11.08.2015

Bölge Sorumlusu Nedir Ne İş Yapar?




Geçmiş zaman da,farklı perakendecilerin personel ve yani mağaza müdürü çalışma şartlarını inceledik.Lakin Bölge Sorumlusu,diğer adı ile Bölge Müdürü nedir,ne iş yapar ve çalışma şartları ne şekil de olur bu konulara hiç girmedik.İşte bu yazımız da sitemizi ziyaret edenlerin merak ettiği bir konuya değineceğiz.Yazımızın hemen başın da belirtelim ki,A101,Bim,Şok gibi marketler de Bölge Sorumlusu,diğer perakendeciler de genel de Bölge Müdürü olarak bilinen iş kolu,isim olarak farklı olsa da,sonuç itibari ile aynıdır.

Bölge Sorumlusu/Müdürü Ne İş Yapar?

Bölge sorumlusunun ilk görevi her ne olursa olsun,kendi kontrolündeki mağazaların çalışma düzenini sağlamaktır.Bu önemli görevden sonra mağazaların;aksaklıkları,giderleri,personel eksikleri,personelin ihtiyacı ve mağaza satışları temel de olmak üzere,daha bir çok konu ile Bölge Sorumlusu ilgilenmektedir.Kısaca mağazalar da,oluşabilecek bir aksaklıktan ötürü,Patron'a rapor sunabilecek kişi,Bölge Sorumlusudur.

Bölge Sorumlusu/Müdürü Gün de Kaç Saat Çalışır?

Bu kavram görecelidir.Şayet Bölge Sorumlusu olmayı kabul ettiyseniz,zaman mefhumu sizin için pekte önemli olmamalı.Zira Bölge Sorumlusunun belli bir çalışma saati yoktur.Gün olur akşam 18:00 da ev de olabilirsiniz.Gün olur 24 saat ayakta kalmanız gerekebilir.

Bölge Sorumlusu İzin Kullanır mı?

Bu durum da çalışma saati gibidir.Bazı yerel marketler de bölge sorumlusu,iki hafta bir izin kullansa da,genel de Pazar günleri Bölge Sorumlularının dinlenme günüdür.

Bölge Sorumlusu olarak Çalışılabilecek En iyi Marketler?

Tabi ki,yerel marketler bir lise yapılsa en son sıralar da yer alıyor.Migros,Beğendik,Kipa,Real,Carrefoursa ve indirim marketleri olan A101-Bim-Şok çalışma bakımı açısından en tepedeki perakendecilerdir.Bu marketler genel de Bölge Sorumlularına yüksek modelli araçlar tahsis etmektedir.

Bölge Sorumlusunun Maaşı Ne Kadardır?

A101,Bim ve Şok gibi marketler Maaşlar 4.000-5.000 TL + Prim şeklindedir.
Diğer Migros,Beğendik,Kipa,Real,Carrefoursa gibi perakendeciler de ise 4.500-6.500 TL aralığındadır.
Yerel Marketler de ise 4.000-6000 TL aralığın da olmasına karşın,bazı yerel market ayrıca maaşlara ek prim de vermektedir.

72 yorum :

  1. Ortaokul mezunu A101 de bölge sorumlusu olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki olabilir.Perakende diploma ile yürüyen bir iş kolu değildir.Yöneticilik sabır,emek ve alınteri ister bu sektörde.

      Sil
  2. kaç yılda bölge sorumluluğunu veriyor ilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıl vermek yanlış olur,zira ilk işe Bölge sorumlusu olarak da başlayanlar var.Lakin genel de 10 yıla yakın hizmet verenleri seçen bir yapı Bim.

      Sil
  3. orta okul mezunu bölge sorumlusu olamaz arkadaş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlkokul mezunu bile olabilir.Bu işin tahsil ile ilgisi yok.

      Sil
  4. Bölge sorumlusu derken nasıl bir bölgeden bahsediyoruz ege bölgesi sorumlusu mu yoksa bir il'i parsellere ayırıp birkaç mahalleden oluşan bir bölgeden mi bahsediyoruz??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğiniz ikinci örnek bizim bahsettiğiniz "Bölge sorumlusu veya Bölge müdürü" manalarına daha uygun.Zira genel bir bölge değilde,mahalle veya bir birine yakın olan şubeler ile ilgili olabilen diyebiliriz.

      İlk örnek verdiğiniz daha kapsamlı bir makam.

      Sil
  5. Mağaza müdürünü bölge müdürüne şikayet edebilir miyim

    YanıtlaSil
  6. Slm.. bim e toptancılar dan ürün aliyor mu alirsa bölge müdürü le mi iletişim e geçilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle almıyor.Bim,doğrudan tedarikçiden ürün alıyor veya kendine özel markaları olarak yaptırıyor.

      Sil
  7. İşletme lisans mezunuyum 6 aylık farklı bir iş kolunda depo şefliği tecrübem var askerlik görevimi yenş yaptım direk bölge sorumlusu olarak mı başvurayım yoksa mağaza sorumlu yardımcısı olarak mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dogrudsn BS olarak başlamanız çok zor.Lakin MS olarak başvurursanız yükselmeniz mümkün.

      Sil
  8. İyi günler.birkaç sorum olucak:

    1) A101 de kariyer basamakları nelerdir? (En alttan en üste)

    2) bu basamakların güncel maaşları?

    3)her mağazada kesinlikle prim alınabilir mi?
    4)A101 her bölge sorumlusuna araç veriyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,normal personel olarak başlayıp genel karditanor dahi olabilirsiniz.Lakin zaman ve özveri ile.

      Maaşlar 2.100-10.000 TL arasıda değişiyor.

      Bölge müdürü maaşı 4.000-6.000 TL arasında değişiyor.Evet her mağaza prim alır.Ve evet araç tahsis edilir.

      Sil
  9. Merhaba size bir sorum olacak. Diyarbakır da yaşıyorum ön lisans pazarlama ve halkla ilişkiler mezunu şimdide kamu yonetimi son sınıfı dışardan tamamlamaya çalışıyorum. Askerliğimi yeni bitirdim.iş başvurusu yaptım ne zaman dönüş yaparlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde 3-25 gün içinde dönüş yapıyorlar.

      Sil
  10. mrb iskur üzerinde başvuru yaptim seçmelere cağirdilar baya bi yoğunluk vardi biz sizi arariz diyip yolladilar bugun A101 arama geldi diplomanizi alip işkura gelin dediler işe alimdim mi şimdi ???

    YanıtlaSil
  11. işkurla yeni işe başlayanlarin maaşlari ne kadar?

    YanıtlaSil
  12. mrb iyi aksamlar a101 iskur uzerinden alindim iş baslamak icin sizi ariyacam dediler ve iskurdaki yönetici 3 ay boyunca 12.45 gelinecek ve aksam kapanisa kalacak dediler vardiya sistemi olan bir isyerinde neden surekli aksam vardiyasina kalacaz

    YanıtlaSil
  13. Yanıtlar
    1. Merhaba,vardiya konusu göreceli yani sizin çalışma vardiyalarını kendi imkanlarına göre ayarlama haklarına sahipler.İşe alınmanız durumunda 3 ay dan daha az bir süre akşamcı çalışmanız söz konusu olabilir.

      Sil
  14. İki yıllık ön lisans mezunuyum.açıktan ise 4.sınıfı okuyorum. 5 gün önce bime kadrolu olarak girdim. Çok şükür çok memnunum.

    YanıtlaSil
  15. A101 bölge sorumlusu olarak başvurdum ve cebaveb; Perakende Sektörünün lider şirketlerinden A101 Yeni Magazacılık A.Ş. Bölge Sorumlusu Pozisyonları için başvurunuz olumlu değerlendirilmiş ve hazırlanan sınava katılımınız uygun bulunmuştur. Şeklinde bir sınav linki göndereyim. Sınavı cevaplayıp gönderdim. Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklemeniz gerekiyor.Zira sizin ile bir kaç kez görüşmek isteyebilirler.

      Sil
    2. Üniversitede hangi bölümü okuduğunuzu öğrenebilirmiyim

      Sil
  16. Kayseride ikamet ediyorum.

    YanıtlaSil
  17. Beni direk bölge sorumlusu olarak çağırdılar görüşmeye acaba süreç nasıl işliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi üniversite bölümünü okuduğunuzu öğrenebilirmiyim

      Sil
  18. Merhabalar, Nisan aynın başında yapılan bölge sorumlusu sınavına girip ve ardında görüşmeye giden var mı? Ve hangi il? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A101 bölge sorumlusu için sınava girip İzmir'de mülakata gitmiştim.simdi İstanbul a tekrar görüşmeye çağırdılar.

      Sil
  19. İyi günler. Ben lisans mezunuyum. Bim şirketine kendi internet sayfalarından başvuruda bulundum. 31 Mayıs Cuma günü telefon ile görüşmeye çağırıldım fakat askerde olduğum için gelemeyeceğimi 4 Haziran günü terhis olup o gün görüşebileceğimi söyledim. Bayramdan sonra sizi tekrar arayıp görüşme sağlanacağı söylendi. Tekrar geri dönüş olur mu ve kasiyer olarak mı başlatıyorlar yoksa lisans mezunlarını mağaza sorumlu yardımcısı mı yapıyorlar ? Son sorumda lisans mezunlarının yükselmesi nasıl oluyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,evet tekrar ararlar,sizi mağaza sorumlusu yardımcısı olarak başlatabilirlar.Daha sonra ise sınavlar ile yükselmeniz söz konusu.

      Sil
  20. Merhaba.A101 lerde Bölge Satış Müdürü pozisyonun görevleri ve maaşı hk.bilgi verebilirmisiniz rica etsem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göreveleri hemen hemen her maeket ile aynı.Başta satışlar ve mağaza denetlemeleri ve daha sonda personel çalışma kontrolleri.Maaşlar ise 5500-8000 TL arasında degişiyor.

      Sil
  21. Merhaba a101de calisiyorum bolge sorumlumuzla ufak bi tartisma gecti aramizda magzamda kimseyle hicbir problemim yokken beni baska magzaya kalici olarak gondermek istiyo ne yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönderme sebebini size yazılı olarak tebliğ etti mi?Ettiyse sebep nedir?Yani gönderme sebebini kagitta da dile getirmiş mi?

      Sil
  22. Merhabalar Önlisans mezunuyum ve lisans eğitimi alıyorum şuan.
    1-Okulu dondurup bimde çalışmaya karar verdim sizce iş nasıl ilerler. yani sorunsuz bir şekilde çalıştığımı düşünün yükselmeler nasıl olur? Kaç ayda mağaza sorumlu yardımcı yada mağaza sorumlusu olurum?
    2-Birde bölge sorunlusu yada bölge satış müdürlüğünü düşünüyorum. Sizde dışarıdan hangi bölümü okumalıyım ki yükselmemde bana yardımcı olsun?
    3-Ayrıcabölge sorumluğu ne göre seçilir şartları nelerdir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,personel olarak başlarsınız 6-12 ay arasında çalışırsanız MSY olursunuz.Genelde ikinci yılını doldurmuş MSY'lerden MS,olabiliyor.Lakin bu yükselmelerin hepsi şirket içi sınavlar ile mümkün.BS için net bir şey söylemek zor,genelde uzun yıllar çalışmış personellerden seçiliyor olsada,her personel BS olamıyabiliyor.Açıkcası tahsilli olmanız bir avantaj,lakin bölüm için bir tercih veya avantaj çok fark etmiyor.

      BöLge sorumlularını genel merkezde görev yapan satış pazarlama direktörleri ve genel kordinatörler atıyor.

      Sil
  23. Mrb lise mezunuyum a 101 veya bime başvursam hangi pozisyonda işe başlarım cevapalrsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  24. Kaç senede bs olunabiliyor acaba a101 de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde 5 yılın üzerinde bazende 10 yılın üzerinde çalışanlardan seçilir BS'ler.

      Sil
  25. önlisans mezunuzyum 5 yıllık kasiyerlik deneyimim var bölge sorumlusu olarak basvurabilirmiyim bu arada yas sınırı varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvurabilirsiniz lakin,markat deneyimizin de olması gerek.

      Sil
  26. Merhaba, ben gıda mühendisliği bölümünden yeni mezun oldum. Şok markete başvuru yapmak istiyorum. Stajlar dışında iş tecrübem yok. Beyaz yaka olarak hangi bölümden başvuru yapmam gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,genel merkeze giderek açık pozisyonları öğrenebilirsiniz.Mağazalardan başvuru yaparsanız personel kadrosunda işe başlarsınız.

      Sil
  27. Merhaba izmirde yaşıyorum ilk okul mezunuyum başvuru yapabilir miyim acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,yapabilirsiniz lakin kriterleri sağlayamadığınız için dönüş olmayabilir.

      Sil
  28. 2 senelik pazarlama bölümü okuyorum dışarıdan bime girersem hangi pozisyonda işe başlarım okulum bitince bölge şorumlusu olabilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Personel olarak başlarsınız.Tabii işinizi severseniz ve çalışkan biriyseniz 1-2 sene içinde yönetime geçebilirsiniz.

      Sil
  29. a101 de görüşmeye çağırdılar görüştüm tamam dediler kağıtlarını yaptır gel dediler yaptırdım sözleşmeyi de imzaladım ama daha çağırmadılar neden acaba yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
  30. beni a101 de görüşmeye çağırdılar olumlu geçti kagıtlarını yaptır gel dediler herseyi yaptırdım verdim sözleşmeyi imzaladım biz sana dönüş yapacaz dediler daha dönmediler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrak verdiyseniz kesin işe başlarsınız.Bu konuda emin olun.

      Sil
  31. ne zaman başlarım acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar uzun sürmemesi gerek.Tekrar merkeze bilgi verin.Zira başlamanız gerekiyordu çoktan.

      Sil
  32. başlar mıyım yoksa başka işe mi bakayım böyle yapmamaları gerekiyirdu evrakları falan. hepsini teslim etmiştim 3 hafta önce yarın git başla dediler sonra aradılar biraz bekliyceksin dediler

    YanıtlaSil
  33. evrakları teslim edeli 2 hafta oldu normalde baslayacaktım ama merkezden bi sorun çıkmış bölge sorumlusu beni aradı biraz beklemen gerekiyor dedi kesin alıcam seni dedi beklemelimiyim beklesem çok bekler miyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleyin zira evrak vermek demek kesin işe alındınız manasına gelir.Bir kaç gün daha sabredin.

      Sil
  34. Kesin alırlar mı perakende kulis bey

    YanıtlaSil
  35. perakende kulis bey ben bölge sorumlusunu aradım bana kızdı beni ise alır mı acaba

    YanıtlaSil
  36. Bölge müdürü olmak için nasıl başvuru yapılır BİM’e yada a101 e

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel Merkez'den başvuru yapabilirsiniz.Genel Merkez adreslerini mağazadan almanız mümküm.

      Sil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda