4.08.2015

Kipa'dan Yaz Boyu Gençler Ve Çocuklara Büyük Jest



Türkiye’nin önde gelen perakende zincirlerinden Kipa, Aile Kulüpleri aracılığıyla Ağustos ayı boyunca gençlere kendilerini geliştirme ve eğlenme fırsatı sunuyor.

Kipa, yaz başından bu yana devam eden bu etkinliklerle Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce gence ulaşmayı hedefliyor. Bu kapsamda Derince Kipa AVM, geçtiğimiz günlerde yazın en renkli etkinliklerinden birine ev sahipliği yaptı. Dünyanın en büyük gençlik organizasyonlarından AIESEC’in Kocaeli Üniversitesi’ndeki öğrencilerinin düzenledği AIESEC Kültürler Karnavalı’na 25 ülkeden 85 öğrenci katıldı.

Etkinlik kapsamında gençler kendi kültürlerini tanıttıkları standlar kurdu, yöresel kıyafetleri ile dans ederek el sanatlarını sergiledi. Konya Kipa Aile Kulübü ve Selçuklu Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle 14 Ağustos’a kadar devam edecek olan Kipa Yaz Okulu’nda ise çocuklara ve gençlere İngilizceden satranca, gitardan pilatese tam 28 farklı kursa katılma imkânı sunuluyor.

Balıkesir Aile Kulübü de, 200 engelli öğrencinin eğitim gördüğü Yeni Gülen Yüzler Rehabilitasyon Merkezi’nde Toplum Elçileri’nin de katılımıyla 25 engelli gençle renkli kil hamuruna baskı çalışması gerçekleştirdi. Balıkesir’deki bir başka etkinlikse 20-25 yaş arası engelli öğrenciler ile düzenlenen Ebru Çalışması Atölye Etkinliği’ydi. Benzer şekilde Yalova Aile Kulübü’nde de Heykeltraş Çağrı Özbay’ın desteğiye engelli öğrencilere ve velilerine yönelik “Engel Tanımıyoruz” temalı Kil Atölye Etkinliği düzenlendi. Yalova Aile Kulübü ve market çalışanları ise kentteki LÖSEV İyilik Tırı’na da stant desteği sundu. İyileşme sürecini tamamlayan çocuklar ve aileleri için uçurtma atölyesi düzenlendi; geleneksel çocuk oyunları ve palyaço eşliğinde yüz boyama etkinlikleri ile çocuklar keyifli vakit geçirdi.

Diğer yandan Kipa çalışanlarından oluşan Toplum Elçileri ise, Salihli’de bağ yaprağı toplamak üzere yola çıkan ancak geçirdikleri kaza sonucu yaşamını yitiren 15 işçinin çocuklarına ramazan bayramında giysi yardımı yaptı. Ağustos ayında ise Konya Ermenek’te şehit olan 18 madencinin hatırasını yaşatmak amacıyla Gökçeler Beldesi’nde kurulacak sosyal tesise kitaplık bağışında bulunulacak.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda