20.07.2015

TeknoSA’dan Bir İlk



TeknoSA, kendi akıllı telefon ve saatini piyasaya çıkararak Türkiye teknoloji perakendeciliği sektöründe yine bir ilki gerçekleştiriyor. 2000 yılından bu yana “Herkes için Teknoloji” felsefesi ile hareket eden ve bugün teknolojiyi Türkiye’nin 81 iline götüren TeknoSA, Preo markasıyla kendi ürünlerini tüketicilerle buluşturacak. Preo P1 akıllı telefon ve Pwatch akıllı saat modeli, 16 Temmuz itibariyle Türkiye’nin 81 ilindeki TeknoSA mağazalarında ve online alışveriş sitesi teknosa.com’da satışa sunulacak.
15’inci yılında yeni atılımlarla müşterilerine sunduğu kesintisiz deneyim ve teknolojide entegre hizmet anlayışını güçlendirmeyi hedefleyen TeknoSA, yılın ilk çeyreğinde, önce kendi markasıyla mobil iletişim hizmeti vermeye başladı. Şimdi de kendine ait özel markalı ürünlerle Türkiye’de teknolojiye erişimi daha da kolaylaştırmayı hedefliyor.

“Tüm teknolojik ihtiyaçların tek adresi olmayı hedefliyoruz”
TeknoSA’nın kurulduğu günden bu yana Türkiye’de herkesin teknolojiye erişimini kolaylaştırdığını, teknolojinin tüm evlere girmesinde önemli bir rol üstlendiğini dile getiren TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan; “15 yıllık birikim ile şimdi daha fazlasını yapmak için kolları sıvadık. Sunduğumuz ürün ve hizmetleri, tüketicilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda çeşitlendirmek, herkesi akıllı cağın teknolojileriyle buluşturmak yönünde atılımlara imza atıyoruz. TeknoSA Mobil’i TeknoSA güvencesi ve avantajlarıyla müşterilerimize sunmak, bu doğrultuda atılmış önemli bir adımdı. Şimdi ise markalı ürünlerimiz TeknoSA Preo P1 model akıllı telefon ve Pwatch ile yine bir yeniliğe imza atıyoruz. Türkiye’nin 81 ilindeki mağazalarımız, teknosa.com ve mobil uygulamalarımızla yılda 200 milyonu aşkın ziyaretçi ağırlıyoruz. 4,5 milyonu aşkın Turuncu Kart sahibi müşterimiz var. Türkiye’de teknoloji ihtiyaç ve eğilimlerini en iyi analiz eden şirketlerden biriyiz. Bu birikimi de tüketicilerin beklentilerine göre tasarlanan akıllı telefon ve saat ürünlerimizle taçlandırmak istedik. Bu yatırımlarla TeknoSA’nın, bugün ve gelecekte tüm teknolojik ihtiyaçların ‘Tek Adresi’ olmasını hedefliyoruz.” diye konuştu.
Tüketicilerin ihtiyaçları dikkate alınarak geliştirildi
Geliştirme aşamasında tüketicilerin beklenti ve ihtiyaçları göz önüne alınan Preo P1 akıllı telefon, ileri teknoloji özellikleriyle dikkat çekiyor. P1, ekran, kamera ve pil gibi detaylarda güçlü bir ürün. LTE yani 4G uyumlu. 5 inç ekran, 13 megapiksel arka, 5 megapiksel ön kamera çözünürlüğü ve standart 8 GB hafıza gibi özellikleri bulunan PREO P1, 749 TL’ye tüketicilerle buluşacak. TeknoSA’nın bir diğer Private Label ürünü Preo Pwatch ise sağlıklı ve hareketli bir yaşam arzu edenler için tasarlandı. Adım sayma, mesafe takibi, harcanan kaloriyi gösterme, uyku düzenini ve kalitesini takip etme ve vücut kitle indeksini ölçme özelliklerinin yanı sıra diyet programı yapabilmeye de imkân tanıyor. Farklı renkli kayışlarıyla modayı da beraberinde getiren Pwatch, 99 TL’lik fiyatıyla meraklılarını sevindirecek.
Lansman dönemine özel olarak, Preo P1 telefon ve Pwatch akıllı saat birlikte 799 TL’den satışa sunulacak.  Ayrıca, 24 ay taahhütlü TeknoSA Mobil hattını alan veya hattını TeknoSA Mobil’e taşıyanlar, Preo P1 telefona 350 TL’ye varan indirimle 399 TL’ye sahip olabilecek. Yine bu dönemde Preo P1 telefon alan müşterilere Preo markalı kılıf hediye edilecek.
“Akıllı ürünü olmayan kalmasın”
Bülent Gürcan, TeknoSA markalı ürünlerle ilgili hedeflerine dair şöyle konuştu: “Bilgiye erişimi kolaylaştıran, kesintisiz iletişim ve nesnelerin interneti döneminde daha iyi bir yaşam vaat eden akıllı ürünlerin, giyilebilir teknolojilerin Türkiye’de herkese erişmesini istiyoruz. Emarketer.com tahminlerine göre 2015 için Türkiye’de cep telefonu kullananlar içinde akıllı telefon penetrasyonu yüzde 50 seviyelerinde. Batı Avrupa’da bu oran yüzde 66’yı geçiyor. Bu da bize potansiyeli gösteriyor. Türkiye’nin lider teknoloji perakende şirketi olarak, tüketiciye daha fazla değer sunmak için hem özel markalı ürünler hem de diğer yenilikçi işlerle fark yaratmaya devam edeceğiz.”
“Büyümeyi akıllı telefonlar sürüklüyor”
Türkiye Tüketici Teknolojisi Ürünleri pazarı hakkında da bilgi veren Gürcan, şunları söyledi: “Pazar, 2015 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14 büyüdü ve 9,4 milyar TL ciroya ulaştı. Bu dönemdeki yüzde 23’lük büyüme hızıyla Telekom kategorisinin büyümenin lokomotifi olduğunu görüyoruz. Burada akıllı telefonlar ön planda. Önümüzdeki dönemde de yeni modeller, 4G ve 5G’nin etkisiyle de büyümenin yine akıllı telefonlar odağında gerçekleşmesini bekliyoruz. PREO P1 ile akıllı telefon pazarına girmemizin önemli nedenlerinden birisi de bu. Bununla birlikte özel markalı ürünleri sadece akıllı telefonla ve akıllı saat ile sınırlı değerlendirmiyoruz, farklı kategoriler de gündemimizde.”
Preo P1’in özellikleri
Ekran: 5” HD (1280*720)
Kamera: 13 MP
Ön Kamera: 5 MP
İşlemci: 1.2 Ghz Dört Çekirdek (QUALCOMM)
Yazılım: Android 4.4
RAM: 1GB
Hafıza: 8 GB
Artırılabilir Hafıza: 32 GB
Pil: 2400 mAH
4G var
PREO Pwatch’un özellikleri
Saat
Takvim
Batarya göstergesi
Değişebilir kayışlar
Adım takibi
Mesafe takibi
Kalori takibi
Uyku düzeni takibi
Uyku kalitesi ölçme
Su geçirmez ip67
Bluetooth 4.0
Sağlıklı kayış
Diyet programı yapabilme
Bmi ölçümü
Hareketsizlik ikazı
Su içme ikazı
Programlanabilir alarmlar
Titreşim
Gelen arama uyarısı (android ile)
Gelen mesaj uyarısı (android ile)
Oled ekran
Değişebilir kayışlar (9 renk kayış seçeneği)

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda