12.04.2016

Beğendik'e Kayyum Ataması



46 mağazası bulunan  Beğendik ve 12 mağazası bulunan Real için iflas erteleme başvurusu geçtiğimiz  7 Nisan günü yapıldı. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi 8 Nisan günü  Beğendik Yiyecek İçecek Gıda Turz. Hiz. İşl. San Ltd. Şti.,  Beğendik Mağaza İşletmeleri San. Tic. AŞ. ve Real Hipermarketler Zinciri A.Ş. için yapılan başvuruyu 8 Nisan günü karara bağladı.

Mahkeme, tedbir kararı vererek, şirketleri hacizlere karşı korumaya aldı. Mahkemenin tedbir kararı ile birlikte kayyum ataması da yapıldı. Mali Müşavir Mehmet Yorulmazer ve  Uğur Gürsoy şirkete kayyum olarak atandı.

KAPIDA KUYRUK OLUYORDU

Beğendik, 1993 yılında  Ankara  Kocatepe mağazasını hizmete açarak büyümeye başlamıştı. Şirketin bugün  Ankara,  Kayseri,  Kırşehir,  Nevşehir,  Konya ve  Bursailleri olmak üzere toplam 6 ilde 46  Beğendik mağazası bulunuyor.

1993'te  Kocatepe'deki ilk mağaza açıldığında Ankaralılar büyük ilgi göstermişti. Hatta ilgi öylesine yoğundu ki, ilk günlerde kalabalık nedeniyle vatandaşlar içeriye kuyrukla alınıyordu. Bir grup müşteri dışarı çıktıktan sonra yenileri mağazaya giriyordu.

20 yorum :

  1. Çalışanlar ne olacak peki

    YanıtlaSil
  2. Çalışanlar için şu an bir sıkıntı yok.Lakin ilerleyen günler de,yönetimsel değişiklikler yapılabilir.Finans ve muhasebe bölümü şu an için daha önemli.

    YanıtlaSil
  3. Nasıl oldu da şirket bu duruma geldi

    YanıtlaSil
  4. Size, ekim 2015 tarihinde, bunlar sigara bile koyamıyorlar tezgahlarına diyenler varken, sizin iddianız, önümüzdeki 5 yıl perakendede kalabilecek 5 şirketten biri olarak lanse ettiniz. Millet Kipa'yı alamayacaklarını söylerken yaşandı bunlar.

    Sizce Kipa- Begendik görüşmeleri devam ederken cok sağlamdı da son üç beş ayda mı bu duruma geldi bu firma?

    Özeleştiri yapmayı düşünmüyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Çok değil 1 yıl önceye kadar Beğendik'in mali yönden sıkıntısı yoktu diyebilirim.Lakin perakende diğer sektörlerden biraz daha farklı bir sektör.Neyin ne olacağını önceden kestirmek inanın çok zor.

      Her ne kadar Beğendik'in gidişatı bize durumu dolaylı yoldan,haber veriyor olsa da olumsuz düşünmek istemedik ve-ya iflas edeceği gerçeğini aklımıza getirmek istemedik.Çünkü Beğendik,perakende sektörün de öncü bir firma.Ülkemiz de perakende adına son derece olumlu atılımları olmuştur.

      Ayrıca bilmenizi isteriz ki,ocak ayından itibaren Beğendik bir çok ürünün varlığını sağlamıştır.Maaş yönünden personelini mağdur etmemiştir,fazla mesai ücretlerini ödemiştir,çalışanlarını primlerinin üzerine yatmamıştır.Hal böyle olunca Beğendik niteliğin de bir perakendecinin,yitip gitmesine gönlümüz razı olmaz elbette.

      Tabi size de hak veriyorum,siz olaya biraz daha mali yönden bakıyorsunuz.Biz ise belki daha duygusal düşünüyoruz.

      Elimize çok sayıda bilgi geliyor,lakin takdir edersiniz ki firmaların zarar görmemesi açısından hepsini haber yapamıyoruz.Yoksa emin olun,Beğendik'in Kayyuma düşeceğinden bizim,mart ayın da haberimiz oldu,fakat durumun resmiyet kazanması için bekledik.Biliyorsunuz daha önce Kipa ile ilgili haberlerden dolayı firma yetkilileri ile karşı karşıya gelmiştik.Tekrar aynı durumları yaşamak istemediğimizden,bu konular da artık biraz daha itidalli davranmaya/tefekkür etme çalışıyoruz.

      Sitemizi takip edip,olumlu yada olumsuz eleştiri yaptığınız için teşekkürler sayın,Moyan.

      Sil
  5. Borç olarak 130 Milyom TL geçiyor. Bu beğendik için çok büyük bir rakam değil mi ? Şirket nasıl oldu da bu kadar borcun altına girdi. Kaldı ki beğendik in son bir kaç yıldır neredeyse mağaza sayısında bir değişiklik olmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet rakam büyük lakin,içinden çıkılmaz değil.

      Borcun nasıl oluştuğu hakkın da kesin bir şey söylemek zor,lakin tahmin yürütebiliriz.

      Muhtemelen Real'in satın alınması ile,borç süreci de başlamış olabilir.

      Sil
  6. Biraazz kivirasinizz ne zamn iscilerin fazlaa sattllrrii verilldii biz 5 ay masalarimiz gecc odediiii cok saglam firmaa calmayiin milletiinn hakkini bak calinca nasilll cikiyorrr

    YanıtlaSil
  7. Biraazz kivirasinizz ne zamn iscilerin fazlaa sattllrrii verilldii biz 5 ay masalarimiz gecc odediiii cok saglam firmaa calmayiin milletiinn hakkini bak calinca nasilll cikiyorrr

    YanıtlaSil
  8. 130 Milyon TL.Allah yardımcıları olsun.Muhtemelen başka bir şirket adı altında devam edecekler.Bende sizin gibi duygusal bakıyorum olaya.Bu haberi aldığımdan beri psikolojim bozuldu diyebilirim.En güçlü gördüğümüz şirket nasıl oluyor da bu hale geliyor.130 Milyon TL ödeyebilmek için yıllık 600-700 milyon TL ciro yapması gerekir bana göre.Burdan %1-3 arası borç öderse 10 yılda biter anca gibi geliyor bana.

    YanıtlaSil
  9. Kayyum zarar eden mağazaları kapata bilir mi çünkü borç miktarı çok yüksek sanki mağazaların çoğu zarar ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapatabilir lakin,bu nokta çok hassas bir nokta bu kararı vermek için kapsamlı bir,fizibilite çalışması yapılması gerekiyor.

      Sil
  10. Insallah kisa zaman da duzelir.

    YanıtlaSil
  11. Peki mağaza sahipleri kayyum atanan bir şirketle çalışmak ister mi acaba? Onların kiraları nasıl ödenecek ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ödemeler konusun da bir şüpheniz olmasın,zira Kayyum demek düzenli ve günün de ödeme demek.

      Sil
  12. Borç yüksek bunun dışında tedarikçiler, çalışanlar beğendik ile devam etmek isteyecekler mi bu da önemli bir konu. Firmalar beğendik e mal vermezlerse satış nasıl olacak borçlar nasıl kapatılacak. Bir diğer konu da mağaza sahipleri ve alış veriş merkezleri de beğendik ile çalışmak isteyecekler mi? Durum biraz arapsaci gibi

    YanıtlaSil
  13. Çalışanların hakları ne olur geçmişe dönük tazminat yıllık izin vb şeyler kayyum iflas verirse ne olur?

    YanıtlaSil
  14. Firma tamamen iflas ederse,çalışanların bir hak talep etmesi söz konusu olamaz.İnşallah böyle bir şey olmaz.

    YanıtlaSil
  15. La bunlar Kayserili bunlara birsey olmazz olan emekçiler olurr

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda