11.12.2014

Mcdonalds Çalışma Şartları




Mcdonalds ülkemiz de başarılı olmuş yabancı sermayeli nadir işletmelerdendir.Öylesine başarılı olmuştur ki,bugün ülkemiz genelin de onlarca satış mağazası bulunmaktadır.Genel de hazır yemek türü ürünlerin satışını yapan firma yazın sıcak ayların da dondurma da satmaktadır.Daha çok öğrencilerin yaz dönemin de yarım ve ya tam zamanlı çalışmayı seçtikleri firma sıklık personel değiştirmesi ile bilinmektedir.Bunun bir çok sebebi olabilir lakin,en etkin sebep yoğun iş temposu.Zira Mcdonalds gibi bir firma da çalışacaksanız zaman mefhumu sizin için önemini yitirmektedir.

Bu kısa bilgilerden sonra çalışma şartlarına gelelim.Firma da çalışma saati 8 saat olarak belirlenmiştir.Bu 8 saatin yarım saati yemek molanızdır.Yani çalışmaya ayrılan vakit 7,30 saat olarak tanımlanmıştır.Hafta da bir gün izniniz ve doğal olarak yılınızı doldurmanız durumun da,yıllık izin hakkına sahip olursunuz.Vardiya sistemi ile çalışırsınız ve gececi olduğunuz zamanlar da,servis sizi evinizin önüne kadar bırakmaktadır.

Mağazalar kendi arasın da iş gruplandırması yapmaktadır.Genel de yeni başlayan bir kişi,bu iş gruplarının için de en zor olan ile meşgul olmaya zorlanabilir.Tabi iş yerindeki tecrübeniz arttıkça daha rahat olan bölümlere geçmeniz şüphe götürmez bir gerçek.Şunu da bilmeniz de yarar var ki.Mcdonalds kariyer yapmanın en kolay olduğu şirketlerden biridir.


Yükselebileceğiniz rütbeler şu şekildedir;Ekip Üyesi >Ekip Lideri >Bölüm Müdürü >Vardiya Müdürü >2.Müdür >1.Müdür ve Restoran Müdürü.(Ve her restoranda olmamak üzere Müşteri Temsilcisi.Rütbe olarak,Ekip liderinin çok çok altındadır).Bundan yukarısı Mc donalds'ın Merkez ofisine gider (Operasyon müdürü ,Bölge Sorumlusu ,Danışman vs vs).

Ücret konusun gelecek olursak Mcdonalds çalıştığınız saat üzerinden,ücret ödeyen bir firmadır.Bu günlük ücret hemen hemen,asgari ücrete denk gelmektedir.Lakin bu sistemin iyi yönü ise fazla çalışma gibi bir durum söz konusu olduğun da,kuruşu kuruşuna paranızı ay sonu maaşınız ile birlikte alırsınız.Lakin şunu de ekleyelim,yukarıda bahsi geçen rütbelere yükseldiğiniz takdir de,maaşınız da bu doğrultu da artmaktadır.


Mcdonalds Çalışma Şartları/Maaşları 2017

1 yorum :

  1. 1 sene sabredip çalışmayı başarırsanız sonrası çok kolay bir şekil de geliyor. ama ilk bir sene izinsiz ve fazla çalışmayı göze almanız gerekiyor. üstleriniz bu etkenlere çok dikkat ediyor, sürekli izin isteyen ve saatin de çıkan bir personelseniz mcdonalds size göre bir yer değil

    YanıtlaSil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda