18.03.2016

PHILSA'dan Yeni Bir Ödül



“İhracatın Yükselen Yıldızları” 
 PHILSA’YA BU KEZ DE İHRACAT BAŞARISI ÖDÜL GETİRDİ

 Ege Bölgesi’nin ve Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Philsa Philip Morris/Sabancı, 2015 yılında gerçekleştirdiği yaklaşık 135 milyon dolar tutarındaki ihracatla, bu yıl da başarısını sürdürerek Ege Bölgesi’nin en fazla ihracat gerçekleştiren şirketlerinden biri oldu. Ege İhracatçı Birlikleri tarafından 2015 yılında sektörel bazda en fazla ihracat gerçekleştiren şirketlerin açıklandığı ‘İhracatın Yükselen Yıldızları Ödül Töreni’, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın katılımıyla İzmir’de düzenlendi. 

Her yıl Ege Bölgesi’nin vergi rekortmenleri arasında yer alan, Philsa Philip Morris/Sabancı, ihracat rakamlarıyla gurur veren bir ödüle daha layık görüldü. 2015 yılında yaklaşık 135 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Philsa Philip Morris/Sabancı, Ege Bölgesi’nde tütün sektöründe en fazla ihracat yapan şirketlerden biri olarak bu alandaki başarısını sürdürdü. 

Daha önce Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından “İhracat Şampiyonları” ödülüne de layık görülen Philsa Philip Morris/Sabancı, son olarak şubat ayında dokuzuncu kez İzmir’in ‘En Yüksek Kurumlar Vergisi Ödeyen Şirketi’ oldu. Şirketin ayrıca, “En Yüksek Yatırım” ve “En Yüksek Üretim” dallarında da farklı ödülleri bulunuyor. “Her yıl artan ihracat hacmi” Philsa Philip Morris/Sabancı Yönetim Kurulu Murahhas Azası Enrique Jimenez, Türkiye ekonomisine her yıl önemli ölçüde ihracat geliri kazandırmaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getirerek şunları söyledi: “Philip Morris/Sabancı olarak bugüne kadar Türkiye’de yaptığımız yatırım 760 milyon doları aştı. Yatırımlarımız ve sağladığımız istihdamın yanı sıra, 2010 yılından beri sürekli olarak artan ihracat hacmimiz ile de Türkiye ekonomisine güçlü katkılar sağlıyoruz. 2016 yılı itibarıyla 28 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yılın sonunda ihracatımızı daha da artırmak ve ihracat performansımızı sürdürülebilir kılmak amacıyla 80 milyon dolarlık yeni bir üretim yatırımı gerçekleştirdik. Yaptığımız yatırımlar sayesinde; İzmir, Torbalı’daki fabrikamız, Philip Morris International’ın dünya çapındaki en büyük üretim tesisi oldu. Philip Morris/Sabancı olarak, Türkiye’nin ekonomik hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamaktan onur duyuyoruz.”

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda