16.08.2015

Koçtaş Çalışma Şartları



Koçtaş,Koç grubuna bağlı ülkemiz de satış mağazası bazın de sayıca üstün bir yapı market zinciridir.Her ne kadar Koçtaş'ın da rakipleri olsa da,çalışanlar tarafından daha çok tercih edilmektedir.Bu yazımız da Koçtaş'ın Çalışma Şartlarını inceleyeceğiz.

Koçtaş'ın günlük mesai saati 8,30 saattir.Bu saatlerin 30 dakikası yemek molasıdır.Hafta da bir gün izin ve yılınızı doldurmanız durumun da,yıllık izin hakkız bulunmaktadır.

Şirkette fazla çalışmanız söz konusu değildir.Zira günlük mesainiz haricin de fazla çalışmanız durumun da,maaşınıza ek günlük ücretiniz üzerinden %50 zamlı bir ücret ile çalışıp,ay sonu bu ücretlendirmeyi maaşınıza ek olarak alırsınız.

Gündüz vardiyasına gelenler kendi imkanları ile,akşam vardiyasına gelenler ise servisle evlerine kadar bırakılmaktadırlar.Bunun haricin de ekstra bir yol ücreti verilmemektedir.Bunun dışın bir işçi fonu bulunmaktadır.Bu fon da şirket sizin için her ay 100 TL civarın da birikim yapmaktadır.İşten ayrılmanız durumun da,bu fonda biriken para size verilmektedir.Yıl da bir sefer olmak üzere personel kimlik kartınıza 150 TL değerin de cip para yüklenmektedir.Yemek ihtiyacı ise firma tarafından karşılanmaktadır.

Bayramlar maaşınıza ek bir ödeme alırsınız.Zira bu ödeme bayram harçlığı olarak da bilinir.Her yıl düzenli olarak kömür yardımı ücreti de almanız söz konusudur.Ayrıca firma da prim sistemi uygulanmaktadır.Mağaza geneline verilen kotanın aşılması durumun da,maaşınızın %10'u kadar bir ücreti prim olarak alırsınız.

Koçtaş Maaşları

Firmanın verdiği maaşlara gelecek olursak,yeni başlayan bir personel asgari ücretten %40 daha fazla bir ücret almaktadır.Bu ücret kişinin çalıştığı yıl,pozisyon ve tecrübesine göre artmaktadır.

Not:Yönetici olarak çalışanların maaşı asgari ücretin 4 katına kadar çıkabilmektedir.

Koçtaş Çalışma Şartları/Maaşları 2017



26 yorum :

  1. Fazla calisma soz konusu degildir denmis ama cogu zaman fazla calisiyorsunuz ve maasiniza yansimiyor. 1 saate 1,5 saat alacak olarak yazilir. Hamallik ve adam kayirma coktur herkes birbirinin tanidigi akrabasi. Gunlugunuz 20 tl ise bayramlarda 40 tl olur maasiniza yansir. Yenide girmis olsaniz 5 yillik calisanda olsaniz maasiniz ayni olur hatta eger tanidiksaniz maas mudure bagli oldugu icin 5 yillik adamdan fazla alirsiniz. Komur yardimi vs dedikleri ek ucret degil maas icindedir :) prim almaniz yilda belki 1 defa oda cok zor cunku tutmamasi icin yuksek tutuluyor hedef. Aksamlari servis evinize yakin geciyorsa sanslisiniz cunku yol parasi yok.

    YanıtlaSil
  2. Bu şirkete bağlı bir depoda çalştım beş para etmeyen bir şirket birde kurumsal şirketiz diye geçiniyor

    YanıtlaSil
  3. Yeni maaşlar, çalışma şartları, sosyal haklar nedir koçtaş ta.

    YanıtlaSil
  4. Ben de merak ediyorum yeni ücret politikalarını

    YanıtlaSil
  5. Tüm yan gelirler dahil 1.700-1.900 TL aralığın da ücretler değişiyor.

    YanıtlaSil
  6. En az personelle çok iş yapmayı hedefleyen bir kafa yapısı vardır.Göreviniz dahil her işe koşturursunuz.Yöneticilerin ense yaptığı elemanların çalıştığı adı kurumsal olan bir firmadır.Hakkınızı aradınızmı suçlu olursunuz.Çoğu vasıfsız adamın yöneticilik yaptığı bir şirkettir.

    YanıtlaSil
  7. elektrik teknikerleri ne kadar maaş alıyor

    YanıtlaSil
  8. Yıllarca çalışırsınız fazla çalışmak söz konusu değil diyorlar fakat size sormadan shiftinize fazla çalışma yazıyorlar kalmama gibi bi luksunuz yok kalmadığını taktirde savunmanizi Rica ediyorlar :) fazla mesai maasiniza yansıtmıyor onların uygun gordugu bir günde kullanırsınız izni de :) yöneticileri hiç bir is yapmaz en az kişiyle en çok kişinin işini yaptırırlar. He bir de yağcılık yapmazsanız yıl sonu performansindan iyi not alamazsınız ve maasiniz da artmaz. Her zaman mudurden taraf olmanız şart yoksa işiniz zor :)

    YanıtlaSil
  9. Her şirket mi böyle olur ya adam gibi personelinin huzurunu moral motivasyonunu düşünen bir şirket yok mu yasen ver huzuru moral motivasyonu satışların patlar bee

    YanıtlaSil
  10. Valla arkadaslar koctas da 3 yil calistim sonra 2015 de ayrildim cesitli yerlerde calistim ama koctas gibisini gormedim kurumsal bir firma maaslari benim zamanimda kotuydu ama suan 1700 lira veriyor yemekleri cok secenekli ve guzeldi heleki ortami iste herseyden en onemlisi bu superrr... prim senede 6 kere aliyoduk bayramlarda harclik yillik izinine cikmadan harclik evleniyorsan harclik senede bi kere worldpuan yatiriyorlar girebiliyosaniz tavsiye ederimm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burda çok kötülemişler firmayı bu kadar olacağını sanmıyorum bunlar kesin rakip firma çalışanları resmen taşlıyolar.

      Sil
  11. Mimarlar icmimarlar ne kadr ucret aliyor?

    YanıtlaSil
  12. Parttime kaç saat çalışıyor

    YanıtlaSil
  13. Parttime ne kadar çalışılıyor? Kendimiz belirleyebiliyor muyuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftalık 25 saat çalışılıyor.Maaş 700 TL civarındadır.

      Sil
  14. Kac gün içerisinde basvuruya geri donus yapiyorlar birde hangi evrakları istiyorlar yardimci olur musunuz arkadaşlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 gün için de dönüş yapılır.Evraklar:ikametgah,temiz kağıdı vb.rutin belgeler.

      Sil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Müşteri danışmanın görevi nedir tam olarak

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. Müşteri danışmanı mağazada yatkın olduğunuz anladığınız ürünlerin müşteri ürün hakkında soru sorduğunda bilgi verebilmeni veya alternatif seçenekler sunmanı öngören bir iştir.

    YanıtlaSil
  19. Arkadaslar calisanin tum haklarini veriyorlar maas yuksek bayram harcliklarin guzel yemekler guzel aksam eve servis birakiyir. Daha ne istiyorsun yok fazla mesai yapiyirmusmus zahmet olucak ama yap bi zahmet zaten 1 daate 1.30 saat olarak geri aliyorsun be . Bu kotu yorjm yazan arkadaslarin calismaya g.t yok bu kadar basit. Disarda 1400 tlye essek gibi calistiriyorlar istiyorsaniz oraya gidin

    YanıtlaSil
  20. İsterseniz firmayı bukadar'da kötülemeyin g.antep koçtaş' yaklaşık 8 ay staj gördüm mobilya reyonunda magaza kapandıgından dolayı ayrıldım isterdimki kapanmasın oranın kadrolu personeli olayım demem o ki kaliteli bir firma en azında işçi sınıfını ezmiyen bir firma tabi diger magazalarını bilmiyorum fakat antep magazaya gelen diger personellerde müdür yardımcılarıda sempatik ve samimidir aksi takdirde hambalık felan yoktur personel dşında hambaliye personelleri vardır şuan A101'de çalışıyorum g.antep'de ilk açıcakları magazaya başvuru yapıcagım.
    şuan ise A101 deyim yemek ve yol ücretinin dışında hiçbir sıkıntı yok yine söylüyorum eyer koçtaşda işe alıcaklarsa bu fırsatı degerlendirin derim
    ayrıca bu kötüleyen arkadaşlar büyük ihtimalle disiplini kavrıyamamış tembel insanlardır

    YanıtlaSil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda