17.12.2015

Asgari Ücret Artışı Personel Arayışını Çözebilir


Hay Group yaptığı Türkiye araştırmasında asgari ücretin 1300 TL olması durumunda şirketlerin diğer ücret politikalarında yapacakları değişimlerin yanıtlarını aradı



Araştırmaya katılan şirketlerin yüzde 34’ü olası asgari ücret değişimi için alternatif bütçe çalışırken, yüzde 28’i henüz bütçelerini revize etmediklerini belirtti. Şirketlerin yüzde 38’si ise henüz asgari ücretteki artışı nasıl yönetebilecekleri noktasında fikir sahibi olmadıklarını belirtti.
Yabancı sermayeli şirketlerin yüzde 24’ü alternatif bir bütçe çalışırken, yerli sermayeli şirketlerde bu rakam yüzde 44’e çıkıyor. Araştırma sonuçları Türk şirketlerin, yabancı sermayeli şirketlere göre konuya daha hazırlıklı olduğunuortaya koyuyor.

Yeni oranlar perakende emekçilerini sevindirecek
Bu bilgiler ışığında şirketler, Ocak 2016 asgari ücret artışı sonrası, mavi yaka kadrolarına ortalamada yüzde 17,1’lik bir artış öngörürken, idari personele yüzde 12,8, uzman kadrolarına yüzde 10,1, yönetim kadrolarına yüzde 9,6 ve üst yönetim kadrolarına yüzde 8,7’lik artış senaryolarını çalışıyor.

Asgari ücret değişiminden en çok etkilenecek sektörlerin, saha çalışan sayıları yüksek olan perakende, çağrı merkezi, profesyonel hizmetler ve lojistik sektörleri olacağıtahmin ediliyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda