24.06.2015

Bay Gross Çalışma Şartları



Avrupa sektörün de olduğu gibi yakın tarihte,gross perakendeciliği ülkemizde de hızlı bir şekil de büyümeye başladı.Gross marketler diğer marketlere nazaran,toptan ürünleri daha ekonomik fiyatlara satışı esas alırlar.Ülkemiz de en büyük Gross market olarak Metro'yu örnek verebiliriz.

Bu yazımız da yerel bir Gross olan Bay Gross Marketin çalışma şartlarını ele alacağız.Firmanın satış mağazaları Ankara ilimiz de bulunmaktadır.Tabii merkez olarak da Ankara merkezli bir firmadır Bay Gross.Dönemin büyük zincirlerinden olan Çelikler Marketin sahipleri tarafından kurulmuştur.

Firmanın günlük mesai saati çay ve yemek molası dahil 10 saat olarak belirlenmiştir.Hafta da bir gün izin ve yılınızı doldurmanız durumun da senelik izin hakkına sahip olursunuz.Zaman zaman tam gün çalışmak zorun da kalabileceğiniz firma da,bu tam gün yani fazla çalışmalar için herhangi bir mesai ücreti almanız söz konusu değildir.Zira Bay Gross personeline mesai ödemesi yapan bir firma değildir.

İki vardiya halinde çalışan personellerden akşam vardiyasına kalanlar,firmanın personeller için tahsis ettiği servis araçları ile evlerine kadar bırakılır.Diğer yani sabah vardiyası ise,kendi imkanları ile evlerine gitmektedir.
Ücret konusuna gelecek olursak,firmanın rakiplerine oranla biraz daha bonkör davrandığını belirtmekte fayda var.

Orta reyon ve kasiyer olarak çalışanlar asgari ücretten %30 daha fazla ücret almaktadır.Kasap,Manav ve Şarküteri olarak çalışanların maaşı ise asgari ücretten %60 daha fazladır.Ayrıca firma da prim sistemi uygulanmaktadır.Mağazaya verilen hedef ciroların aşılması durumun da,personel prim ödemesi almaya hak kazanır.

Mağaza Müdürü ve Yardımcısının maaşı ise,tezgahtar maaşlarının yaklaşık iki katıdır.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda