1.03.2016

400 Sendikalı İşçi Çıkarıldı



Son iki yılında büyük zarar açıklayan Tesco'nun ülkemiz de gıda perakendeciliğin de temsilcisi olan Kipa,2016 yılın da Beğendik ile satış konusun da masaya otursa da,finansal olarak bir mutabakat sağlayamamıştı.Neredeyse bir yıla yakın süren görüşmelerin sona erdiği haberi,Tesco tarafından yapılmıştı.
Şu an için Migros'un-Kipa ile ilgilendiği haberi kulisler de dolaşsa da,bu gün bizim haberimizin konusu bu değil.Asıl haberimiz aşağı da yer almaktadır.

Kipa mağazalarında, asgari ücrette yaşanan artış gerekçe gösterilerek 400 sendikalı işçi işten atılırken Forum Bornova'daki Kipa'nın içinde açıklama yapan Tez Koop-İş, yönetime seslenerek işten çıkarmalara son verilmesini istedi. 

Tesco Kipa'da örgütlü olan Tez Koop-İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube, işyerlerindeki işten çıkarmalarla ilgili açıklama yaptı. İşten atılan işçiler, işyeri temsilcilerinin ve Türk İş'e bağlı sendikaların şube başkanlarının katıldığı açıklama Forum Bornova Kipa önünde başladı. 'Kipa'da İşçi Kıyımına Son' pankartı ve 'Kipa İşçisi Yalnız Değildir', 'İş Ekmek Yoksa Barış da Yok' ve 'Kipa Şaşırma Sabrımızı Taşırma' ve 'Atılan Işçiler Geri Alınsın' sloganları ile Kipa içine girdi. 

 Mağaza içinde açıklama yapan Tez Koop-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Çağdaş Duyar, Kipa'nın örgütlü yapılarına saldırdığını ifade ederek "işten çıkarılmalar haksız ve tasviyeye yöneliktir. Ayrıca üyelerimize karşı günden güne artan planlı ve maksatlı bir bir psikolojik baskı uygulamaktadır" dedi. 

Tesco Kipa işverinine seslenen Duyar şunları söyledi "İşten çıkarmalara bir son ver. Aksi takdirde bugün bu mağazada yaptığımız eylemler çığ gibi büyüyerek tüm mağazaları kapsayacak ve ülke geneline yapılacak yayılacaktır" 
(İzmir/EVRENSEL)

1 yorum :

  1. Söz de sendika var... adamlar parasını veririz işçiyi kapı dışarı ederiz mantığın da...

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda