5.04.2016

Kira Bedeli Mağaza Kapattırdı



Aralarında Mudo, NG Style, Silk&Casmere, Siemens, Sony, Deriden, Magrabi ve Sarar gibi önemli markaların yer aldığı firmalar mağazaları boşalttı. 5 yıllık kira sözleşmelerinin süresi biten ve AVM yönetimlerinin kira indirimi gibi bazı taleplerini karşılamaması nedeniyle firmaların bu kararı verdiği belirtildi.

Verimsiz mağazalar kapanacak
Silk&Cashmere'in CEO'su Ayşen Zamanpur, Marmara Forum'da ciddi bir verimlilik düşüşü yaşadıklarını, kiranın ciro içindeki payının makul seviyeyi aştığını söyledi. Zamanpur: “Yönetimle konuştuk. Bir süre bize ciro üzerinden kira ödeme hakkı tanıdılar. Ama maalesef bunu sürdürmeyeceklerini belirtince biz de sözleşme sonunda çıkacağımızı belirttik ve çıktık.” dedi. Zamanpur, Türk markalarının artık perakende matematiğini iyi yaptığını belirterek, verimsiz mağazaları kapatacaklarını kaydetti. NGStyle markasının sahibi Nazlı Gürer Aldıkaçtı da, sadece indirim yaptıklarında artan satışlarından dolayı mağazayı kapatma kararı verdiğini söyledi. Aldıkaçtı, “Kira yüksek geliyordu. Hitap ettiğimiz müşteri kitlesine uygun yerlerde mağaza açacağız.” dedi.

Marmara Forum Alışveriş Merkezi Müdürü Hakan Altın da konuyla ilgili şunları söyledi: “Marmara Forum bünyesinde 300 mağazayı bulunduran, yılda 18 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan ve 1.3 milyar TL ciro hacmine ulaşan bir AVM. Strateji çerçevesinde markalardaki değişim son derece normal bir süreç. Bünyemize yeni markalar katmaya devam edeceğiz.”

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda