13.04.2014

Soykan Market Çalışma Şartları/Maaşları




Ankara'nın en eski marketlerinden olmasına karşın,mahalle bakkalı havasından kurtulamayan firma aynı zaman da en rekabetçi olma sıfatını fazlası ile hakediyor.İbrahim Soykan tarafından kurulan firma ilk yılların da ulus küçük hal için de,Soykan Mandıra ismi ile satışa başlamıştır.Daha sonra oğulları Mehmet Ali ve Ömer Soykan'ın desteği ile firma bugün ki konumuna gelmiştir.

SOYKAN MARKET ÇALIŞMA ŞARTLARI

Soykan Market'de günlük çalışma saati yasaların belirlediği şekilde 7,5 saattir.Çay ve yemek molanız bu saatlere dahil değildir.Molalarınız ile beraber mağazalarda geçireceğiniz,toplam süre 8,5 saati bulur.Haftada bir gün izin ve yılınızı doldurmanız durumunda,14+2 gün şeklinde yıllık izin kullanma hakkınız bulunmaktadır.

Personel her hafta değişen vardiyalar ile çalışır.Vardiyalar sabahçı ve akşamcı şeklinde olur.Vardiya düzenini ve haftalık izin düzeninden birim şefiniz sorumludur.

SOYKAN MARKET PERSONEL MAAŞLARI

Bir çok yerel perakendecide olduğu gibi Soykan Markette de personel maaşları farklılık gösteriyor.Yerel perakendeciler personel konusunda biraz daha vefalı ve tutucudur diyebiliriz.Zira şirkette uzun yıllardır görev yapan,tezgahtarlar bu konuda biraz şanslıdır diyebiliriz.

Firmada tezgahtarlar yani Kasap-Şarküteri ve Manav haricinde kalan çalışanlar Kasiyer,Reyon Personeli vb... Asgari Ücret ile istihdam edilmektedir.Tezgahtar maaşları ise çalıştığı yıl ve iş tecrübesine göre Asgari Ücretin bazı durumlarda %50 üzerine çıkabilmektedir.

Tabi sadece maaş ile sınırlı değil ödemeler.Firma personel yemeğini  karşılıyor ve Prim sistemi ile satışa göre ödül veriyor.Her ay mağazalara hedef cirolar verilir bu hedef ciroların aşılması durumunda,her personel maaşına ek olarak prim almaya hak kazanır.

Kısaca özetlemek gerekirse Maaş + Yemek + Prim şeklinde bir tablo çıkmaktadır karşımıza.Mağaza yöneticilerinin çalışma saati ve maaşları personelden farklıdır.

18 yorum :

  1. La get get 2 kısının yapca işi tek sana yılıyolar bıde fazla para veroyk dıye konuşuyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Aynen katılıyorum haftada bırgun değil ıkı gın ful cekıyorsun ayrıca çalışanlar her işe koşuyor kasıyer kasap manav ortareyon kım anlaşılmıyor orda çalışıyorsan her işyapcan yanı yıpranma sıtres eksık olmuyor yanı

    YanıtlaSil
  3. 1075tl mihayli yüksek olan ücret


    YanıtlaSil
  4. ankaranın en pis marketi faresi tarihi geçmişi eksik olmayan market.

    YanıtlaSil
  5. ankara demirtepe şubesinden bir yıldır et ve süt ürünleri alıyorum çok memnun kalıyorum komsularımada tavsiye ediyorum komşularımda memnun kalıyorlar herkese tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  6. İşten ayrılan herkesin hakkım haram olsun dediği tek market ...

    YanıtlaSil
  7. Bence bu firma kapatilmali cunku tarihi gecmis fistiklar kurtlanmmis ve hala satiyorlar duzen tertip yok kokmus peynir satiyolar bide kasaya koyduklari guya indirime girdi urunleri satmaya calisiyorlar yalan cunku o urun zaten o fiyat algi yaratiolar berbat bir firma bockler eksik olmuyo.

    YanıtlaSil
  8. Çok berbat bi yer ben hasta oldum rapor aldım diye maaşımı vermediler bana maaşımı almak için sırf işe geri devam ettim maaşımı alıp çıktım kurtuldum sonunda şuan şok markette çalışıyorum ve o kadar rahat temiz bi yer ki çok mutluyum ve memnunum iş yerimden hakkım haram olsun soykana.

    YanıtlaSil
  9. En düşük ücretten veriyorlar fazla ücret felan yok yalan dolan yapacagınız iş belli değil heryere bakıyosunuz koca markette 4-5 kişi çalışıyo sakın başvurmayın servis yok

    YanıtlaSil
  10. Arkadaslar kaç yaş üzeri işe alım yapıyorlar 17 yaşındayım ama

    YanıtlaSil
  11. İşten çıkmış bile olunsa maaş ları zamanında yatirsalar iyi olur daha maaşım yatmadi

    YanıtlaSil
  12. Haber vermeden mağazayı kapattilar eşimin maşına icra geldi diye el koydular bütün magazayi eşim ve diğer çalışanlara toplattilar eşimin parmağı kesildi 8 tane dikiş var bu hak mi revamı allah bildiği gibi yapsın yazik size.

    YanıtlaSil
  13. Soykanlar işe başlasam pişman olurmuyum

    YanıtlaSil
  14. İstifasını verince geri pişman olursa eğer geri alırlar mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstifa nedenine bağlı,Lakin genelde sorunsuz çıktıysanız alınabiliyor.

      Sil
  15. Ben sorunsuz cıktım pişman oldum geri dönmeyi istedim ama olmadı neden olabilir

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda