14.07.2015

En Çok Alışveriş Mesai Saatlerinde



e-Ticaret platformu hepsiburada.com, Ramazan ayındaki online alışveriş alışkanlıklarını analiz etti. Yapılan analize göre en çok alışveriş yapılan zaman dilimi olarak mesai saatleri öne çıktı. Ramazan ayında online alışverişler sahur saatlerinde de hareketleniyor. Ramazan ayında gece 01.00-03.00 saatleri arasında yapılan satışlarda artış yaşanıyor.
Ramazan ayında online satışların en yoğun olduğu zaman dilimi olarak mesai saatleri öne çıktı. 10.00-18.00 saatleri arasında online alışveriş yoğunluğu artarken, en çok alışveriş yapılan iller ise sırasıyla; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Kocaeli oldu.
Sahur saatlerinde de alışveriş hareketli
Ramazan ayında online alışverişler sahur saatlerinde de hareketlendi. Ramazan ayında gece 01.00-03.00 saatleri arasında yapılan satışlarda artışlar yaşandı. Sahur saatlerinde %70 oranında erkek, %30 oranında kadın müşteriler alışveriş yapıyor.
Kitaplar en çok satılan ürünler arasında üst sıralarda
Hepsiburada.com’da Ramazan ayında adet bazında en çok satılan ürünlerde ilk sırada deterjan ve temizlik malzemeleri bulunurken, kitaplar ikinci sırada yer alıyor. Bu ürünleri, araç bakım-temizlik malzemeleri, sofra-mutfak gereçleri ve bebek bezi takip ediyor. Ayrıca cep telefonları, deodorantlar, tablet bilgisayarlar ve parfümler en çok satan ürünler arasında bulunuyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda