17.08.2015

Metro'dan Adım Adım Veda



25 yıl önce Cash&Carry markasıyla Türkiye pazarına giriş yapan Metro Group, Türkiye’deki operasyonlarını yavaş yavaş azaltmaya başladı.
Önce, 1997 yılında Metro Group bünyesinde iken Türkiye pazarına giren yapı market zinciri Praktiker, 2013’te tüm mağazalarını kapatarak ülkeden çıkarken, grubun hipermarket markası Real, geçen yıl tüm mağazalarını Beğendik grubuna sattı. Metro grubu şimdilerde ise yönetttiği M1 markalı AVM’leri devretmeye başladı. Ümraniye’deki Meydan AVM’yi bir süre önce Gülaylar’a satan grubun, Antep ve İstanbul Kartal’daki AVM’lerini de Özyeğin grubunun aldığı iddia ediliyor. Aynı şekilde İstanbul Bahçelievler’deki Meydan Merter AVM’nin ise Pashador adlı şirkete devredildiği konuşuluyor. Grubun geriye kalan AVM’lerini de yine Özyeğin Grubu’na satacağı belirtiliyor.

Binalarını da devrediyor
Bu tabloyla birlikte Alman perakende devi, Türkiye’de sadece Metro Cash & Carry ve Media Markt markalarıyla kalacak gibi görünüyor. Bu arada Cash&Carry marketlerin de sahibi olduğu mağaza arazileri ve binalarını devrederek kiracı pozisyonu aldığı ifade ediliyor.
Sektörde konuşulanlara göre grup asetlerini yavaş yavaş elden çıkartıyor ve Türkiye’deki mal varlığını nakde döndürüyor.
Media Markt büyümeye devam edecek
Grup bünyesinde faaliyet gösteren Media Markt markasının ise Türkiye’de büyümesini sürdüreceği belirtiliyor. Bunun nedeni ise şirketin CEO’su Peter Leisten tarafından Temmuz ayında yapılan açıklama. Leisten, açıklamasında, “Media-Saturn olarak, 50 yıllık bir birikimle bininci mağazamızı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye pazarında da tüm hızıyla büyümeye devam ediyoruz. Büyüme planlarıyla başladığımız 2015’te yeni açılışlarımızla ses getirmeye devam edeceğiz.” demişti.
Dünyada 21 milyon insana dokunuyor
Metro Cash&Carry, Metro Group’un satış şirketlerinden birisi. 29 ülkede 750’ye yakın mağazayla hizmet veren şirketin dünya çapında 110 binden fazla çalışanı bulunuyor. Tüm dünyada 21 milyon profesyonel müşteriye hizmet veren Metro Cash&Carry, Metro Group’un lokomotif şirketi olarak kabul ediliyor. Türkiye’de 1990’dan bu yana faaliyet gösteren şirketin ülke genelinde 29 marketi bulunuyor. Metro Group’un bünyesindeki diğer markalar ise, tüketici elektroniği sektöründe Avrupa lideri olan Media Markt/Saturn, Makro, redcoon.com, Real ve Galeria Kaufhof. Praktiker ise grup bünyesinden 2005 yılı itibariyle ayrılmıştı.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda