18.04.2015

Mörş Maaşları 2015




Perakende sektörün de neredeyse her tedarikçi firmanın bir mörş elamanı vardır diyebilirim.Her ne kadar tedarikçi firmalar farklı olsa da,mörşlerin maaşı nadiren farklılık gösterir.Örneğin ben uzun yıllar perakende sektöründe olan,daha doğrusu direkt satış sahasın da bulunan biri olarak sadece bir firmanın,mörş maaşların da diğerlerinden farklı olduğunu gördüm.Yanlış hatırlamıyorsam o da "Nuhun Ankara Makarnası" adlı firmaydı.Maaş ve çalışma yönünden firma bir nebze daha iyi olduğu için,işe alım süreci de o derece zorluydu hatırladığım kadarı ile.

Yukarı da bahsettiğim gibi yüzlerce tedarikçi firmanın perakendeciye mörş desteği bulunmaktadır.Sitemiz de geçtiğimiz aylar da,büyük firmaların "Mörş çalışma şartlarını" incelemiştik,lakin maaşlar ile ilgili mailler gelmeye başlayınca,bu konu da bir makale hazırlamak kaçınılmaz oldu.

Daha önce Mörş hakkın da yazılarımızı Mörş etiketine basarak görebilirsiniz...

Gelelim maaş konusuna,mörşlerin belki de değişmeyen tek ortak noktası maaşlarıdır.Bir çok firmanın mörş desteği,ajanslar tarafından yürütüldüğü için,bu ajanslar maalesef asgari ücretin üstün de bir ücret vermeye asla yanaşmamaktadır...


Yemek konusuna gelirsek,aylık 300-350 TL gibi yemek ücreti alırsınız.Bu ücret firmanın size tahsis ettiği yemek kartına yatmaktadır.Dilerseniz bu karttı alışverişlerde de kullanabilirsiniz.Hatta %10 karşılığı bu karttaki parayı nakit para çeviren yerler dahi var.

Sigortanız eksiksiz yatar.Yol parası vermek gibi bir şey söz konusu olmaz.Uğramanız gereken mağazalara giderken ulaşım ücreti firmalarca karşılanır.

Günümüze göre oldukça rahat bir iştir mörşlük.Bu yüzden genel de bu işi daha çok bayanlar yapar.

Kısaca özetlemek gerekirse,Mörş personelinin Maaş
Asgari ücret + Yol + Yemek Parası şeklindedir.Tabi bazı firmaların satış ve reyon düzenini baz alarak prim verdiğini de ekleyelim.

2 yorum :

  1. bençalışmak istiyorum ilgilenen varmı

    YanıtlaSil
  2. Daha önce bu işi ülker firmesında yaptım şu anda büyük bir markette reyoncu olarak görev almaktayım ilgilenen olursa bana ulaşabilirsiniz gu_lisp@hotmail.com

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda