7.04.2016

Cirolar Düşecek



AVM Ciro Endeksi şubat ayı sonuçları açıklandı. Buna göre endeks, şubatta geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 14,8 arttı. Endeks böylece 178 puana ulaştı. Ancak mart ayında meydana gelen terör saldırıları nedeniyle AVM'lerin de cirosu düştü. AYD Başkanı Hulusi Belgü bunun bir sonraki endeks verilerine yansıyacağını söyledi.
AVM'lerdeki kiralanabilir alanlarda metrekare başına düşen ciro ise aynı dönemde 23 puanlık artış gösterdi. Böylece ortalama verimlilik metrekare başına 680 TL'ye çıkarken, bu rakam İstanbul'da 759 TL, Anadolu'da 627 TL düzeyinde gerçekleşti. Söz konusu dönemde kategoriler bazında endeks yüzde 15'lik artış kaydederken, en yüksek ciro artışı yüzde 38 ile hipermarket kategorisinde görüldü. Kategorilerden yiyecekte yüzde 21, teknoloji hipermarkette yüzde 18, giyimde yüzde 14, ayakkabı-çantada yüzde 12 ve AVM'lerdeki diğer alan cirolarında yüzde 12 artış oldu. Ziyaret sayısı endeksi de yüzde 3,9 arttı.

Endeks verilerinde terörün etkileri okunacak
Açıklamada görüşlerine yer verilen Belgü, şunları kaydetti: “Sevgililer Günü, sömestr tatili ve indirim sezonunun olduğu şubat ayındaki artış olumlu. Kategoriler bazında ise hala ağırlıklı olarak toparlanma bazlı yükselişler var. Ülkemiz son günlerde yaşanan terör saldırılarından hem sosyal hem de ekonomik olarak çok etkilendi. Nitekim bunun yansımalarını önümüzdeki ay endeks verilerinde de muhtemelen göreceğiz. Ancak insanımız bu zor günleri atlatmakta ve yeniden normalleşmekte, korkuya teslim olmamakta kararlı. Bizler de perakendeciler ve AVM sektörü olarak üzerimize düşeni yapacak ve işimizi yapmaya ve el ele çok çalışmaya devam edeceğiz.”

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda