28.11.2015

Asgari Ücret Artışı Ve Perakende



Yakın zaman da geri de bıraktığımız seçimlerden sonra,insanların merakla ve heyecanla beklediği en önemli vaadlerden biride,asgari ücretin 1.300 TL seviyesine yükseltilmesi olmuştur.

Nitekim bu vaadin gerçekleşmesine çok kısa bir süre kalmasına karşın,akıllardaki soru işaretleri hala giderilmiş değil.Mevcud hükümetin,asgari ücrete uygulanan vergiden herhangi bir feragat göstermemesi,aksine 2016 Yılı itibari ile asgari ücrete uygulanacak zammın doğrudan,işverenin cebinden çıkacağını açıklaması,işverenin personel sayısı ve çalışma ücreti hakkın da ince düşünmeye sevk etti.
Gıda perakendesinin kalbi sayılabilecek Marketler de durum tam bir muamma.Bir tarafta asgari ücretin artışını bekleyen,kasiyer-reyon personeli-temizlikçi gibi personeller,diğer tarafta ise,asgari ücretin artışından sonra aynı oran da zam bekleyen,Kasap-Manav ve Şarküteri olarak çalışan personeller.

Şu an için Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Uzmanları asgari ücretteki artışa paralel aynı oran da,meslek grupların da istihdam edilen personellere de zam yapılması yönün de fikir beyan etse de,işveren bu gruplar da istihdam edilen personelle "asgari ücret almadığını" bahane eder zam yapma hakkını saklı tutacaktır.

Tüm Perakende Çalışanları gibi,biz de perakende sektöründeki maaş artışlarını heyecan ile bekliyoruz.

Merak edenler için yazalım,Asgari ücret Ocak 2016 Tarihinden itibaren 1.300 TL olacaktır.Ocak maaşını,bir ay sonra aldığınızdan ötürü,bu zammı şubat ayı ile beraber net olarak elinize alabilirsiniz.





Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda