26.08.2015

Kipa Hayallerini Gerçek Yaptı



Türkiye'yi yasa boğan Soma faciasında yaşamını yitiren maden şehidi Ali Yüksel'in ikiz çocukları Betül ve Furkan Yüksel, İzmir'deki Uzay Kampı'na katılarak hayallerini gerçeğe dönüştürdü.  Betül ve Furkan, 16-22 Ağustos tarihleri arasında katıldıkları 6 Günlük Yaz Kampı mezuniyet sertifikalarını Tesco Kipa CEO’su Bill O’Neill’den aldı.
9 yaşındaki kardeşlerden Betül, facianın birinci yıldönümünde babasının kabrine bıraktığı mektupta “Cennette mutlu bir şekilde bizi bekle babacığım. Ben pilot olacağım, senin yüzünü kara çıkarmayacağım.” satırlarını kaleme almıştı. 
Mektubun ardından Hürriyet Gazetesi'nin başlattığı “Soma'nın Hayalleri Var” kampanyası ile,  Betül ve astronot olmayı hayal eden ikiz kardeşi Furkan, perakende zinciri Kipa'nın sponsorluğunda İzmir'deki Uzay Kampı'na katıldı.

Astronot simülatörlerini kullandılar
Bu güzel deneyimin ardından düzenlenen mezuniyet töreninde ise, sertifikalarını Tesco Kipa CEO’su Bill O’Neill’den alan Betül ve Furkan’a, O’Neill ayrıca iPad’ler ile Pele imzalı bir top armağan etti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bill O’Neill, “Türkiye’ye geldiğimden beri katıldığım ilk büyük etkinliğin böyle anlamlı bir sosyal sorumluluk etkinliği olmasından mutluluk duyuyorum.” dedi.
O’Neill sözlerine şöyle devam etti: “Topluma katkı sağlamak, içinde bulunduğumuz topluluklarda 'iyi bir komşu' olmak, bizim açımızdan son derece önemli. Kendi çocuklarımız olarak gördüğümüz Betül ve Furkan'ı hayallerindeki uzay macerasıyla buluşturmuş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle örnek teşkil edecek bir işbirliği sergileyen Uzay Kampı yönetimine de teşekkür etmek istiyorum.” diye ekledi.

Mezuniyet törenine katılan Uzay Kampı Türkiye Direktörü Scott Woodham ise, “Uzay Kampı Türkiye sadece bir uzay bilimleri eğitim merkezi değil, aynı zamanda yetişkinlere ve maddi imkanı elverişli olmayan gençlere fırsatlar sunan, gençler arasındaki küresel arkadaşlığı teşvik eden bir yerdir. Tesco Kipa CEO’su Bill O’Neill ve şahsında tüm Kipa’ya Somalı öğrencilere verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyoruz. Kipa’nın göstermiş olduğu bu davranışla iki çocuğun rüyaları gerçekleşmiş oldu.” dedi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda