12.03.2016

Bakü de Bir Türk İmzası


Uluslararası standartlarda mega projelere imza atan Anel Grup, yaklaşık 500 çalışan ile Bakü’deki Ganjlik Mall Projesi’nin sistem testlerini tamamlayarak projeyi teslim etti.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de inşa edilen Ganjlik Mall projesi, elektromekanik ve zayıf akım sistemlerinin tek bir otomasyon sistemine entegrasyonu ile kontrol edilebilme özelliğine sahip. Anel Grup, bu projedeki elektrik ve mekanik işleri, yüksek mühendislik gücü ve kalitesi ile başarılı bir şekilde tamamladı.
Pasha İnşaat tarafından inşa edilen Ganjlik Mall projesi, 120 bin metrekare alanı ile, Bakü’nün en büyük alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyor. Ganjlik Mall, içerisinde yer alan dünyaca ünlü markalara ait mağazalar, sinema, bowling gibi özel eğlence alanları ve dünya mutfaklarını da içeren teras ve kapalı alan seçenekleriyle müşterilerine keyifli bir istirahat sunan yemek katı ile Bakü’nün en gözde alışveriş merkezi olmaya hazır.
Müşteri güvenliğine dikkat edildi
Anel Grup’un yüksek mühendislik ve teknik birikimi ile tamamlanan Ganjlik Mall elektromekanik işlerinde, gerek işletme ekiplerine kullanım kolaylığı sağlarken, gerekse bakım kolaylığı ile işletme masraflarının azaltılması sağlandı. Müşterilerinin güvenliğini ön planda tutan ve tamamen merkezi otomasyon sistemleri ile kontrol edilebilen sistemler kullanıldı. Yangın algılama, karbonmonoksit algılama ve diğer uyarı sistemleri, tüm olasılıklar düşünülerek tasarlandı ve gerekli senaryolar dahilinde duman tahliye, yangın söndürme ve yönlendirme sistemleri ile entegre şekilde çalışması gerçekleştirildi.
Alışveriş Merkezi’nde müşteri güvenliğini üst düzeyde tutmak amacı ile, belirlenen teknik odalar ile servis girişlerinde kartlı geçiş sistemleri kullanıldı. Sistem kontrolü ve giriş takibinin kontrol odasından yapıldığı bu sistem, CCTV sistemi ile entegre durumda çalışarak izinsiz giriş veya teşebbüslerde uyarı ile bahsi geçen kapı görüntüsünü güvenliğine bildiriyor. Ayrıca dış ve iç alanlarda 30 günlük kayıt tutabilen 220 adet yüksek çözünürlüklü kamera bulunuyor. Otopark katlarında ise 4 adet giriş, 4 adet çıkış bariyeri, 7 adet ödeme noktası bulunuyor. Park alanlarında konumlanan 1015 sensör ile dolu/boş bilgisi, ilgili park katı içerisinde ve alışveriş merkezi otopark girişlerinde bulunan led displaylerde görünüp kontrolü otopark kontrol odasından tamamen otomasyon sistemleri üzerinden yapılabiliyor. Bu da müşterilere, keyifli bir şekilde alışveriş yaparken, araçlarını güvenle bırakabilecekleri bir alan sunuyor.
Enerji verimliliği ön planda tutuldu
Kullanılan tüm mekanik sistemlerinde enerji verimliliği ön planda tutuldu. İklimlendirme elemanlarında yüksek enerji sınıfının yan ısıra, Eurovent sertifikalı ürünler kullanıldı. Sistemlerde kullanılan tüm ürünler, yanma durumunda zehirli gaz oluşturmayacak ürünlerden, sistem kimyasalları da tesisat ömrünü uzun yıllar artıracak olmasının yanı sıra doğaya ve insana zarar vermeyecek nitelikte seçildi. Tesisatların ömrünü arttırmak için, kullanıldığı yere göre daldırma galvaniz, geomet kaplama ya da paslanmaz hatlar yapıldı. Enerji kaybını azaltmak ve terlemeyi engellemek adına kullanılan izolasyonlarda B1 sınıfı yangın dayanımı, düşük ısıl iletim katsayısı ve 10 bin buhar difizyonu arandı. Su arıtma sistemleri, yüksek kalitede kullanım suyu sağlarken, düşük su sertliğinde verilen su tesisatlarındaki kireçlenme ihtimalini ortadan kaldırıyor. Otomasyonlu yağ ayırıcı sistemler restoranlardan ve diğer lokasyonlardan gelen yağı ve tortuları, petrol ayırıcılar ise araç parkından gelen petrol ve yağları ayırarak şebekeye karışmasını engelleyip doğanın korunmasına fayda sağlIyor. Kullanılan motorlu vanalar, damperler oransal kullanılırken; pompa, fan ve diğer tüm cihazların VSD sürücülerle sürülmesi ihtiyaca göre enerjinin verimli kullanılmasının yolunu açıyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda