1.08.2015

Sıcakların Perakendeye Etkisi


Ülke genelin de sıcakların iyiden iyiye hissedebiliyor olması,perakende başta olmak üzere bir çok iş kolunu olumsuz yönde etkiliyor.


Ankara'nın farklı bölgelerin de,birbirine rakip 10 süpermarketi dolaşıp,çalışanlarından sıcak havaların müşteri ve ciro faktörlerini nasıl etkilediği hakkın da bilgi aldık.Her ne kadar rakip firmalar olsa da,kaygıları neredeyse aynıydı.Oraya çıkan ciro,satış ve müşteri sayısı pekte memnun kalınabilecek bir halde değildi.

Sabah 8:30 da mağazalarını açan yöneticiler açılıştan itibaren 11:00'a kadar bir yoğunluk olduğunu,11:00'dan itibaren neredeyse akşam saat 18:00'a kadar mağazalar da yaprak kımıldamadığını dile getirdi.Sıcak havalara bir de müşterilerin,tatil yapmak için şehir dışına çıktığını ifade eden çalışanlar,bu durumun da ister istemez ciro ve müşteri sayısının yarı yarıya düşürdüğünü ifade ettiler.

Satış personelleri özellikle tezgah grubu Kasap,Manav ve Şarküteri olarak görev yapanlar ise,taze olarak sergiledikleri ürünlerin,sıcak havalar da muhafaza edilmesinin daha zor olduğunun altını çizdi.

Ayrıca sıcak havalar ile beraber artan,sıvı içecekler ve dondurma satışları dikkat çekti.Ziyaret ettiğimiz bir kaç mağaza,05 olarak adlandırdığımız 500 ml'lik suları dondurarak satışını sağlıyordu.Müşterilerin sıcak havalar da bu dondurulmuş sulara ilgisi hayli yoğundu.Bu satış tekniği bulan mağaza Müdürü ile sohbetimiz de "böyle bir satış tekniği ile,ciro kaybından kurtula da,müşteri kaybını minimize ettiğini" dile getirdi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda