20.11.2014

Bim Ve Kasiyerlik





İnternet ortamın da perakendecilerin en çok merak ettiği konulardan birisidir "bim de çalışan kasiyerlerin" gün için de çalışma koşulları.Bu yazımız da konuyu biraz daha "ince eleyip sık dokuyacağı" başlayalım isterseniz.
İlk önce size Bim hakkın da biraz bilgi vermek istiyorum.Bim bizim yıllardır alışık olduğumuz marketçilik geleneğinden hayli farklı bir yapıya sahip olması ile,kurulduğu ilk günden itibaren dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.Mağazaların da gösterişten uzak tasarımlar kullandıkları için bir yıl için de 4002'ü aşkın mağaza açabilme başarısını yakalayarak,sektörün en tehlikeli ve en çok büyüme gösteren şirketi olmuştur.

Peki bu başarı ve büyümenin ardın da olan şey neydi?Tabi ki düşük fiyat,minimum işletme gideri ve müşteri memnuniyetiSanırım bizim konumuz ile alakalı olan etken ise "minimum işletme gideri".Bim konu her ne olursa olsun,giderlerini rakiplerinin altın da tutan bir firmadır.Gider pusulasının düşük olmasındaki  en büyük etken ise,az personel çalıştırma politikasıdır.Bim de manav,kasap,şarküteri,temizlik elamanı,kasa şefi ve orta reyon şefi konumun da kimse çalışmamaktadır.Temel yapı da Mağaza Sorumlusu,Sorumlu Yardımcısı ve Elamanlar şeklin de bir kadro ile hizmet vermektedir mağazalarında.

Bir çok internet sitesin de Bim'in kasiyerlerinin sürekli ayakta çalıştığından ötürü olumsuz şikayetler de bulunulmuş.Kısmen bu doğru olabilir lakin,Bim'in hiç bir mağazasındaki kasa arkasın da sandalye görmeniz mümkün değildir.Lakin konuya başka bir pencereden bakacak olursak,Bim de zaten kasiyer yok ki!O hal de neden kasiyerlerin oturması için bir sandalye olsun ki?

Yazımızın hemen başın da belirtmiştik anımsadığınızı varsayıyorum "Düşük İşletme Gideri" Firma bir mağaza da çalışabilecek en asgari eleman sayısı ile hizmet vermeyi kendine prensip edinmiş.Dolayısıyla Personel giderini kısarak fiyatlarındaki cazibeyi koruyan bir işletmedir Bim.Yani Bim de bir personelin bir işi yoktur,bir çok işi vardır.Kasaya bakan kişi o gün için kasiyer,sonraki gün için orta reyon ürünlerini açan bir personel olabilir.Hatta kasa da müşteri yokken,ürün açması düzenlemesi ve temizlik yapması istenebilir.Bim'in çalışma yapısına göre bu gayet doğal olan şeyler.

Şayet Bim de kasiyer olmak gibi bir düşünceniz var ise,esnek ve yoğun çalışma şartlarına kendinizi hazırlamanızı tavsiye ederim.Zira unutmayın diğer firmalar da olduğu gibi,oturacak bir sandalyenizin olmadığı bir Perakendeci'dir BİM.

Bim Çalışma Şartları için Tıklayın

5 yorum :

  1. Çok açıklayıcı bir yazı olmuş. Şunu merak ettim ben, bir bayan iş başvusuru yaptığı zaman kasiyer olarak mı yoksa reyon elemanı olarak mı işe alınıyor???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bim in çalışma sistemi reyonlu değil ve çalışan kişiler mağazanın neredeyse her yerinde çalışıyorlar ve her işi yapıyorlar. Bu size yeterince açıklayıcı gelmiştir umarım.

      Sil
  2. Devrecilik esastır.Son işe başlayan personeller daima kasaya çakılır ve günlük cironun %90-95 kadarını yaparlar.MS,msy hatta GT bile kasaya pek geçmezler genelde depoda çay kahve içme ile meşguldürler.bu cirolu mağazalarda büyük sorun oluşturur.

    YanıtlaSil
  3. Bim pişmanlıktır Sakın bulaşmayın bim de ne mi yaptırıyorlar sorusunuda gelince paspas çöp attiriyorlar bulaşık yikkattiriyorlar mal attiriyorlar yani sizi bir mal gibi kullanıyorlar yeni işten ayrılmış biri olarak sakın sakın ama sakın girmeyin bi de sizi sürekli aşağılayan bi bölge müdürü klima açmayın soğukta donun gibi sözler dinlenme molasinada gelince bir buçuk saat derler on dakika yemek ye hemen depoya yanına inip yukarı cik diye gözünün içine bakarlar beter bi yer yani daha buraya yazsam kelimeler anlatmaya yetmez evet ilk başlayan personeli kasaya paspas a kilitlerler gt kahve içmekte... sen kasada bu kasa neden tek calisio dediğinde müşteriye laf anlatmaya çalış dur o kahve içsin eee bide ben bi bayanım mesai saatin bitmiş gecenin bi vakti soğukta kapı kapı broşür dağıtmakta sana ait

    YanıtlaSil
  4. Bim sakın bulaşmayın derim bim pişmanlıktır orada yeni çalışmış ve işten ayrılmış biri olarak size tavsiyem budur bimde kasa da mı duruyorsunuz sorusunuda gelince bimde paspas çekiyorsun bulaşık yıkıyorsun cam siliyorsun mal atıyorsun kasada duruyorsun her işi yapıyorsun birde sizi sürekli aşağılayan bi bölge müdürü gt aşağıda kahve içer siz eğer ki yeni başlamış bi personelseniz kasada oluşan kuyruğu tek başına idare etmeye çalışır bi de üstüne müşterilerden azar yer durursunuz eee birde bunun yanında broşür dağıtmakta size ait ewet ben bir bayan olarak mesai saatim bitmiş olduğu halde gecenin bir vakti kapı kapı dolaşıp broşür dağıtmakta sizin isiniz bir buçuk saat mola derler on dakika yemek ye hemen yukarı cik diye gözünün içine bakarlar bölge müdürü genelde ukala nin teki olur bir köpek gibi sizi azarlar durur sakın ola ki bulaşmayın bana hep söylemişlerdi ama ben denemek için girdim pişman olduğum berbat bi yer orada kendinizi sürekli ezik hissedersiniz

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda