14.08.2015

Coca-Cola'da Önemli Atama



Coca-Cola Şirketinde gerçekleşen üst yönetim değişikliği ile Coca-Cola Şirketi Avrupa Grubu Başkanı James Quincey hemen geçerli olmak üzere şirketin küresel iş birimlerinden sorumlu Başkan ve COO’su olarak atandı. Quincey yeni görevinde Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Muhtar Kent’e bağlı olacak. Üst yönetimde gerçekleşen değişiklik ile ilgili “James şirkette 20 yıla yaklaşan kariyeri süresince etkileyici stratejik ve ticari başarılara imza attı.” diyen Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Muhtar Kent şöyle devam etti: “Ekibini geliştirme ve onlara ilham verme konularında güçlü bir geçmişi olan başarılı ve güvenilir bir lider olduğunu kanıtladı. Daha önce açıkladığımız 5 stratejik adım ve 2020 vizyonumuz çerçevesindeki büyümemizi hızlandırmamızda James’in,başta Avrupa ve Latin Amerika olmak üzere küresel sistemimizdeki deneyimi çok değerli olacak.” Başkan Yardımcısı ve Coca-Cola International Başkanı Ahmet Bozer de Coca-Cola sistemindeki 25 yıllık başarılı kariyerinin ardından emekli olacak.

Stratejik hedefler ve geçiş süreci konularında Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent’e danışmanlık yapacak olan Ahmet Bozer, Mart 2016 yılına kadar şirket bünyesinde görev yapmaya devam edecek. Muhtar Kent, “Ahmet Bozer şirket bünyesinde 20 yıldan uzun sürede sayısız katkı yaptı. Coca-Cola International Başkanı olarak uluslararası ticari birimlerimizde ve ayrıca Afrika, Japonya ve Batı Avrupa bölgelerindeki şişeleme operasyonlarındaki dönüşüm süreçlerinde etkin rol oynadı. Bozer, Avrasya Afrika bölgesinde gelişmekte olan önemli pazarlardaki büyümenin sürdürülmesine ve Çin ve Japonya gibi önemli Asya Pasifik ülkelerindeki büyümenin güçlendirilmesine başarı ile liderlik etti.” diye konuştu.

Muhtar Kent şöyle devam etti: “Ahmet Bozer sistemimizdeki herkes tarafından mükemmel bir Coca-Cola lideri olarak hatırlanacak. Ahmet, benim için sadece çok önemli bir mesai arkadaşı değil aynı zamanda iyi ve değerli bir dosttur ve de öyle kalacaktır. Kendisine ve ailesine hayatlarındaki bu yeni dönemde başarılar ve mutluluklar diliyorum.” Ahmet Bozer, Coca-Cola’daki kariyerine 1990 yılında Finansal Kontrol Müdürü olarak başladı. Coca-Cola Türkiye şişeleme operasyonu direktörlüğü, Avrasya Grubu ve 90 ülkenin faaliyetlere liderlik ettiği Avrasya Afrika Grubu Başkanlıkları başta olmak üzere Coca- Cola sisteminde çeşitli liderlik rollerini başarıyla üstlendi. Bozer, 2012 yılında Coca-Cola International Başkanı olarak atandı.

Ahmet Bozer Coca-Cola’ya katılmadan önce Atlanta’da faaliyet gösteren Coopers &Lybrand bünyesinde 5 yıl boyunca farklı denetim, danışmanlık ve yönetim rollerini üstlendi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Ahmet Bozer, yüksek lisansını da Georgia State Üniversitesi’nde yaptı.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda