23.07.2015

Perakende Yasası Çıktı Ama



Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu yılın ocak ayında yürürlüğe giren "Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun"un etkisinin esnaf ve sanatkarda daha hissedilmediğini belirtti.

Palandöken, "Perakende yasasının yönetmelikleri hazırlanarak, piyasanın kuralları bir an önce hayata geçirilmeli" değerlendirmesinde bulundu. Palandöken, yazılı açıklamasında, AVM sayısının 2018 itibarıyla 421'e, toplam alanın da 12,8 milyon metrekareye ulaşmasının beklendiğini kaydetti.

 25 bin metrekarelik AVM'lerin artık küçük ölçekli olarak nitelendirileceğini ifade eden Palandöken, "Önümüzdeki süreçte otel, rezidans, hipermarket, kültür merkezi ve AVM birleşiminden oluşan devasa AVM'lerin art arda geldiğini göreceğiz.

Perakende yasasının yönetmelikleri hazırlanarak, piyasanın kuralları bir an önce hayata geçirilmeli" değerlendirmesinde bulundu.
Büyük şehirlerdeki AVM yoğunluğunun olumsuzluğuna değinen Palandöken, şunları kaydetti: "Her sermayesi olanın rant için, kira için kolayca yapacağı iş gibi görüldüğünden mantar gibi AVM bitiyor her yerden. Çevreye, esnaf ve sanatkara, vatandaşın cebine verilen zararı kimse hesap etmiyor. İstanbul'da 37, Ankara'da 11 AVM işlevini yitirdi.

Perakende yasası çıktı ama esnaf ve sanatkar olarak etkisini daha hissetmiyoruz. Yaşlanan, atıl duruma düşmüş batan AVM'leri konuşmamak için perakende yasasının düzenlemelerinin bitirilerek bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz."

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda