16.03.2015

CarrefourSA'dan Bir Satın Alma Daha




CarrefourSA’nın Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamasında, Antalya Market tarafından işletilen 29 adet süpermarketi toplam 31,5 milyon lira artı KDV bedelle devralmak için sözleşme imzaladığı bildirildi.
Rekabet Kurulu onayı sonrası devir işlemlerinin gerçekleşeceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Şirketimiz ile Antalya Market İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi arasında, Antalya Market tarafından işletilmekte olan toplam 29 adet süpermarketin şirketimize devri işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla 13 Mart 2015 tarihinde İşletme Devir Sözleşmesi akdedilmiş olup İşletme Devir Sözleşmesi kapsamında gerekli hukuki ve idari izinlerin alınması için Rekabet Kurulu’na izin başvurusu yapılması dahil resmi ve özel kurum ve kuruluşlar nezdinde iş ve işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.”
“Yatırımlarımızla tüketicilerimizin aklına gelen ilk marka olacağız”
Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane, vites büyütme yılı olarak belirledikleri 2015 yılında ciro ve karlılık adına büyümek istediklerini, bu doğrultuda da yılın ikinci satın almasına imza attıklarını belirterek, “Bugüne kadar sektörün satın alma veya birleşmelere açık olduğunu dile getirmiştik” dedi.
Bu doğrultuda da ikinci satın alma hamlelerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Nane, “CarrefourSA olarak gelecek aylarda da karşımıza çıkabilecek uygun fırsatları değerlendirebiliriz. Burada önemli olan atılacak adımların markaya olacak katkısıdır. Müşterilerimiz için yakın, keyifli, güvenilir ve değer yaratan alışverişin adresi olmayı hedefliyoruz. CarrefourSA bünyesine katılan 29 yeni marketle bu hedefimize ve organize perakende sektöründe hak ettiğimiz konuma doğru bir adım daha yaklaştık. İnanıyoruz ki yatırımlarımız doğrultusunda tüketicilerimizin aklına gelen ilk marka olacağız” ifadelerini kullandı.
Açıklamada verilen bilgilere göre, 2014 yılında satışlarını yüzde 20 artırarak cirosunu 3,1 milyar TL’ye, net karını da 100,5 milyon TL’ye ulaştıran CarrefourSA, 2015 yılı sonunda satışlarını yüzde 30 artırarak 4 milyar TL ciro, Türkiye’de 200 yeni mağaza yatırımı ve 2 bin 500 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda