19.03.2016

Bağcıklarını Kendisi Bağlıyor



Nike ayağa uyumlu bağcık ve Nike+ uygulamalarının da aralarında yer aldığı pek çok inovasyonu New York’ta tanıttı. Bu inovasyonlar arasında, ikonik tasarımın son versiyonu Nike Air VaporMax; çamur yapışmasını önleyen bir polimer olan Nike Anti-Clog Traction; uyumlu bağcık teknolojisinin geleceğini tanıtan Nike HyperAdapt 1.0, sporcular için kişisel bir hizmet olan yeni Nike+ uygulaması ve daha fazlası yer alıyor. Bu ürün ve servisler Nike’ın sınırları aşmaya yönelik hız kesmeyen çabalarının yanı sıra markanın hayal edilemeyen şeyleri ortaya koyarak tüm sporculara ilham vermeyi de hedefliyor.
Nike HyperAdapt 1.0 dijital, elektrik ve mekanik mühendisliğinde yapılan önemli araştırmaların sonucudur. Ayak altında bulunan bağcık bağlama mekanizmasıyla çalışan ayakkabı, bağcık ve ayağa uygunluk tercihlerinde bireysel farklılıklara çığır açan bir çözüm sunuyor. Bu sayede sıkı bağcık bağlamanın sebep olduğu aşırı baskı ve gevşek bağcıklardan dolayı kayma sorunlarına çare oluyor. Kişiselleştirilmiş kilitleme mekanizması manuel olarak ayarlanabiliyor.

Tinker Hatfield ve NIKE Inc. Kıdemli İnovasyon Yetkilisi Tiffany Beers tarafından yönetilen ve New York’taki Nike Inc. CEO'su ve Başkanı Mark Parker tarafından açıklanan projede, ayakkabıyı giyen kişi değiştikçe ürünün kendisinin de değiştiği, böylece anında sporcuların ihtiyaçlarına cevap verdiği bir gelecek tasarlanıyor. Ayakkabıdaki uyarlanabilirliğin buzdağının yalnızca görünen kısmı olduğunu belirten Parker, vücut ve atletik ayakkabılar arasında eksiksiz eşzamanlılığı kolaylaştırmaya bir adım daha yaklaştıklarını söyledi. Parker şöyle devam etti: “Nike HyperAdapt 1.0, ‘Kişiselleştirilmiş Performans Çağı’nı başlatan önemli yeniliklerden yalnızca bir tanesi. Atletik potansiyele tam erişimli giriş sağlayan yeni Nike+ uygulaması da benzer şekilde bu dönemi karakterize ediyor. Etrafımız teknoloji ve verilerle çevrili; ancak sporcuların tam olarak potansiyellerine ulaşabilmesi için daha zengin ve daha anlamlı bir şey gerekiyor. İhtiyaçları olan bir kumanda değil; ilişkiye ihtiyaçları var.”

Bugünün en yaygın zorluklarına en kişisel çözümler sunduklarını belirten Parker, “Sporcuları herkesten daha iyi tanıyoruz. Bugün, ilk defa, tüm atletler bu uzmanlıktan faydalanabiliyor.” dedi.

Haziran ayında, Nike'ın en iyisi yeni Nike+ uygulaması ile bağlanacak. Bu markanın en popüler ürünlerine ve etkinliklerine tek bir kusursuz oturum açma ile sanal bir altın bilet anlamına geliyor. Koşu ve eğitim kulüplerinin ötesinde, Nike+ çok çeşitli dijital ürünü de kapsıyor. Bunların arasında, bir basketbolcunun Kyrie 2'yi formasının renkleriyle eşleştirmesini veya bir futbolcunun Tiempo Legend VI kramponlarına kişisel alev eklemesini kolaylaştıran NIKEiD de yer alıyor. Çünkü, Nike'ın yıllar içinde öğrendiği üzere, sporcular iyi göründüğünde ve iyi hissettiğinde daha iyi performans gösteriyor.

Bunu dikkate alan yeni uygulama alışveriş konusunda yepyeni bir düşünceyi sergiliyor. Üyeler için, kendi ilgilerine göre ayrılan ayakkabılar dâhil, kişiye özel ürün tavsiyeleriyle dolu, kişiselleştirilmiş mağazaları tanıtıyor. Rekabetten eğitime ve spor tarzına, atletik yaşamın her adımında hizmet sunuyor. Bu dünyadaki en iyi ve en parlak ürünün sporculara ulaşmasında bir evrimi ifade ediyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda