11.12.2014

Avm'lere Yeni Düzenleme




Geçtiğimiz günler de yıllardır beklenen perakende yasasına benzer bir haber yapıldı.Bursalı bir millet vekilinin sunduğu taslak şu an için meclisten geçmiş veya yasalaşmış değil lakin,şimdiden haber olarak lanse edilmesi bile bomba etkisi oluşturdu.

Zira taslakta Avm'lerin en çok iş yaptığı pazar gününün kapatılması ve kapanış saatinin 10:00 dan 20:30 e düşürülmesi yer alıyordu.

Aslın da bu teklif yıllardır beklenen perakende yasasından pekte farklı değildi.Perakende yasası da büyük zincirlerin pazar gününü kapalı geçirmesini ve gece geç saatler de açık bir marketin olmamasını öngörüyordu.

Avm'lerin hafta sonları kapalı olması şu hali ile en çok küçük esnafa yarayacaktır.Zira normal günler de dahi işleri yoğunluktan uzak olan küçük işletmeler,hafta sonunu insanların dev alış veriş merkezlerine akın etmesi ile,hepten bitik bir hal içine girmektedir.

İşletmelerin erken kapanması ise,tamamı ile perakende sektörün de istihdam edilen kişiler için yapılan bir yenilik olsa gerek.Nitekim 22:00 da paydos etmiş bir markette çalışan bir işçinin eve gitmesi neredeyse 23,30'u bulabiliyor.Böyle bir çalışma sisteminin kişilerin aile hayatını olumsuz etkilediğini düşünürsek,bu taslağın son derece mantıklı olduğunu söyleyebiliriz.

Avrupa'ya nazaran perakendecilikte çok geride olan ülkemiz dileriz,2015 yılın da bu farkı bir nebze azaltır.

2 yorum :

  1. işçileri koruyan yasalar bu ülke de hiç bir zaman meclisten geçmemiştir!!!

    YanıtlaSil
  2. Bence ülkemiz bu farkı kapatabilir..

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda