29.11.2014

İsmar Çalışma Şartları




İsmar marketler zinciri merkezi İstanbul da faaliyet gösteren yerel bir perakende markasıdır.Farklı iller de mağazaları olsa da,çoğunluğu İstanbul'un Avrupa yakasın da bulunmaktadır.Bu yazımız da sizler için firmanın çalışma koşullarını inceleyeceğiz.

Firmanın çalışma süresi yasaların öngördüğü çalışma saatinden fazladır.Bir gün de,personelin çalışma süresi bu firma da 10 saat olarak belirlenmiştir.Zaman zaman,tam gün çalışmanız söz konusu olabilir,fakat bu tam günler için ek mesai veya başka bir ödeme ismi ile herhangi bir ücret almanız söz konusu değildir.Firma,resmi tatiller dışın da personele ek mesai ödemesi yapmamaktadır.Hafta da 1 gün yasal olarak izin hakkınızın bulunduğu işletme de,yılınızı doldurmanız durumun da,14+2 şeklin de bir yıllık izin hakkınız bulunmaktadır.Bu izin zaman zaman,7+1 şeklin de ikiye bölünerek verilebilir.Bu tamamen çalıştığınız mağazanın iş potansiyeline ve yöneticinize bağlıdır.

Firma prim sistemi çalışmaktadır.Bir çok perakendecinin yaptığı gibi mağazalara,lokasyon ve iş potansiyeline göre hedef cirolar verilmektedir.Belirlenen hedeflerin aşılması durumun da,prim ödemesini almaya hak kazanırsınız.Bu ödeme istinasız her ay hedefi tutturmanız durumun da yapılır.

Ücret konusuna gelecek olursak,firma orta reyon vb. pozisyon da çalışanlara asgari ücretin %15 üstün de bir maaş vermektedir.Tabi bu maaş kısım şefleri için farklılık gösterebilir.Tezgahtar olarak,yani kasap-manav ve şarküteri olarak istihdam edilenlerin maaşları ise,çalıştığı yıla göre değişmektedir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda