28.05.2016

2015 Yılında 220 Milyon TL Kar



2015 yılında brüt kârı yüzde 15.93 artışla 220 milyon TL olan İttifak Holding, ana ortaklık net kârını da 5 kat artırarak 57,6 milyon TL’ye yükseltti. Holding’in toplam aktif büyüklüğü bir önceki yıla göre yüzde 16,9 artış göstererek 1.3 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken konsolide EBITDA kârlılığı da 2015 sonu itibarıyla 2014 yılına kıyasla yüzde 49 artış gösterdi ve 65.1 milyon TL’ye yükseldi.
İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, ülkemizin dünyanın en önemli ekonomilerinden biri haline geleceğine inandıklarını belirtti. 2015 yılının birlik ve beraberlik anlayışına en fazla ihtiyaç duyulan dönemlerden biri olduğunu ifade eden Korkmaz: “Gerek siyasi, gerek sosyal, gerekse ekonomik anlamda iniş çıkışların yaşandığı bir yıl oldu 2015. Yakın coğrafyamızdaki jeopolitik gelişmeler, bölge ekonomimize, finansmandaki süre ve oranlara olumsuz etki ederken tırmanan terör olayları da maalesef hatırlamak istemediğimiz tatsız gelişmelere sebep oldu. Ülkemizin bekası için ortak duygu ve değerler etrafında birbirimize kenetlenmemiz gerektiğini bir kez daha gördük. Tüm bunlara rağmen ülkemiz son dönemde önemli hamleler de gerçekleştirdi. Hem ekonomik hem de sosyal anlamda çok büyük kazanımlarımız oldu. Millet olarak göstereceğimiz gayretlerle Türkiye’yi dünyanın en önemli ekonomilerinden biri haline getireceğimize inancımız sonsuzdur. Bu inanç, bize güç veriyor, ülkemizin geleceğine dair sorumluluklarımızı ve daha iyisini yapmak için çalışma azmimizi artırıyor.” dedi.

Ekonomik refah, inovasyona bağlı 
Türkiye’nin refahının yükselmesinin rekabet gücüne bağlı olduğuna dikkat çeken Korkmaz: “Rekabet gücünün artması üretkenliği de artırıyor. Ancak bu konudaki gelişmeler için de inovasyona açık olmak gerekiyor. İnovasyona açık olan hem ülkeler hem de şirketler ekonomik büyüme, istihdam, yaşam kalitesi ve refahın anahtarına da ulaşmış demektir. Kurulduğumuz günden bu yana yaşam eğrimizde inovasyonun hayati önemde olduğunun bilinci ile hareket ediyoruz. Çünkü inovasyon olmadan, kaynaklarımızın değere dönüşebilmesini sağlamamız neredeyse imkânsız.” diye konuştu.

2023 hedefi 5 milyar TL’lik konsolide ciro
İttifak Holding’in 20 kişilik küçük bir yatırımcı grubu ile hayat bulduğuna değinen Korkmaz, 27 yılda 4 bin çalışanı olan bir Holding’e dönüştüklerini kaydetti. “Bundan on yıl önce 20 milyon TL ihracat yapan grubumuzda bugün bu rakam 120 milyonlara ulaştı.” diyen Korkmaz: “On yıl önce 300 milyon TL seviyelerinde olan konsolide ciromuz da bugün 1 milyar TL sınırına dayandı. Bunu başarmış bir grup olarak, önümüzdeki döneme ilişkin belirlediğimiz 2023 hedefine ulaşabilme noktasında şüphemiz yok. 2023 yılının, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olmasının yanı sıra, grubumuzun da 35’inci yılına tekabül etmesi dolayısı ile bizim için ayrı bir önemi var. 2023 yılında 5 milyar TL konsolide ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. Makro planımız doğrultusunda uluslararası boyutta yatırımlarda bulunmayı ve yaklaşık 10 bin kişiyi istihdam eden bir yapı olmayı arzuluyoruz. Bu süreçte uluslararası pazarlarda ortak girişim, satın alma ya da birleşme gibi ölçek ekonomisi oluşturacak yöntemlere her zaman açık olacağız. Ülke gerçeklerimiz ile dünya ekonomisine dair öngörülerimiz bizi ve piyasayı yanıltmazsa makro plan ve hedeflerimize sadık kalarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İttifak ruhunu asla kaybetmeden, özel sektörün en ilkeli kurumlarından biri olarak yolculuğumuza devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda