5.04.2015

Şehzade Eğitimi Ve Perakende



Tüm perakendeciler mağazalarını emanet edecek, satışlarını, müşterilerini, karlılıklarını arttıracak, personellerini yönetecek ve sıfır sorun getirecek bir Mağaza Müdürü arayışındadırlar.

Bunun için mesleki ve kişisel yetkinlikler adı altında bir sürü yetkinliklere sahip çalışan arayışında bulunurlar. Ürün bilgisi çok iyi olan, İnsan Yönetiminde başarılı, İletişimi kuvvetli, Analiz ve Problem Çözme, Karar Alma, Sonuç Odaklılık , Organizasyon ve Planlama , Müşteri Odaklılık , Satış Odaklılık , Öğrenme ve Gelişmeye Açıklık vb. gibi yetkinliklerine sahip olsun.

Şirketine kendisini adasın, çalışma saatleri ile ilgili sorunu olmasın, Yeri geldiğinde her işi yapabilsin, para ile ilgili duygusal bir bağı olmasın.

Hazırda, böyle bir insan yok. Olmasını da beklemek beyhude bir çaba. Peki bir iyi bir Mağaza Müdürün de yukarıda ki yetkinliklerin olması gerekmiyor mu ?

Evet gerekiyor. O zaman ne yapmamız lazım ?

Mağaza Müdürleri Perakendecinin geleceğidir. Tabiri caiz ise Perakendenin Şehzadeleridir.

 Tarihte bakıldığında taht oyunları hariç, önce kimin Şehzade olacağına onların yetkinliklerine bakılarak karar verilir. Sonra devlet işleri için en iyi hocalar tarafından yetiştirilir, eğitimler alır ve daha sonra ufak bir vilayeti yönetmesi için sancağa gönderilirler ki devlet yönetimine hazır olsunlar.

Perakendeci önce şehzadelerini iyi seçmeli, ( Assessment ) eksiklerini ve güçlü yanlarını bilmeli ve buna göre onları eğitmeli ( Kişisel ve mesleki yetkinlik bazlı eğitim ), İyi vezirler onlara eşlik ( Koçluk ) etmeli ve Ufak bir sancak ( Mağaza oryantasyonu) başlayarak onu geliştirmeli. Hep bir sonraki yönetime ( Terfi oryantasyonu )hazırlanması sağlanmalıdır.

Bu kadar yapılan yatırımdan sonra yapılacak en önemlisi şey ise ona sahip çıkmak. Onun bağlılığı, iş şevkini ve çabasını artırmak için maddi, manevi onun yanında olmak.

Şehzadeleri güçlü olmayan her imparatorluk bir gün çökmeye mahkumdur.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda