12.03.2016

Ofislerde 'Minimal' Akım



Yeni nesil ofisler, kişilere kendi tarzlarına uygun ofis tasarımına imza atma olanağı verirken, son dönemde çalışma alanlarında sadeliğin hakim olduğu ‘minimalizm’ kurgusu öne çıkıyor.

Genellikle “dört duvar” teslim edildiği için plazalarda tasarım konusunda daha özgür olan iş dünyası temsilcileri, verimli alanlar oluşturmak için ciddi çalışmalara imza atıyor. Odaların yerleşiminden, toplantı salonlarının yerine; koltuk seçiminden, duvar rengine; masalardan, ofis aksesuarlarına kadar uzun bir seçim sürecinin ardından hayata geçirilen ofisler, çalışan performansı kadar iş görüşmesine gelen kişi ve kitleler üzerinde de doğrudan etki bırakıyor.
Ankara’nın altın üçgeni tabir edilen Çukurambar, Söğütözü, Eskişehir yolu aksında kısa süre önce sahiplerine teslim edilen BESA Kule’de de firmalar, modern iş merkezine yakışan ofisler kurmak için gece gündüz titizlikle çalışırken, son yılların minimal akımından etkilendikleri gözleniyor.
Başarıya ulaştıracak ofisler kurmak için öncelikle doğru çalışma merkezinin belirlenmesi gerektiğini kaydeden BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi iç mimar Efe Bezci, BESA Kule İş Merkezi’nde bu anlayışla hayata geçirdiklerini anımsattı.

-Sade, işlevsel, aydınlık
İş dünyasını yakından tanıyan bir marka olarak, çalışma hayatı trendlerinin sıkı takipçisi olduklarını ifade eden Bezci, şunları söyledi:
“Son yıllarda çalışma alanlarında eşyaların azalmaya başladığını, tamamen iş verimini artıran özelliklerin öne çıktığını gözlemledik. Kargaşanın olmadığı, çalışanlara daha fazla enerji veren ofislere yönelme var. Artık kimse küçük küçük odalardan oluşan, karmaşık, karanlık ofisleri tercih etmiyor. Daha az eşya, daha çok çalışma alanını içeren ‘minimalizm’ akımı son dönemin trendi. Biz de hayata geçirdiğimiz BESA Kule’deki yeni genel merkezimizi bu anlayışla kurguladık. Çalışma hayatının ihtiyaçlarını yakından tanıyan bir firma olarak, zamanın büyük bölümünü geçirdiğimiz ofislerin, performansı ve elbette duyguları yakından etkilediğini çok iyi biliyoruz. Toplam 850 metrekarelik bir alanda konumlanan yeni BESA Grup merkezinde, öncelikli amacımız sade, işlevsel ve aydınlık bir çalışma ortamı oluşturmak oldu. Ofisimizi ziyaret edenler, kendi ofislerini de minimal anlayışla yenilemek istediklerini sıklıkla söylüyor.”

BESA Kule’de yer alan ofis sahiplerinin geniş, bol ışık alan, ferah ve kullanışlı ofislere sahip olacağını kaydeden Bezci, “BESA Kule’yi en yeni teknolojik özelliklerin yanı sıra, mimarisinde de iş dünyasının özellikle dış etkenlerden minimum etkilenmesini sağlayacak bir kurguyla inşa ettik. Projemizin en önemli özelliklerinden biri, cephesinin tamamen cam olması nedeniyle doğal ışıktan maksimum fayda sağlanabilmesi. Kullanılan özel camlar sayesinde çalışma alanları her daim gün ışığını içeri alırken, güneşin sıcaklığı ofise yansımıyor” dedi.




Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda