8.01.2016

Migros Ve Carrefour da Büyük Skandal



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen firmalar arasındaki iki marka dikkat çekti.
Ulusal basında yer almaması nedeniyle birçok kişinin gözünden kaçan skandalın içerisinde ise Migros ve Carrefour bulunuyor. Bakanlığın resmi internet sitesinde yayınlanan bilgilere göre her iki büyük perakende zinciri raflarındaki market markalı zeytinyağı ürünlerinde gübre veya hayvan yemi olarak kullanılan küspe tespit edildi.
SABUN YAPIMINDA KULLANILIYOR
Açıklamaya göre, Migros markalı zeytinyağlarında prina yağı tespiti yapıldı. Prina yağı, zeytinin, sıkıldıktan sonra yağ bakımından zenginliğini yitirmeyen, gübre veya hayvan yemi olarak kullanılan küspesi. Pirina yağı, daha çok sabun yapımında kullanılıyor.
Carrefour markalı natürel sızma zeytinyağında ise yağ asidi etil esterleri bulundu. Uzmanlara göre, bu da prina yağı tespiti anlamına geliyor.
Öte yandan, Körfezbirlik, Sırım, Gürtaç, Varolive ve Zeytinkent adlı sızma zeytinyağı markalarında da benzer karışımlar tespit edildi.
CARREFOUR VE MİGROS’TAN AÇIKLAMA YOK
Konuyla ilgili Carrefour ve Migros’tan şu ana kadar herhangi bir açıklama gelmedi. Halka açık olan bu iki büyük perakendecinin kamuoyunu bu konuda bilgilendirmemesi ise tepkiye yol açtı. Sosyal medyada büyük tepki toplayan gelişmeyle ilgili ilerleyen günlerde neler yaşanacağı ise merak konusu oldu.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda