9.12.2015

İngilizler Türk Perakendesini Kipa'dan Dinledi



Türkiye pazarına girme koşullarını araştırmak üzere yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren sekiz İngiliz firmasının temsilcileri İngiltere Ticaret ve Yatırım Ajansı’nın (UKTI) organizasyonuyla İstanbul’a geldi.

Açılışını İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu ve Ticaret Direktörü Leigh Turner’ın yaptığı etkinlikte, gelen heyete hukuki mevzuat, ithalat işlemleri gibi konularda brifing verildi. Türkiye pazarına girmeyi düşünen İngiliz firma temsilcileri, gıda perakendesine ilişkin bilgileri ise Kipa Pazarlama ve Ticari Direktörü Ali Öztekin’den dinledi.
“Tecrübemizi paylaşarak katkı sağlıyoruz”
Türkiye’deki perakende sektörünün gelişim süreci ve pazarın durumuna ilişkin güncel bilgilerin yer aldığı bir sunum yapan Öztekin, Türkiye pazarında başarılı olmak isteyen bir markanın hazırlıklı olması gereken koşulları anlattı. Geleceğe damga vuracak perakende trendlerine de değinen Öztekin, Türkiye’deki müşteri profili hakkında ayrıntılı bir analiz sundu. Türkiye’deki aile kavramının önemini vurgulayan Kipa Direktörü, son dönemde doğal ürünlere yönelik ilginin arttığını belirtti. Kipa’nın operasyon sistemi ve sunduğu kesintisiz hizmet anlayışına da değinen Öztekin, sunumun ardından firma temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

Öztekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Türkiye, kendine has dinamikleri olan ve büyüme potansiyeli taşıyan bir perakende pazarına sahip. Kipa olarak bu pazara liderlik eden şirketler arasında yer alıyoruz. Sahip olduğumuz engin tecrübe ile Türkiye pazarına girmek isteyen yabancı firmalara yön göstermeye ve her alanda ülkemize katkı sağlayacak çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

4 yorum :

  1. Kipa Türkiye den çıkacak mı yoksa büyüyecek mi son zamanlarda çok durgunlar sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyümesi çok zor,çıkması da emin olun büyümesinden daha da zor.Türkiye de şu an için perakende sektörüne yatırıp yapıp Kipa'nın tamamını alabilecek bir şirket yok gibi.Kipa büyümekten ziya de,küçülmeyi tercih edecektir.

      Sil
  2. küçülmek demek zarar demektir.o da bir süre sonra kaybolmaktır.bir an önce satılması gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet lakin,şu an için Kipa bir çok öncü perakendeci için büyük bir risk.Parça parça bölünüp satılması muhtemel olsa da,alıcı olmadığı için zarar eden şubelerin kapatılması da muhtemel.

      Sil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda