21.07.2015

Walmart'tan Tatlı Atağı



Faruk Güllüoğlu, dünyanın en büyük perakende zinciri Walmart’ın tedarikçi listesine girdi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, “ABD’ye baklava ihraç ediyoruz. Walmart’ın tedarik listesine girmeyi başardık. Bizden çikolata kaplı lokum, fıstık ezmesi ile fıstıklı ve cevizli baklava almaları için görüşüyoruz. Ayda 1 konteyner ürün alıp 238 mağazalarında satacaklar. Hedefimiz bütün Walmart mağazalarına girmek. Yılbaşından sonra ürün vereceğimizi öngörüyoruz.” diye konuştu.
Anadolu’ya açılıyor
Şu anda Türkiye’de 63, yurt dışında 4 mağazayla müşterilerine ulaştıklarını kaydeden Güllü, “Yurt dışında Kıbrıs, Azerbaycan ve Estonya’da şubelerimiz var. Estonya soğuk ve 6 ülkeye yakın… Oradan çevre ülkelere açılma planımız var. Litvanya, Letonya, Finlandiya öncelikli hedeflerimiz olacak. Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Amerika’dan talep var ama acele etmiyoruz. 2016 yılında yeni bir ülkede mağaza açmış olmayı planlıyoruz.” dedi.
Türkiye’deki 63 mağazanın 58’inin İstanbul, 5’inin Antalya’da olduğunu anlatan Faruk Güllü, bu iki il dışında Kayseri ve Ankara’da mağaza açmaya hazırlandıklarını belirtti. Güllüoğlu, şöyle devam etti: “İstanbul ve Ankara’dan sonra rotamız Kayseri ve Ankara. Kayseri’de 12, Ankara’da 25 mağaza operasyonumuz olacak. İki bölgede de üretim tesisi kuracağız. Sonrasında İzmir gelecek. Bu planımıza 2016 yılında Kayseri’den start vereceğiz. 2015 yılını yurtiçinde 75 mağaza ile kapatmayı hedefliyoruz.”
2014’te yüzde 36 büyüdü 100 milyon TL ciro elde etti
Güllü, ramazan ayında talebi karşılayabilmek için Merter’deki üretim alanını bin 500 metrekare büyüttüklerini belirtti. Güllü, sözlerine şöyle devam etti: “Geçen yıl olağanüstü bir taleple karşılaşarak Ramazan ayında 52 mağazamızda 147 bin kilo satış gerçekleştirmiştik. Sadece Arife günü 3 bin tepsi baklava satışıyla günlük bazda da Türkiye rekoru kırdık. Merter tesislerimizde sadece Arife günü için 70 kişilik ekip 24 saat çalışarak 3 bin tepsi taze ve el açması baklava üretti. Bu talebin bu yıl büyüyerek devam etmesini bekliyoruz. Bu yılki hedefimiz 185 bin kilo baklava satışına ulaşmak. 2014 yılını yüzde 36 büyüme ve 100 milyon TL ciro ile kapattık. Bu yıl ciro hedefimiz 140 milyon TL. 2015’te miktar bazında toplam 1 milyon 350 bin kilo baklava üreteceğiz. Bu, yüzde 35 büyümeyi ifade ediyor. Geçen yıl 1 milyon kilonun üzerinde baklava üretimi yapmıştık.”
Gelecek nesil arkadan geliyor
Güllü, ailede 6’ncı neslin de işe başladığını söyledi. Güllü, “Ailemiz 150 yıldır baklava yapıyor, 24 yaşındaki oğlum bizimle çalışmaya başladı. Diğer iki oğlum ise Kübban adlı restoranımızda yetişiyor. Eşimin ailesi de baklavacı… Yeni ürünlerimiz en son bizim eve gider, oğullarımdan onay alırsa satışa çıkar.” dedi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda