10.03.2016

Yurtdışının Kapısı Açılacak



Bu seneki organizasyonun odak noktasında yine ECE’nin Türkiye’de devam eden projeleri ile birlikte yurt dışına açılmak isteyen perakende gruplarına 12 Avrupa ülkesi ve Katar’da sunmakta olduğu yeni projeler yer aldı. ECE Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann: “Geçtiğimiz 12 ay içerisinde üç yeni alışveriş merkezini yönetim portföyümüze katmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Mayıs ayında ECE Türkiye yönetimine geçen Aqua Florya’ya ek olarak, geçtiğimiz yılın Eylül ayında Afyonkarahisar’daki Park Afyon ve Kasım ayında da İzmir’deki MaviBahçe’nin açılışını gerçekleştirdik. Önümüzdeki 12 ay içerisinde de inşaatı devam etmekte olan İstanbul’daki Axis İstanbul ve Modern East ile Bursa’daki Sur Yapı MARKA Alışveriş Merkezleri’nin açılışları gerçekleşecek. ECE Türkiye, bu alışveriş merkezlerinin konsept planlama, kiralama ve uzun dönemli yönetimini üstleniyor.” dedi. Böylelikle ECE Türkiye tarafından yönetilmekte olan alışveriş merkezlerinde yaklaşık 925 bin metrekare kiralanabilir alanda 3 bine yakın perakendeci faaliyet gösterecek.
Toplantıda konuşan ECE – Kiralamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Klaus Striebich, sunumunda Avrupa perakende sektöründeki gelişmeler hakkında bilgi verirken yurt dışına açılmak isteyen Türk perakendecilere Avrupa çapında devam eden beş yeni Alışveriş Merkezi ve 17 genişleme projesini de tanıttı. Toplantının konuk konuşmacısı, Penti Yönetim Kurulu Başkanı ve BMD Başkanı Sami Kariyo, Türk perakende sektörünün geçmişten geleceğe uzanan yolculuğunu paylaşırken markalaşma ve globalleşme sürecinin önemini vurguladı ve güçlü bir şekilde gelişen perakende sektörünün yol haritasını çizdi.

Artan rekabet ortamında kalite yönetiminin önemi, toplantının ana temalarından bir diğeriydi. Andreas Hohlmann konuşmasında ECE Türkiye’nin yönetim portföyündeki alışveriş merkezlerinde, hem konum, hem marka ve kiracı karması hem de yönetim anlamında kalite kriterlerine özel olarak dikkat gösterdiğini vurguladı. Hohlmann: “Bu anlamda pazarlama ve operasyonel giderlerin optimize edilmesi ve süreçlerin iyileştirilmesine yönelik olarak detaylı analizleri yapıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda fiyatlarda yükselen trende rağmen, ECE Türkiye bilgi birikimi ve pazar gücü ile kiracılar tarafından üstlenilmekte olan operasyonel giderleri, sektör ortalamasının yaklaşık olarak yüzde 20 altında tutmayı başarmıştır. Bu şekilde projelerimizde yer alan kiracılarımız için avantaj yaratabiliyoruz.” dedi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda