1.09.2015

Ev Hanımları Ve Perakende



Sürekli gelişen teknoloji,gittikçe artan masraflar her insanı potansiyel bir perakendeci haline getiriyor.Perakende denildiği zaman her ne kadar akla marketler gelse de,bu kavramın hayli geniş bir mana içerdiğini söylememiz gerekiyor.Geçmişte ticaret ile uğraşan kişiye "Tacir" deniyorsa,günümüz de,ise bir malın satışını yapan kişi ve firmalar ise Perakendeci olarak adlandırılıyor.Dolayısıyla aslın da herkes,bilinçli yada bilinçsiz aslın da bir Perakendecidir.
Perakendenin böylesi geniş bir etki alanına sahip olduğu günümüz de,özellikle Ev Hanımları İnternet'in hayatımıza aktif bir şekil de girmesiyle,Perakende sektörün de kendini göstermeye başladı.Geçmişte bu işe sırf hobi ve boş zamanlarını değerlendirmek için başlayanlar,gelir düzeylerinin ciddi derece de artmasıyla Perakendeciliğe aynı oran da önem vermeye başlamışlardır.

Ev Hanımları Ne Bir Tür Perakendeci Olabilir?

Bu sorunun cevabı o kadar çok ki,inanın hepsinin teker teker saysak her halde buna mecalimiz yetmez.Bunun yerine size en başarılı olabileceğiniz ve yine en çok kazanabileceğiniz alanlar hakkına bilgi verebiliriz.

El İşi: Bu alan Ev Hanımlarının en çok tercih ettiği yöntemlerden birisidir.Yaptığı el işlerini çeşitli ikinci el siteleri üzerinden pazarlayıp,hatırı sayılır paralar kazananları tanıyorum.Hatta bazıları,kendine bir Web sitesi açarak,hem el işlerinin resimlerini sergiliyor,hem satıyor,hem de site üzerinden reklam gelirleri ile kazanıyor.

Mandal Yapımı: Bu yöntem de siz bir firma dan belirli süre de iş talebin de bulunuyorsunuz,firma uygun gördüğü takdir de size ürün veriyor ve bu ürünleri monte edip siz tekrar firmaya veriyorsunuz.tabi karşılığında da,ücret alıyorsunuz.İş kolu her ne kadar "Mandal Yapımı" olsa da,incik boncuk ve nikah şekeri paketleme de bu işe benzerdir.

Makale Satışı/Yazarlığı: Bu alan da perakendeci olmak için hayli vakit ve imlaya dikkat etmeniz gerekir.Zira bir çok haber sitesi veya sıradan site sahipleri sayfalarını güncel tutmak için makale satın alır.Şayet biraz yorucu olsa da,aylık olarak hesap yapıldığın da ciddi paralar kazanan ev hanımları tanıyorum.

Yemek Tarifi/Yapımı: Yukarı da saydıklarımızdan daha fazla kazandırdığını söylemeliyim.Bu yöntem ile ay da 10-20 Bin TL arası kazanan Ev Hanımlarını tanıyorum.Bu yöntem de,sabır ve istikrar melekelerinizi takındıktan sonra,çok olma sa evinizin bir çok ihtiyacını karşılayacak kadar kazanacağınızı rahatlıkla söyleyebilirim.Yapmanız gerekenler bir Web sitesi oluşturmak,ve bu Web sitesin de yaptığınız yemeklerin hem tarifini,hem de görsel/resimlerini paylaşmak.Şayet Web sitesi yapımı konusun da bilginiz yoksa,hazır blog tarzı sistemleri de kullanabilirsiniz.

Yukarıda sıraladıklarımız Ev Hanımlarının İnternet Perakendeciliği üzerinden,en çok gelir elde ettiği kategorilerdir.Konu hakkın da kafanıza takılan bir husus var ise,yorum bölümün de sorabilirsiniz.

2 yorum :

  1. Bilgiler için teşekkürler...

    Ben şunu merak ediyorum gerçekten yemek tarifi paylaşarak,ay da 10.000 TL kazanan ev hanımları var mı? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Nisa hanım,bizzat şahsımın tanıdığı ciddi gelir elde eden,web sitesi bayanları biliyorum.

      Sil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda