14.04.2015

Perakendecilerin Mottoları



Neredeyse her perakendecinin belki uzun uğraşlar,belki de bir anda ortaya çıkmış ve markaları ile özdeş olmuş sloganları bulunmaktadır.Sloganın temel de amacı müşterinin bilinç altına gizli mesajlar gönderip,yine bilinç altın da kalıcı şekil de yer edinip,hiç bir şekil de silinmemek.Nitekim öyle de oluyor.

Firma logoları da aynı amaç ile üretilmiş ve slogana entegre edilmiştir.Bu yazımız da Ülkemiz de faliyet gösteren dev perakendecilerin logolarını ve sloganlarını paylaşacağız.

Beğendik'in uzun yıllardır değişmeyen bir logosu vardır.Sloganı ise "Keyifli ve güvenilir alışveriş" şeklindedir.

Zaman zaman kanguru şeklin de maskotları kendine logo edinse de,uzun zamandır firma sadece "MIGROS" yazısını kalın puntolarla yazılmış logoları kullanmaktadır.Migros slogon bakımından değişkenlik gösterse de,şu an için bilindik olanı "Alışverişin En Keyiflisi" şeklindedir.


Bim kurulduğu ilk günden beri logo ve slogan yönün de bir değişiklik yapmamıştır.Görünen o ki uzun yıllar da yapmayacak.Bim mottosu "TOPTAN FİYATINA PERAKENDE SATIŞ" şeklindedir.


Bir günde 101 mağaza açtığı için ismi A-101 olan firmanın Bim' benzerliği dikkat çekmektedir.Keza A-101'in sloganı ucuzluğu çağrıştıran kelimelerden oluşmaktadır."HARCA HARCA BİTMEK" şeklindedir.


Migros çatısı altın da "Şok Daha Ucuzu Yok" sloganı ile bilinen Şok marketler,daha sonra Ülker grubuna satıldıktan sonra,logosu değiştirilmese de sloganı değiştirildi.Firma şu an için "HEPSİ İYİ MARKA FABRİKADAN HALKA" mottosu ile müşterilerini karşılamaktadır.

Migros'un kangurusuna benzer bir maskot kullanan firma zaman için de,bu maskotu kullanmayı bırakmıştır.Şu an da sloganı "Hizmette Çizgi Ötesi" Şeklindedir.



Kiler de uzun zamandır slogan ve logosundan vazgeçmeyen firmalar arasın da.İkibinlerin başın da Ankara merkezli Canerler'i alması ile mağaza sayısını bir an da arttıran firmanın "Kazançlı Alışveriş" şeklin de bir sloganı bulunmaktadır.





Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda