3.02.2015

Öncü Market Çalışma Şartları




Öncü marketler zinciri,satış mağazaları tamamı Sivas ilimiz de bulunan yerel bir perakendecidir.Diğer yerel işletmeler gibi büyümeye çalışan firma henüz Sivas ilinin dışına bir mağaza açmamıştır.

Çalışma şartlarına gelecek olursak firma da,günlük çalışma şartları 11 saat olarak belirlenmiştir.Çay ve yemek molalarınız bu saate dahildir.Hafta da bir gün izin ve yılınızı doldurmanız durumun da yıllık izin haklarınız bulunmaktadır.

Zaman zaman fazla çalışmanız söz konusu olmasına karşın,bu çalışmalar karşılığı bir ücret almanız söz konusu değildir.Zira bir çok yerel perakendeci de olduğu gibi,bu firmada da mesai adı altın da bir ödeme yapılmamaktadır.Buna ek olarak firma da prim sisteminin uygulandığını eklememiz gerekmektedir.Mağazaya verilen hedef cironun geçilmesi halin de,her personel bu primi almaya hak kazanmış sayılır.

Ücret konusuna gelecek olursak,kasiyer ve orta reyon görevlilerinin yine asgari ücret aldığını söylememiz gerekiyor.Buna karşın yine,şarküteri,kasap ve manav olarak çalışan personelin maaşları ciddi farklılık göstermektedir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda