16.01.2016

Gold'da Şaşırtan Gelişme


Tanınmış teknoloji marketlerinden Gold Grubu’nun geçtiğimiz hafta ortaya çıkan iflas ertleme başvurusun ardından ilginç detaylar çıktı

Gold Grubu, iflas ertelemeye başvurmadan önce Hizlial.com’u satmak için alıcılarla masaya oturduğu anlaşıldı. Şirketin dava dosyasında ‘iyileştirme projesi’ olarak yer alan belgelere göre Hizlial.com’a, Japon Mitsui ve Transcosmos, Ciner Medya Holding ve Markafoni’nin sahibi Naspers Grubu ile satın alma görüşmeleri yapıldı. Üç yatırımcıyla sonuç alamayan şirketler grubu, mahkemeye sunduğu bilgilere göre söz konusu yatırımcılardan biriyle görüşmelerini sürdürüyor. Hizlial.com’u satın almak isteyen yatırımcının ismi açıklanmıyor.

9.2 MİLYON ZARAR
Beş klasörden oluşan dava dosyasında yer alan belgelerde Hizlial.com’un elde ettiği ciro ve kâr/zarar oranları da paylaşıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) kredi kartıyla yapılan alışverişlere yönelik sınırlamaları, şirketin yaptığı reklam harcamaları ve yatırımlar sonrası Hizlial.com’un kârlılığı düştü. Şirket, 2013 yılını 241 milyon TL gelir ve ve 201 bin 553 TL kâr ile kapattı. Ancak 2014 yılında 221 milyon TL gelir elde eden Hizlial.com, 652 bin 932 TL zarar açıkladı. Şirketin gelirleri 2015 yılının ilk 10 ayında 261 milyon TL civarında gelir elde etti. Söz konusu dönemde zarar ise 9.2 milyon liraya yükseldi. Bunun sebebi de ürün tedariklerinin sağlanamaması olarak gösterildi.
ÖNLEM ALINIRSA 2 YIL İÇİNDE BORÇLARINI ÖDER
Şirketin mali tablosunda aktiflerin toplamı 34.9 milyon TL ve borçları 43.4 milyon TL olarak açıklandı. Alınacak önlemlerle şirketin 2 yıl içinde tüm borçlarının ödenebileceği belirtildi. Şirkete yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Hizlial.com ile ilk olarak Naspers ilgilendi. İki şirket satın alma görüşmelerini tamamlayarak el sıkıştı. Ancak Naspers son anda masadan kalktı. Daha sonra ise Hizlial.com için en ciddi teklifi Mitsui verdi. Şirketin borcunu kapatma teklifi veren Japonlar, bu rakamın üzerine ise 1 milyon dolarlık teklif yaptı. Gold Grubu ise nakit olarak verilecek tutarın bir miktar daha artırılmasını istedi. Bunun üzerine iki şirket masadan kalkarak satın alma görüşmelerini sonlandırdı.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda