14.04.2016

Müşterilerini Yüzünden Tanıyacak



Üreticiden tedarikçiye, perakendecilerden sektöre hizmet sunan firmalara kadar on binlerce paydaşı “Verimlilik” temasıyla bir araya getiren YZB 2016’da yeni nesil perakende süreçlerini aktaran Vodafone Türkiye Ticari Operasyonlardan Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı M. Sinan Kızıldağ, müşteri odaklı yeni bir marketçilik döneminin başladığını söyledi.

Dijitalleşmenin tüm sektörlerde olduğu gibi perakende sektöründe de önemli bir dönüşüm yaratacağına değinen Sinan Kızıldağ, şunları kaydetti;
“Bugün cep telefonu sahip olma yaşı 13’e indi. Dijital doğanlar dönemi başlıyor. 2020’ye kadar 100 milyar sim kart birbiriyle iletişim halinde olacak ve hane başına sim kart sayısı 10 olacak. Bu perakende sektörü için bulunmaz bir fırsat. Bu sayede marketler 24 saat açık kalabilecek. Bu dönüşümle alışveriş metotları da değişecek. Dönüşümün anahtarı perakende zincirleri olacak. Önümüzdeki süreçte müşteri odaklı yeniçağ başlıyor. Artık marketlerde 5 duyuya eden yapılanmalar göreceğiz. Bugünden itibaren perakendecilerin serbest güreşi bırakıp, grekoromen güreşe geçmeleri gerekiyor. Çünkü artık ürün pazarlama yok, deneyimletme var. Online ticaret artarken, perakende de önemini koruyacak. Perakendede müşteri deneyimi dijital hale gelecek. Önümüzdeki yıllarda müşteri ürünleri askıdan değil, sanal raflardan seçecek. Bu da marketlerin verimliliklerini artırıp, mağazaların lojistik maliyetini düşürecek. Dijitalleşme oranı finans sektöründe yüzde 76, otomotivde yüzde 70, perakendede yüzde 72. Bu iyi bir rakam ancak, bunu daha yukarılara taşımak mümkün.”

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda