15.06.2014

Portör Muayenesi Kalktı mı?




Gıda perakenciliğin de çalışıpta portör muayenesini bilmeyen yoktur sanırım.İlk girişte bir kes yapılıp daha sonraki üç aylık dönemler de,birer sefer olmak üzere tekrarlanan sağlık kontrölünün geneline perakendecilikte portör muayenesi deniyor.

Her ne kadar bir çok firma bu muayene ücretini kendi karşılıyor olsa da,bir o kadar fazla firma da ilk işe girişte ücretin tahsilatını herhangi bir şekil de karışmıyor.

Sektör de sağlık kontrolleri bu şekil de devam ederken 5 temmuz 2013'de sağlık bakanlığından ezber bozan bir karar açıklandı.Bu karara göre hiç bir şekil de işçiden portör muayenesi adı altında herhangi bir evrak talep edilemeyecektir.

Portör muayenesinin yerini iş verenin yerine getirmek ile mükellef kılındığı "Hijyen ve Sanitasyon" eğitimi verme şartı uygulanmaya başlandı.Nitekim aynı şekil de işçi de bu eğitim almak ile mükellef olmak ile berebar eğitimi aldığına dair verilen sertifakaya sahip olmayanların,gıda sektörün de çalıştırılması durumun da firmaya cezai işlemler yapılacağı açıklandı.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda