23.01.2016

Turkcell 4 Kategoride Finalde


Turkcell, GSMA Dünya Mobil Kongresi kapsamında sahiplerini bulacak Global Mobil Ödülleri’nde (Global Mobile Awards) dört kategoride finale kaldı. Turkcell Hayal Ortağım “Cepten Sesli Betimleme”, Turkcell Müzik ve Turkcell SağlıkMetre, teknoloji ve iletişim dünyasının önde gelen şirketleri tarafından geliştirilen servis, uygulama ve projelerle yarışacak.


Turkcell, GSMA Dünya Mobil Kongresi kapsamında organize edilen Global Mobil Ödülleri’nde Hayal Ortağım “Cepten Sesli Betimleme”, Turkcell Müzik ve SağlıkMetre ile dört kategoride finalist oldu. 
Dünya Mobil Kongresi, bu yıl 22-25 Şubat tarihleri arasında Barselona’da gerçekleştirilecek. Teknoloji ve iletişim devlerinin boy gösterdiği bu geleneksel organizasyon kapsamında düzenlenen Global Mobil Ödülleri, mobil teknoloji dünyasının küresel ölçekteki en prestijli ödülü olarak nitelendiriliyor. Bu yıl 21. kez verilecek Global Mobil Ödülleri’nin en iyileri sekiz ana kategoride değerlendirilecek. Jürinin değerlendirmesi sonucu 40’ı aşkın proje ve servis ödüllendirilecek.
 
Turkcell’in YGA işbirliğiyle ve Sesli Betimleme Derneği’nin desteğiyle görme engelliler için geliştirerek Turkcell Hayal Ortağım’a eklediği “Cepten Sesli Betimleme” hizmeti, En İnovatif Mobil Uygulama ile Erişilebilirlik ve Sosyal Hayata Dahil Edilme Alanında Mobilin En İyi Kullanımı kategorilerinde finalist oldu. Turkcell Müzik En İyi Mobil Müzik Uygulaması ve SağlıkMetre ise Sosyal Alanda En İyi Mobil Uygulama kategorilerinde finale kaldı. 
 
Barselona’daki GSMA Dünya Mobil Kongresi sırasında 23 Şubat Salı günü düzenlenecek ödül töreninin sunuculuğunu, teknoloji ve F1 programlarıyla tanınan İngiliz Suzi Perry üstleniyor.   
 
Global Mobil Ödülleri’nde finale kalan ürün ve servisler:

Turkcell Hayal Ortağım Cepten Sesli Betimleme

Turkcell’in engelli bireylerin sosyal hayata daha aktif ve bağımsız katılmaları için faydalı çözümler sunmak amacıyla YGA işbirliği ile hayata geçirdiği “Hayal Ortağım”, içerisinde pek çok hizmeti bir arada barındırıyor. “Hayal Ortağım”a son olarak dünyada ilk kez bir mobil uygulama üzerinden sunulan “Cepten Sesli Betimleme” servisi eklendi. Görme engellilerin hiçbir ayrıntıyı kaçırmadan sinemada izledikleri filmden daha fazla keyif almalarını sağlamak amacıyla geliştirilen ve dünyada ilk defa bir mobil uygulama üzerinden sunulan “Cepten Sesli Betimleme” hizmeti pek çok yerli yapım film kapsamında görme engelli sinemaseverlerle buluşuyor. Turkcell Hayal Ortağım uygulaması içerisinde yer alan “Cepten Sesli Betimleme”, filmlerin kilit noktası olan çevre, mekân, kişi ya da objeye dair özelliklerin; diyalogsuz sahnelerin sesle aktarılabilmesini sağlıyor. Bu hizmet sayesinde görme engelliler sinemada sevdikleriyle kesintisiz film keyfi yaşıyorlar. Sesli betimleme hizmetinden yararlanmak için, görme engelli sinemaseverlerin filmin oynadığı sinema salonuna gidip filmin herhangi bir anında uygulama üzerinden “Sesli Betimleme”yi başlatmaları ve kulaklıklarını takmaları yeterli oluyor. Sesli betimleme filmle senkron bir şekilde ilerleyip kullanıcının filmi tüm detaylarıyla takip etmesini sağlıyor.

Turkcell Müzik

Turkcell, Turkcell Müzik uygulamasıyla müzikseverlere kolaylıkla kullanabilecekleri, içerisinde milyonlarca şarkıyı barındıran bir platform sunuyor. Turkcell’lilerin dilediği şarkıyı internet kota derdi olmadan dinleyebilmesine imkân tanıyan mobil uygulaması, kendi şarkı listelerini oluşturma, beğendiği listeyi paylaşma, arkadaşlarının paylaştıkları listeleri dinleyebilme gibi özellikleriyle eğlenceyi sınırsız kılarken, üyelerine sosyalleşme fırsatı da tanıyor. Bu platform ile kullanıcılar, akıllı telefon, tablet ya da bilgisayarlarından geniş yerli ve yabancı müzik arşivine erişerek zevklerine göre düzenli olarak güncellenen listelerden diledikleri şarkıyı dinleyebiliyorlar, üstelik müzik dinlerken mobil cihazlarındaki internet kotalarından da harcamıyorlar. Ayrıca, “çevrimdışı dinleme” özelliği ile internet bağlantısı olmadığı anlarda bile kullanıcılar kendi listelerini dinleyebiliyorlar. Bu sayede müzikseverler metro ve uçak gibi internetin olmadığı anlarda da sevdikleri şarkıları dinlemeye devam edebiliyorlar.

Turkcell SağlıkMetre

Turkcell SağlıkMetre cihazı, hem insan sağlığını hem de sebep olduğu yüksek maliyet ile ülkemizin sağlık ekonomisini tehdit eden 5 farklı kronik hastalığı (diyabet, aritmi, tansiyon, astım ve KOAH), en son teknoloji ve maksimum kullanım kolaylığı ile takip edebilmeyi sağlıyor. Tamamen Turkcell Teknoloji mühendisleri tarafından yerli kaynaklarla geliştirilen Turkcell SağlıkMetre, içerisindeki SIM kart sayesinde, her yaştan kronik hastanın zamandan ve mekândan bağımsız olarak yaptığı ölçümleri tek bir tuşa basarak doktoruna otomatik olarak iletmesine imkân tanıyor, gerektiğinde hastaya ölçüm yapmasını hatırlatıyor. Bu sayede hasta için takip defteri tutmak, bu defteri her muayenede doktoruna götürmek ya da ölçüm yapmayı unutmak gibi sorunlar ortadan kalkıyor. Yakın takip sayesinde çok daha etkin bir tedavi alabiliyor. SağlıkMetre aynı zamanda, iki ayrı hastanın tek bir cihaz üzerinde takip edilebildiği dünyadaki ilk uçtan uca uzaktan sağlık yönetim çözümlerinden biri.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda