24.11.2015

Kriz Dönemin de Ne Yapılmalı



Bu dönemlerde çevremizi gözlediğimizde insanların birbirlerini tabir yerindeyse dolduruşa getirdiklerini bir nevi yangına körükle gittiklerini göreceğiz. Aslında panik yapmaya gerek yok.
Düşen satışlarınızı tekrar yükseltmek için kendimizi müşterimizin yerine koymayı deneyebiliriz. Düşün! Böyle bri senaryoda sizi mağazaya ne çeker? Satışların düştüğü dönemlerde müşteri odaklı düşünmekte her zaman fayda olduğuna inanıyorum.
Marka algınız yüksek, ürünleriniz kalite standartlarının üstünde olabilir. Müşterinizin harcayabileceği kadar ciroya sahip olacaksınız.
Satışların yavaşladığı zamanlarda müşteriyi mağazanızda görebilmenin, içeri sokabilmenin yolu fiyat ve fırsatlar sunabilmektir. Böylesi vakalarda cazip fiyat ve fırsatlar müşteriye “haydi gel, alışverişe kaldığın yerden devam et” deme fırsatını sağlar.
İndirimli fiyatlar müşteriler için her zaman bir gel gel sebebi olmuştur. Fiyat ve algı politikası doğru yönetilirse satışların yavaşladığı zamanlarda zararınızı minimum kayıpla kapatabilirsiniz.
Basit düşünüp hızlı uygulayabileceğimiz bir vaka incelemeye çalıştık.

Sedat Aydın

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda