19.01.2016

McDonald’s Türkiye'ye Yeni Genel Müdür



Fast food markası McDonald’s Türkiye’nin yönetimi artık Oğuz Uçanlar’a emanet. Şirketin Operasyon Direktörlüğünü üstlenen Uçanlar, görevinden ayrılan Dilek Dölek’in yerine 11 Ocak 2016 itibariyle McDonald’s Türkiye’nin yeni Genel Müdürü oldu.
Bayrağı McDonald’s’ın Türkiye’deki 30. yılında teslim almaktan gurur duyduğunu söyleyen Uçanlar, “Türkiye’deki hızlı servis sektörünün öncüsü ve sektöründeki standartların belirleyicisi olan McDonald’s’ın Genel Müdürlüğünü üstlenmiş olmaktan ve kalitesiyle, benzersiz insan kaynakları politikalarıyla, operasyonel mükemmeliyetiyle, bu değerli markanın bayrağını devralmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Ülkemizde yüzde yüz marka bilinirliğine sahip olan McDonald’s, dünyanın da en değerli ilk 10 markası arasında yer alıyor. Bu gerçeği bilerek sorumluluklarımızın da farkındayız.McDonald’s’ı Türkiye’de yeni başarılara taşıyacak planlarımızı hayata geçireceğiz. Ekibimle birlikte amacım önümüzdeki dönemde daha fazla müşteri odaklı bir yaklaşımla daha çok kişiye McDonald’s deneyimini yaşatmak ve McDonald’s’ın Türkiye’de nitelikli büyümesini sağlamak olacak” diye konuştu.
OĞUZ UÇANLAR KİMDİR?
Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden lisans, Michigan Üniversitesi’nden de işletme yüksek lisansı (MBA) alan Uçanlar, 1997 – 2003 yılları arasında Ayvaz, Alarko, PricewaterhouseCoopers şirketlerinde satış, pazarlama ve danışmanlık alanlarında yöneticilik yaptı.
2003 yılında BoozAllen Hamilton Chicago’nun müdürlüğünü, 2006 yılında SpaForever, 2007 yılında ise 34 Developments Chicago firmalarının kuruculuğunu ve CEO’luğunu üstlendi. Ardından Bain&Co. İstanbul’da Kıdemli Müdür olarak çalışan Oğuz Uçanlar, 2013 yılından beri Anadolu Grubu’nda Perakende Grup Direktörü, 2014 yılından bu yana da McDonald’s Operasyon Direktörü olarak görev yapmaktaydı.
1975 yılında Bursa’da doğan Oğuz Uçanlar evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda