31.05.2015

Vakko da Mobil Ödeme Devri



Vakko, BKM Express’le işbirliğine giderek mağaza içinde mobil alışveriş dönemini başlattı. Yeni sistemle, tüketicilerin kasaya gitmesine gerek kalmayacak.
Perakende sektörüne yeni bir soluk getirecek uygulama ile ilgili bilgi veren BKM CEO’su Soner Canko “BKM olarak odaklandığımız temel noktalardan bir tanesi de web ve mobil üzerinden yapılan işlemleri geniş kitlelere yaymak. Vakko ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği, BKM Express olarak perakende sektörüne giriş için çok önemli bir adım” dedi.
Alışverişlerde mobil ödemenin payının 2014 yılının son çeyreği itibariyle kayda değer bir artış gösterdiğini söyleyen Canko, “E-ticaretin ardından akıllı cihaz pazarının gelişmesi ve yaygınlaşmasıyla mobil ticaret de giderek büyüyor. Buna paralel olarak mobil ödemeler de artıyor. Türkiye’de online perakendede mobil ödemenin payı şimdilik yüzde 17 seviyesinde. İki yıl içerisinde bu rakamın 30’a çıkmasını bekliyoruz. BKM olarak, ülkemizdeki kart kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmak, alışverişte ödemelerini “basitleştirmek” için çalışıyoruz. Çalışmalarımızı “basit yaşa, basit öde!” sloganımız çerçevesinde sürdürüyoruz” diye konuştu.
Kasa tüketicinin ayağına geliyor
Vakko’da sunulan yeni sistem sayesinde, Vakko dostlarının daha fazla konfora kavuşacağını belirten Vakko CEO’su Jaklin Güner ise, “Vakko olarak, 75 yıldır olduğu gibi, sektöre yön vermekten ve bir ilki gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz. Tüketiciler artık daha fazla hız, esneklik ve konfor arar hale geldi. Tabi ki perakende sektörü bu değişimden etkilenen öncelikli sektörlerden biri oldu. Bizler, Vakko olarak, her zaman müşterilerimizle bire bir iletişimde bulunmayı, fiziki kanallarımızla tüketicilerimize dokunurken, dijitali göz ardı etmemeyi, böylelikle bütünsel bir deneyim yaşatmayı ilke olarak edindik” dedi.
Sistem nasıl işliyor?
Vakko Zorlu’da başlayan mağaza içi ödeme sisteminde, işyerinin mobil uygulaması, Google Play ve AppStore’dan indirilebilen BKM Express dijital cüzdan uygulaması kullanılıyor. Müşteri alışverişini tamamladıktan sonra kasaya gitmesine gerek kalmadan satış danışmanı tablet üzerinden saniyeler içerisinde ödeme alabiliyor. Satış danışmanı tablet üzerindeki işyeri uygulamasına tutar bilgisini giriyor. İşyeri uygulamasında bir QR kod oluşturuluyor. Müşteri, BKM Express uygulaması içerisinden “QR Kodla Ödeme” seçeneğini seçerek tabletteki QR kodu tarıyor. BKM Express içerisinden ödeme yapacağı kartını ve taksit sayısını seçtikten sonra kendisine gelen SMS OTP (tek kullanımlık şifre) ile işlemi onaylıyor. Böylece mağazanın herhangi bir bölümünden ürün alan müşteri, kasa kuyruğuna girmeden, mağazanın herhangi bir noktasından ödeme yapabiliyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda