12.01.2016

Perakende Şarküteri Maaşları



Gıda perakendeciliğin de bir satış mağazasının olmazsa olmaz,reyonlarının başında şarküteri reyonu gelmektedir.Zeytinden tutun peynire,hatta sütlük ürünleri ve dahası ulusal marketlerin bazıların da,reçel ve dondurma çeşitleri de şarküteri reyonuna bağlıdır.

Kâr marjı olarak da şarküteri reyonu perakendenin vazgeçilmezlerindendir.Özellikle açık şarküteri ürünleri; Peynir,Zeytin,Salam,Suçuk ve Pastırma gibi ürünlerin satış kârı,barkodlu satılan ürünlere göre ciddi derece de farklılık göstermektedir.
Peki Böylesine Önemli ve Kârı Yüksek Bir Reyonun Çalışanı Ne Kadar Maaş Almaktadır?

Ne yazık ki yukarıda kâr marjı ve ürün çeşitliliği adına söylediğim olumlu şeyleri,Şarküteri personelinin maaşı için söyleyemeyeceğim.Zira perakende de çalışan her işçi gibi,mandıra reyonun da çalışan personel de,hiç bir zaman hakkettiği ücreti alamamıştır.Geçtiğimiz 2015 yılın da asgari ücret ile istihdam edilen şarküteri personelleri bile vardı.Açıkca söylemek gerekirse 2016 yılında da durumun farklı olacağını sanmıyorum.Lakin biz yine de merak edenler için,güncel olarak bir şarküteri ustasının olası,alacağı maaşları sıralayalım.

Şarküteri Maaşları

Vereceğimiz rakamlar net rakamlar olmamak ile beraber,personelin ilk iş görüşmesi sırasın da,maaş pazarlığı yaptığı ücrete göre değişebilir.

Migros: Usta Şarküteri 1.500-1.650 TL Birinci ve İkinci Personeller 1.300-1.500 TL.

CarrefourSa: Usta Şarküteri 1.300-1.500 Birinci ve İkinci personeller Asgari ücret.

Real: Bu firma da her çalışan Asgari ücret almaktadır.Fakat her ay düzenli ek gelirler ve 3 ayda bir çift maaş işe otalama maaş 1.700 TL civarındadır.

Metro Gross: Real şartlarına yakın şartlarda personel çalıştırırlar.Maaş aralığı hemen hemen aynıdır.

Kipa: Metro ve Real ile şartları aynıdır.

Beğendik: Usta şarküteri personeli 1.400-1.600 TL aralığın da,ikinci ve üçüncü personeller 1.300-1.450 TL aralığın da ücret almaktadır.

Yerel Marketler: Yerel marketlerin çalışma saatleri ve şartları kurumsal perakendecilere biraz daha ağır sayılabileceğinden dolayı,maaş yönünden çok az farklar olabilmektedir.Yerel Marketlerin usta Şarküterilere verdiği Maaş 1.450-1.700 TL aralığındadır.İkinci ve üçüncü personeller ise,1.300-1.500 TL aralığın da bir ücret almaktadır.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda