerini alırlar )
    Yönetici ziyareti(Banko aç kapasın mağazayı A dan Z ye ip gibi yapıp temizlenmeli)
    Kampanya geçici (Banko aç kapasın haftalık ürünler hazırlanacak)
    vs vs. vs.

    Hiç bir şekilde hakkınızı alamazsınız savunamazsınız ve eskidikce üç kuruşa psikolojiniz bozuk olur onurunuzu kaybedersiniz emeğinizi çalarlar şerefinizle oynarlar bir zaman sonra kapıyı gösterip işine gelirse yaparlar.

    Yiyecek lokmanız varsa şoktan uzak durun bulaşmayın merakta etmeyin vallahi billahi pişman olursunuz çoluğunuzu çocuğunuzu uzak tutun özellikle kız çocuklarınızı çok tezgahlar var yönetim kadrosu hepsi içinde kardeşiniz hepsini yaşadı ibret alın ibretlik olmayın.
    Allaha emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. super yazmısın hangı bolgedesın bılmıyorum ama burda da aynı kız olaylarını gormedım ne yalan dıyeyım ama gerısı dogru sureklı calsıırsın kımsede onur kalmamıs hekes dedı kodu pesınde hep arkandan konusurlar konusanlar master olur mudur olur yanı yalakayı onursuzu severler haram zehır zıkkım olsun hakkım..

      Sil
  42. Arkadaşlar 1 sene Şok marketlerde çalıştım. OBJEKTİF BİR YAZI YAZMAYA ÇALIŞACAĞIM. Genelde her mağazada 4 kişi çalışır. İki sabah vardiyasında iki öğlen vardiyasında çalışan olur. Çalışma süresi 7.5 saattir. Ancak sık sık sevkiyat gelir mağaza ziyareti olur. Envanter olur Mağaza açılışı olur. Bu yüzden işler yetişmez her zaman 7.5 saati doldurunca çıkamazsınız bazen bir kaç saat daha ekstra çalışmak zorunda kalabilirsiniz. Sana bu alacak saat olarak verilecek önümüzdeki günlerde daha az saat çalışacaksın denir ama Personel sayısı yapılacak işler karşılığında yetersiz olduğu için alacak saatler çoğu zaman kullandırılamaz. Ve mesai yansıtılmaz. Haftada bir gün ful çekme mecburiyeti vardır. Sen ful çekersin diğer personel izin kullanır. O ful çeker sen izin kullanırsın. Yani haftada 1 gün izin kullanmak için bunun bedelini haftada bir gün 13 saat çalışarak ödersiniz. İş streslidir. Yorucudur. Yer yer ağır işler yapmak zorunda kalabilirsiniz. Sevkiyat geldiğinde ağır kolileri kaldır indir taşı gibi mesela. Günde 7 saat Ful günlerde 13 saat ayakta durmanız gerekir. 3 farklı personel statüsü vardır. Fult time (1300) Master (1500) Mağaza müdürü (1700) civarı maaş alırlar. Asgari ücretin 950 Tl olduğunu düşünürsek maaşlar yapılan iş alınan iş yükü karşılığında baya düşük olsa da asgari ücrete göre yüksektir. Ayrıca ayda 55 Tl alışveriş kartı verilir. Şok marketten 55 Tl lik alışveriş yapabilirsiniz. Şok marketlerde hastalanmaya hakkınız yoktur. Hastalandığınızda farz edelim 3 gün rapor aldınız. O mağaza mecburen saatinde açılıp kapanacağı için iş arkadaşlarınızdan biri mesaisiz sizin yerinize de çalışmak zorunda kalır ve mağdur olur. (Aynı şey o hasta olduğunda sizin içinde geçerlidir.) Yıllık izin senede 1 haftadır. Yıllık izine çıktığınızda diğer personellerden biri 1 hafta mesaisiz ful çeker yine mağdur olur. (Aynısı o izine çıktığında sizin içinde geçerlidir.) Maaşlar günü gününe yatar. Resmi tatillerde Bayramlarda mesai ücreti maaşa yansır. Ayın 25 inde avans 5 inde maaşın kalanı alınır. Sigortanız yapılır. Ben strese gelemem ağır iş yapamam çok ayakta duramam diyen hiç bulaşmasın. Tüm bunları yaparım ama bu paraya yapamam diyende bulaşmasın.Eğer paraya çok ihtiyacınız varsa çalışabilirsiniz. Ama çok uzun süreli çalışmak zordur. Yılarsınız.

    YanıtlaSil
  43. Kayseri şok bs olan talasa bakan murat denen adam insanliktan nasibini almamis suratsiz herifmağza calisaniyken adam g8bi calismayan bs olunca milletin gelis gidis saatine karisan herifin bulundugu biryerdir sok

    YanıtlaSil
  44. bende sok ta çalışıyorum ilk gönderdikleri market çok kotuydu hep eziyolar di ama sonra gittiğim yerler çok iyiydi kötü olması başında ki müdürle alakali

    YanıtlaSil
  45. Sokakta simit satın inşaatta amelilik yapin şoka girmeyin şok olursunuz

    YanıtlaSil
  46. Şok marketlerde çalışma allah kimseyi ac birakmasin yoksa şok en kötü yer düşünenvarsa vazgecsin

    YanıtlaSil
  47. Arkadaslar sok marketler 1 aylik sigorta yatirmayan ustune yatan bir sirkettir. Yorum sizin. Sgk ya sikayet edin

    YanıtlaSil
  48. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  49. ben a101 şok bim gibi yerlerde çalıştım yıllarımı verdim şikayet ettiğiniz ne varsa bölgeden bölgeye müdürden müdüre değişir ben içralık bi durumda işe başladım maaşları sayesinde icradan kurtuldum çok şükür temize çıktım açık konusunda temizlik konusunda ilk iş görüşmelerinde zaten söyleniyor biüyük bir şehirde iş imkanı olan bir yerde iseniz siz bilirsinzi ama iş olanağı olmayan aile geçindirmek zorunda olanlar için muazzam bi yer

    YanıtlaSil
  50. Arkadaslar şokta çalışmak için yaş sınırı varmı?

    YanıtlaSil
  51. Arkadaslar şokta çalışmak için yaş sınırı varmı?

    YanıtlaSil
  52. Sok mu tekrar düşün derim kardeş

    YanıtlaSil
  53. Bu yorumları sok gene mudurleri hicmi okumuyor önce elemaniniza sahip çıkın ki onlarda sahip çıksın son çalıştığım yerde magaza müdürü maliniza öyle sahip cikiyorduki......

    YanıtlaSil
  54. Şok markete girmek istiyorum iki senedir almiyolar deneyimliyim 5 senedir yoneticilik yaptim baska marketlerde ne yapmam gerekiyor eger şok marketin insan kaynaklari veya ust kurullari okuyosa yardimci olabilirmi 0543 671 70 22 sakarya karasuda yasiyorum bir turlu giremiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeş bu kadar eleştiri var cevap veremiyorlar sen ise halen şok diyorsun

      Sil
  55. Şok markette 12,5 yıl çalıştım.Bu sürenin 11 yılı Migros döneminde 14 ayı Yıldız holdingte 14 ayda 12 yılda görmediğim tüm haksızlıkları gördüm.15 yıl üstü emeklilik yasasınca kıdem tazminatımı talep edip ayrıldım.1 ay başka yerde işe geremezsin dedile.1 ay sonra başka yerde işe başladım Başka yerde işbaşı yaptın diye kıdem tazminatım yatrılmadı. 3 yıldır hukuk süreci sonunda yerel mahkemede tazminatı hakettim 3 yıldır madur ettikleri yetmiyormuş gibi şimdi temmize gittiler.Sizin anlayacağınız bu şirkette emeğe saygı yok.Sayısız mağaza açılışı yaptım.İşten ayrıldıktan sonra bir hafta yarım kalan işleri tamamlamama ramen en doğal hakkım olan tazminat hakkımı vermedir.Kısacası burada emeğe saygı yok.Ne kadar özverili olursanız olun bigün yapmasaydın diyebilen şirketten birisi.Uzak durunderim

    YanıtlaSil
  56. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  57. Şok yöneticileri cevap verin yoksa adam olmayanları başa getirisiniz rezil olursunuz nedense hirsizlari ve yalakaları çalıştirmayi seviyorsunuz neden acaba.....

    YanıtlaSil
  58. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  59. eyy şok ta çalışmak isteyenler başka iş bulamaıyorsanız girin ama varsa fırsatınız girmeyin çok pişman olursunuz haa iyi yönleri var maasınızı zamnında verıyorlar artık bu devırde cok onemlı bır ıs bu şok kart bu sene 59 tl oldu ama 2 aydan once vermıyorlardeneme surecı var bır de basınızdakı bolge sorumlunuz ııyse ısler yolunda gıder ama sakın bulasmayın cok calıstırrılar araya cıkarsın derler bır halt olmaz 22 gunde 13,5 saat alacagım vardı ılk ayımda gerısını sız dusunun kasaya bakarsın pass pas sende önyüz sende temızlık sende cam sıl mal gelır malı ac habıre cıro yuzunden laf ısıtırsın ıyı dusunun..

    YanıtlaSil
  60. girmeyi düşünen arkadaslar iyi düşünün iyi arastırın varsa tanıdıgınız sorun tanımıyorsanız rasgele bır ıkı magazaya gıdın konusun sonra karsılastırın yanı yazık etmeyın kendınıze..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  61. Değerli arkadaşlar 12000 Çalışanı olan şok marketleri lütfen burda ki üç beş çabulcunun yazdığı saçma sapan aslı olmayan iddalar ile kıyaslamayın. Oran ortada alnının teri ile çalışıp helal kazanan kimsenin sıkıntısı yok. Ama işine hor bakan her türlü hırsızlığı yapıp benim Hakkı'mı yediler diyen hırsızlara da itimat etmeyin.

    YanıtlaSil
  62. Bu adsız kesin şokun bölge müdürü felan 6gündür şokda çalışıyorum ben böyle birşey görmedim 6günlük maaşımı alıp çıkabilirmiyim diye araştırma yaparken buraya geldim şok pişmanlıktır aç kalsanız çalışmayın şok iyi diyenleride ciddi almayın insan emegi sömüren hırsızlar grubu

    YanıtlaSil
  63. Kardes sana katılıyorum kesin müdürdur yoksa boyle hayatta savunmaZ

    YanıtlaSil
  64. garanti öyledir.yoksa böyle konuşma sansı yok.

    YanıtlaSil
  65. Arkadaşlar, İstanbul Maltepe'de oturuyorum. Şok işbaşvuru formu aldım marketlerinden. Kasadaki çocuğa sordum dedim nasıl burda iş? Çok güzel dedi. Sabahçı ve öğlenci var, 9-5 veya 1-9. Ben de daha yeni girdim, çok memnunum dedi. Ama ben de herkes gibi yorumlara bakayım dedim.

    Sorum şu: Bölgeden bölgeye, hatta şubeden şubeye kalite değişiyor olamaz mı? Yani bir şubedeki berbat derken, başka şubedeki çocuk bana memnun olduğunu söyleyemez mi diye düşündüm.

    Dibimde Şok, A101, Bim, Carrefour var, az yürüme mesafesinde de Migros. Arada iyi yorumları da okuyorum. Çalışma şartları tabi ki ağır. Ama haksızlık başka birşey.

    Bir de fazla mesai HERKESE mi oluyor? Yani '4te çıkarım mis gibi sanıyordum, hayal kurmuşum' diyen arkadaş gibi insanlar gerçekten çoğunlukta mı?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dedıklerın dogru bolgeden bolgeye degısır ama şokun kendı kuralları degısmez bıraz calıs sende gorursun allah yarıdmcın olsun basında mudur ıyıyse sartlar kolaylasır ama hele bır de bolge mudurun ve sube mudurun ıyı degılse ısın zor hele bıraz calıs tekrar yorumlarını beklıyoruz

      Sil
  66. Eyvallah usta. Bölgeden bölgeye ne kadar değişebilir, doğru diyorsun :) Ben aslında müzisyenim. Hem part time çalışarak müzik yapmaya da vaktim olur diye düşündüm ama yazılanlardan biri mi sekmez, o yüzden tırsma yaşadım. Şimdilik rafa kaldırıyorum ama olur da girersem yorumları paylaşırım. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  67. burdakı yorumları okuyup gırmemezlık yapma ben de okudum gırıdm ama baska ıs bulunca cıktım.part tıme felan dıey bırsey yok sosyal hayaın bıle olmaz cunku calısma saatlerın anlık bıle degısebılır bunu bılemeyız bırı rapor alır yenı magaza acılır eskı magazalar degısım olur yanı bılemeyız mudur der benım ısım var bugun bn ızın yapacam sen baska gun yaparsın der onun ıcın dedım..

    YanıtlaSil
  68. Ben de maltepede oturuyorum. Yorumlardan sonra acayip kararsız kaldım açıkçası girip girmemek konusunda. Başka iş de kolay kolay bulamıycam sanırım. Ne yapmam lazım ya, bir yol gösterin kardeşler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle kararsız kalmayın ve işe başlama imkanınız varsa başlayın.Netice de hangi işe girseniz kolay para kazanamayacaksınız.Her ne kadar marketçilik çok eleştirel bir meslek olsa da,bugün ülkemizin en hızlı büyüyen iş koludur.Zira gün geçtikçe de,iyiye doğru gelişmektedir.

      Sil
  69. Dediğiniz gibi kolay değil ama yinede denemek lazım, denemeden bilemeyiz.Peki, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  70. Sok'ta çalısan arkadaslara seslenıyorum ben sok markete yenı gırdım ve bana dedılerkı 4 kısı calısıyoruz kasada acım cıkarsa 4 boluyoruz dedı bende kabul etmedım ve ısten cıkaacagım dedım onlarda murat bey cıkmayın kasayı sızın adınıza acalım kasayı sızden baskası gecmeyecek dedıler kasa avansını master yanında benım onayım dahılınde teslım aldım ve sukadar avans aldım dıye ımza attım ve mesaı saatım geldı kasayı saydık kasam tam cıktı ve sıkınyı yok dedı ve kasa tutanagı ımza attım kasada olan mıktarda aynı oldugu ıcın kasamda acık cıkmadı dıye hem magaza yardımcım hemde ben kasa tutanagı kagıdı ımzaladık ben dıyorum acaba hergun boyle ımza karsılıgı kasada acıgım olmadıgı halde benden para kesebılırlermı bu konuda sok markettekı calısan arkadaslardan bılgı almak ıstıyorum ACİLLLLLLLL

    YanıtlaSil
  71. Ben buradaki Şok'ta çalışan iki kişiye iki farklı günde sordum. İkisi de memnundu açıkçası. İlk sorduğum bay arkadaş ben de yeni girdim mutluyum demişti. İkinci sorduğum bayan arkadaş müdürden müdüre, bayiiden bayiiye değişir dedi. Nasıl yoğunluk dedim. Yoğun olduğu zaman da oluyor, olmadığı zaman da dedi. Valla dediğim gibi ben müzisyenim, müzik yapmak için bir yandan gerekli parayı elde etmek istiyorum. Yükselme meselem de yok. Yol yok, yemek yok. Bunları düşününce 'girer, beğenmezsem bir ay sonra çıkarım' düşüncesindeyim.

    YanıtlaSil
  72. Zigzag tam olarak hangi maltepe şubesindeki çalışanlara sorduğunu öğrenebilir miyim acaba?

    YanıtlaSil
  73. Ben Elazığ Bahçelievler subesinde baslamayi dsnyom bgn arayp gorsmeye cgrdilar szce gideyim mi dogu anadolu bolgesi nasil ?

    YanıtlaSil
  74. Şok ta calismak insanlığın yok oluşu demektir

    YanıtlaSil
  75. Bakın bende şoktayım 1 yıl oldu birader o hak yenecek yoksa olmuyor ben erkeğim diyebsevkiyat günler 3 gün sabahçıyım matmazeller normal günlerde sabahçı 4 te çıkarlar giderler benim sevkiyat gunu ben 6 da çıkarım sakına sakın gelmeyin farkınıda vermiyorlar uzak durun ezilin ama hakkınızı veren yere gidin demem o

    YanıtlaSil
  76. Arkadaslar şok market deposunda sekreter olarak yada insan kaynaklari statusunde calisan varsa is hakkinda bilgi ve calisma şartlarini yazabilirmi..

    YanıtlaSil
  77. Arkadaslar şok market deposunda sekreter olarak yada insan kaynaklari statusunde calisan varsa is hakkinda bilgi ve calisma şartlarini yazabilirmi..

    YanıtlaSil
  78. İŞKUR tarafından 8 ay boyunca istidham edileceğiz yani normal şok çalışanlrı gibi çalışacağız bizede farklı davranırlar mı diğer elemanlara yapılan fazla mesai gibi şeyleri yapabilir let mi ?

    YanıtlaSil
  79. şok marketteki yöneticisine göre çalışma saatleri değişiyor sevkiyat günleri 2 saat fazla çalışırsan diğer gün 2 saat erken çıkarsın bu olay yönetici ile ilgilidir 3 ay boyunca 1500 tl maaş alırsınız 3 ay sonra 1650 tl ve şok karta 57 tl yüklenir

    YanıtlaSil
  80. bende şok markete başlıyorum magaza müdürü tanıdıgım aldırdı evraklarımı toplayıp ilk girdigimizde neler yaparız acaba bahsedermısınız biraz

    YanıtlaSil
  81. Beyler Ben halen şokta çalışıyorum ve girdiğime cok pişmanım öyle bir hak yiyorlar ki bunu görmeyen devlet varya olmaz olsun kendi vergisini alan bi devlet halkına sahip çıkamıyorsa haram olsun verdiğimiz vergilere şoktan aldığı vergiden dolayi karışmıyorlar tabiki
    Siz siz olun sakın şok markete girmeyin gecen yıllariniza yazık olur burda yemin ediyorum tek bi işci memnun değil

    YanıtlaSil
  82. Bu şok market hakkında iyi yorum yapanlara sakinlikla inanmayin kendi insan kaynaklari yazıyor, burda bahsedilen bütün yorumlara katılıyorum hepside olumsuz şekilde doğrudur. hakkını yerler, paranı yerler, her Allah ın günü gerektiginde full cekersin, seni süründürürler sen orda 1 ayda çalışsan 5 ayda çalıssan 7-8 senede çalışsan yinede gözlerinde değerin ilk iş günü gibi olur gözünün yaşına bakmazlar bi bahaneyle iş çıkışını verirler okadar hırsız bi sistemleri var, hepsi birbirini kolluyor sen haklı olsanda onlara göre en üstteki kişi haklı. elinizi verseniz kolunuzu kaparlar bu iyi yorum yapanlara inanmayin yaşadım olayi. Bu arada farkındaysanz şok çoğunluk lise mezunu almıyor bilgisiz ilkokul konuşmasini pek bilmeyem tiptende anlaşıldıgi gibi yeteneksiz kişileri alıyor çünkü çalışmaya ihtiyaci olan hakkını savunamayan kişileri alıyor bizim gibiler hakkını savunur ama nereye kadar. şokta çalışan personellere bakin hepside yorgun bitkin yani ölünüzu çıkartıyorlar yok böyle eziyor belada okumak istemiyorum her Allah ın günü küfür eder olduk. bu anlattiklarimi görün hayal edin eminimki inanicaksnz

    YanıtlaSil
  83. Beyler siz siz olun sakın şokta çalışmayn suan cok pişmanm hakkınız yeniliyor, 8 saat çalışıyor diye bakmayn 9-10 saat çalıştırıyorlar buna calismada söylenmez siz onlar icin köle gibisiniz olunuzu çıkartiyorlar hakkiniz yeniliyor personel istifa edip duruyor siz full cekmek zorunda kaliyorsunuz magazada heran gibi hırsızlik olsun magaza müdürü direk size acik giriyor. siz orda 1 ayda çalışsanz 5 ayda çalışsanz 10 senede çalışsanz gözlerindeki degeriniz ilk gün ki gibidr bu iyi yorumlar yapanlarda hep şokun kendi insan kaynaklaridir sakın bu yorumlara aldanmayn sizi eziyorlar şokta çalışan personellere sorun hic birinden olumlu cevap almazsiniz zaten cogunun tipinden de yorgunluk bitkinlik anlarsnz öldürüyorlar sizi. hani memnun kalanı hic görmedim çalışma saatleri cok kötü hakkinizi yerler yillariniz boşa gider, hergün küfür ediyorum şu şok yetkililerine hepsi birbirini kolluyor geneli giresunludur çalışanlar ise Doğulu oluyor neden derseniz Doğu tarafı biraz bilgisiz ilkokul mezunu olduğu icin ve haklarını savunamadiklari icin bunları işe alırlar ve işe ihtiyaçi olani alırlar paraya ihtiyacı olan yakinda şok personelsizlikten bitiricek kendini ayda 100 personel istifa ediyordur 3300 şok marketi var personel çalıştırmak icin hepsinden 100 lira fazla vericek duruma gelicek. şok poşetlerini satışa göre yollayan bi şirket personellerine neler neler yapar bi düşünün adamlar poşetin hesabını yapıyor personellerin nasıl hakkını yemesinler..

    YanıtlaSil
  84. Arkadaşlar ben 2 yıl şokta çalıştım çalışmaz olaydm bir bayan olarak asla kimseye önermem . ayaklarm da varis oldu oda yetmedi bel fıtığı oldum üstelik bacaklarm hep mor mor oldu ayakta durmaktan.lanet olsun bu sisteme . Tamam para sigortası iyi olabilir ama resmen canınızı çıkarıyorlar . bir mağazada 3 kişi çalışıyorduk haftanın 5 günü full 2 gün tatil zaten full çalışmaktan ne kendine ne evine asla vakit ayıramiyorsun gunde bir saatten fazla mola hakkınız var ama 15 dakikadan fazla kullandığımi hatırlamiyorum .kasada boş durmak kasaya yaslanmak yasak her müşteriye girişte hoşgeldiniz eğer size seslenmisse yanina gidip yardmci olup tekrar hoşgeldiniz kasada yine hoşgeldiniz demek zorundasiniz yoksa gizli müşteriyse vay halinize.müdürler zaten yalaka suratsz bölge sorumlusuna yağ çekme peşinde .sizin dizdigniz teşhirleri kendi yapmis gbi gösterir acıktım dersiniz önce haket der mola istersiniz bir ton iş verir önce bunu yap molani haket der bütün gün içerde oturur içeri kız atar sonra bi bakarsınız terfi almış .2 yıl sürünen elemanin da önünü kapatır fitne fesat yaparlar.bölge sorumlusu da o kadar suratsiz ve bencil ki tek muhatabı yöneticidir ne derse inanır . daha neler neler yerleri ellerimle sildiğim bile oldu size tavsiyem yakınından bile geçmeyin

    YanıtlaSil
  85. Aman ha eğer iş bulamıyorsanız bulana kadar çalısın gercekten cok zor bır yer Allah müdürler hariç digerlerine kolaylık versin.

    YanıtlaSil
  86. o kadar sok markete basvuru yapıyorum ınternet uzerınden ama bır turlu gerı dönülmüyor neden acaba

    YanıtlaSil
  87. Arkadaslar maas suan 1500 civari ama yol parasi yeme icme parasi size ait zaten 400 kafadan gidiyor kalan 1100 tl nin 100 tl sinede tarihi gecmis urunleri yiterler maasiniz 1000 lira calisma saatlerine gelince ilk 1 ay sabah 8 aksam 10 sonra duzelcek derler yine duzelmez sabah gidersin 4 te cikacagina 7 de cikarsin mal gunu 10.30 gelirsin gec kalirsin ceza olarak digersigun full calisirsin sigara iciyorsniz hic girmeyin zaten ywmekten sonra icersen icersin yemek zaten 10 dk 5 dk da sigara 15 dk yi bile cok görürler 15 dk daha dolmadan hadi bitmedimi diye 10 kere gelirler bide bulasik yeni elemana kalir surekli yemek saatide yok ayrica ben gecen gün aksam 8 de öğle yemeğine indim ve yemek yemeye inmek istedigim için azar yedim yemek yemeyi bile cok goruyolar bunlar genel sorunlar arkadaşlar daha ise girdiginizde goreceginiz sorunlarinizda olacak ben en kisa zamanda cikacam suan is bakiyorum çalışma arkadaslarimda ayni şekildeler şoka girmeyi dusunen arkadaslar varsa harbiden amelelik yapsin en azindan hangi gun hangi saatte ise gidecegini bilirler iyi geceler.

    YanıtlaSil
  88. 2 haftadır şokta çalışıyorum pek bir sıkıntısını görmedim evet ufak tefek çıkış saatlerinde poblemler oluyor ama iş bu para kazanıcaksın.Sen o parayı alıyorsan gerekirse şok marketin deposunda yatıp kalkıcaksın her işi yapıcak müşterilere inanılmaz saygı gösterip yağ çekicek en ufak tatsızlıkta yüzünü asmıyacak sürekli güler yüzlü olucak iyi günler hoşgeldinizi eksik etmiyeceksin. Bölge müdürü size ağzına geleni söyleyebilir buna hakkı var ben şahir oldum bölge müdürünün genel müdürden azar yediğini normal elemanlar yüzünden. O yüzden ya heru ya meru

    YanıtlaSil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda