26.02.2016

Çiftçi Cepten Bilgilendirilecek



Tarım sektörünün lider markalarından GÜBRETAŞ, çiftçiyi bilinçlendirmek için yürüttüğü projelere bir yenisini daha ekledi. GÜBRETAŞ yeni bir mobil uygulamaya imza atarak, çiftçilere yönelik bitki besleme danışmanlık hizmetini cebe taşıdı. Çiftçiler artık diledikleri yerde ve diledikleri zamanda 40 çeşit tarımsal bitkinin besleme programlarına ulaşabilecekler ve anlık olarak sorularına yanıt alabilecekler.
Tarımsal üretimde verimliliği artırmak amacıyla bünyesindeki uzman mühendis ve ar-ge ekibi tarafından farklı ürünlere yönelik özel gübreleme programları oluşturan GÜBRETAŞ, bu önemli birikimi yeni bir mobil uygulamayla çiftçilerin kullanımına sundu.

GÜBRETAŞ’ın yeni geliştirdiği ve ücretsiz olarak kullanıma sunulan bu mobil uygulama sayesinde çiftçiler artık, Türkiye’de üretimi yapılan 40 çeşit tarımsal bitkinin besleme programlarını kullanım zamanı, yöntemi ve dozuyla birlikte cepten takip edebilecek. GÜBRETAŞ’ın 64 yıllık sektörel tecrübesini cep telefonu ve tabletlere taşıyan bu yeni uygulamada çiftçiler, ceplerindeki rehber özelliği taşıyan programın “Uzmana Sorun” bölümünden tarlada çalışırken bile anlık olarak yeni bilgi talebinde bulunabilecek.

Akıllı telefon ve tabletlere ücretsiz indiriliyor
GÜBRETAŞ’ın yaptığı toprak analiz sonuçlarıyla ve yıl boyunca Türkiye genelinde düzenlediği çiftçi eğitim toplantılarında üreticilerle paylaştığı bu bitki besleme programları, bilinçli tarım açısından önemli katma değerler sağlıyor. Mobil cihaz ve tabletler için tasarlanan GÜBRETAŞ EGP (Etkili Gübreleme Programları) uygulaması, IOS tabanlı mobil cihazlar için Apple Store’da ve Android tabanlı cihazlar için Google Play platformunda yayına başladı. Tarım sektörüyle ilgili kullanıcılar, GÜBRETAŞ EGP uygulamasını ücretsiz olarak akıllı telefon ve tabletlerine yükleyebiliyor.

Şükrü Kutlu: “Tarımda verime her yerden ulaşmanın yolu EGP”
Tarımsal üretimde verim ve kalitenin artırılmasını sosyal sorumluluk olarak benimsediklerini ifade eden GÜBRETAŞ Genel Müdürü Şükrü Kutlu, dengeli bitki besleme bilincini oluşturarak toprakların verimliliğini artırmak hedefiyle GÜBRETAŞ’ın son 10 yılda önemli projeler hayata geçirdiğini söyledi.
Uzman ziraat mühendisleri tarafından Türkiye’de yetiştirilen tüm tarımsal bitkiler için bilimsel yöntemlere uygun gübreleme programları hazırlandığını belirten Kutlu, “Bitkilerin besin maddesi ihtiyacı ve bölgelerin toprak yapısı özellikleri dikkate alınarak oluşturulan bu gübreleme programları, ziraat fakülteleri öğretim üyeleri ve tarımsal araştırma enstitüleri uzmanlarının katkılarıyla zenginleştirdikten sonra tarla/bahçe şartlarında deneniyor. Olumlu sonuçlar alınan programlar reçete şekline getiriliyor. Bu tarımsal reçetelerin bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan Etkili Gübreleme Programları’nı önceki yıllarda kitap halinde ve web üzerinden çiftçilerle paylaşmıştık. GÜBRETAŞ olarak şimdi de mobil cihazlar için geliştirdiğimiz yeni uygulama ile çiftçilerin dengeli gübreleme yapmasını sağlayarak, toprakta gereğinden fazla bitki besin maddesi kullanımının önüne geçmeyi ve çevrenin korunmasını hedefliyoruz” dedi.
Kutlu, GÜBRETAŞ’ın tarım sektörüne değer katacak yeni inovatif ve sosyal projeler geliştirmeye devam edeceğini de belirti.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda